top of page

A nácik által elpusztított Ukrajna hanyatlása és bukása (Stephen Lendman jegyzete)
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


Amilyen hegemónt az USA teremtett, Oroszország szisztematikusan megsemmisíti. És a hazugság birodalma és nyugati vazallusai semmit sem tehetnek, hogy megváltoztassák a történelem menetét.


Azzal, hogy katonailag kihívták Oroszországot, többet haraptak, mint amennyit meg tudnak rágni és lenyelni. Oroszország kiemelkedő katonai hatalom, Kína ugyanabba az irányba tart – miközben az USA uralta Nyugat hanyatlik. Az Ukrajna demilitarizálásáért és nácimentesítéséért folytatott harc a tervek szerint halad.


Szoledar orosz felszabadítása biztosítja, hogy Artyomovszk nácimentesítése fogja követni. Ezek a győzelmek felgyorsítják a náci megszállás végét az egész Donbasszban, Zaporozsjában, Herszonban, Harkovban, valamint az USA által létrehozott ukrán szörnyeteg általános pusztulását.


Mégis, a kollektív Nyugat és a médiafőáram társbűntársai nem bírják elviselni, hogy beismerjék azt, ami vitathatatlan. A New York Times álhíre szerint "Ukrajna tagadta azt az állítást, hogy Szoledar" felszabadult a náci megszállás alól. És ennek terjesztője ezt az Egyesült Királyság tulajdonában lévő és ellenőrzött, államilag jóváhagyott propagandamédium, a BBC. Dacolva a helyszíni valósággal, az úgynevezett "reality check team" ["tényellenőrző csapat"] (sic) hamisan a következőket állította:


"Oroszország hónapok óta nem foglalt el egy kulcsfontosságú várost sem Ukrajnában (sic), annak ellenére, hogy intenzív erőfeszítéseket tett a katonai térnyerés érdekében." (sic)"


Ukrajna USA által beiktatott bábja hajthatatlanul állítja hamisan, hogy Oroszország nem jár sikerrel Szoledar elfoglalásában. Az államilag jóváhagyott propaganda más nyugati eszközeihez hasonlóan, a BBC sem tudja rávenni magát, hogy elismerje, Oroszország felszabadította Szoledart a náci megszállás csapása alól.


Az USA által beiktatott bábu, Zelenszkij sem képes hamisan úgy tenni, mintha a Szoledarért folyó harc folytatódna, annak ellenére, hogy Oroszország felszabadította.


Vlagyimir Novikov, az orosz Trója önkéntes különleges alakulatának parancsnoka a következőket nyilatkozta:

A zaporozsjei és dnyepropetrovszki kórházak csak a Szoledarért folytatott csatából származó sebesült rezsimkatonákkal vannak tele. A rezsim hatalmas veszteségeket szenvedett "legképesebb erői", köztük a 46. elit légi mozgó dandárja is – amelyeket a túlerőben lévő orosz tűzerő eltörölt.
Saját bevallása szerint Ukrajna 14 zászlóaljnyi katonát vesztett Szoledar hiábavaló védelmében. Hány ágyútöltelék katonát fognak még elveszíteni abban az értelmetlen kísérletben, hogy megakadályozzák Artyomovszk, és a Donbassz más, nácik által megszállt részeinek orosz felszabadítását?

Larry Johnson elemző szerint, Soledar felszabadítása


"azt jelenti, hogy Artyomovsk várhatóan a következő napokban orosz ellenőrzés alá kerül." "Az orosz erők délről, északról és keletről mozognak, és egy potenciális katlant hoznak létre, amely körülveszi a városban lévő ukrán katonákat".


Ettől függetlenül a Times, a többi főáramú médiumhoz hasonlóan, legújabb álhír-kiadásában a valóság következő elferdítéséről számolt be, hamisan állítva, hogy:


"Oroszország leváltotta az Ukrajna elleni problémás háborúját vezető tábornokot (sic), a Putyin elnök legfőbb szövetségesei közötti nézeteltérés jelei közepette (sic) – egy olyan átrendeződés, amely a kritikusok (sic) szerint nem foglalkozik azzal, ami az orosz hadsereget bántja (sic)".Tényellenőrzés


Szerdán az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu a következőket jelentette be:


"Valerij Geraszimov vezérkari főnök hadseregtábornokot nevezték ki az integrált haderőcsoport (erők) parancsnokává".


"Helyettesei a következők: A légierő hadsereg főparancsnoka Szergej Szurovikin tábornok, a szárazföldi hadsereg főparancsnoka Oleg Szaljukov tábornok, és az Orosz Fegyveres Erők vezérkari főnökének helyettese Alekszej Kim vezérezredes."


"A katonai parancsnokság magasabb szintje a különleges katonai műveletben összefügg a művelet során kezelt küldetések szélesebb körével és a fegyveres erők katonai ágai és szolgálatai közötti szorosabb koordináció megszervezésének szükségességével, valamint a logisztikai támogatás minden típusának minőségének és a csapatok csoportjainak parancsnoklásában és irányításában való hatékonyságnak a növelésével."


Surovikin teljesítménye miatt nem történt parancsnoki váltás az orosz integrált SZMO erők parancsnokaként!

Ez példaértékű volt.


A fentiekben kifejtett parancsnoki átszervezés valószínűleg az előttünk álló jelentős orosz terjeszkedést jelzi, amely része annak az átfogó célnak, hogy megöljék az USA-ban készült ukrán szörnyeteget. Azzal, hogy Szurovikin az orosz légierő parancsnoka, az orosz légierő valószínűleg nagyobb szerepet fog játszani.Geraszimov briliáns stratéga és taktikus


Ukrajna katonai parancsnoka, Valerij Zaluzsnyij dicsérte a szakértelmét, mondván:


"Mindent elolvastam, amit írt". "Ő a legintelligensebb ember, és óriási elvárásaim voltak vele szemben". Ő "Geraszimovtól tanult".Fokozott orosz haditengerészeti műveletek jöhetnek


Szerdán orosz hadihajók, köztük tengeralattjárók hagyták el fekete-tengeri bázisukat – valószínűleg ukrán célpontok elleni csapásmérő állások felé. Ezzel egy időben Oroszország növelte katonai jelenlétét Fehéroroszországban. A történtek miatt Geraszimovot az orosz erők koordinálásával bízták meg az Ukrajnával szembeni háború valószínűsíthetően bekövetkező jelentős kiszélesedése előtt.


Hogy ez az USA által kreált ukrán szörnyeteg gyorsabb megölésére vagy a napi módszeres tovább darálására irányul-e, azt még nem tudni. Akárhogy is, nincs kétség afelől, hogy a dolgok hogyan fognak alakulni.


Oroszország győzelme a náciktól fertőzött Ukrajna csapása felett a felszabadító különleges katonai művelet első napjától kezdve biztos volt.


495 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page