top of page

A Twitter azt panaszolja, hogy a külföldi választásokon cenzúrázzák

Ugandában betiltották a Twittert, mert belepiszkált az aktuális választásokba, sorra tiltotta le a számára kényelmetlen fiókokat.

Art Moore január 12, 2021


Miután a Twitter múlt pénteken végleg betiltotta Trump elnököt és más prominens konzervatívokat, elítélte, hogy az ugandai választások során a helyi hatóságok blokkolták az üzenetküldő alkalmazásokat.


"Az ugandai választások előtt olyan híreket hallunk, hogy az országban az internetes szolgáltatókat arra utasítják, hogy blokkolják a közösségi médiát és az üzenetküldő alkalmazásokat" – mondta méltatlankodva a Twitter globális politikai csoportjának beszámolója.


"Határozottan elítéljük az internetes leállításokat – ezek rendkívül károsak, sértik az alapvető emberi jogokat és a #OpenInternet elveit" – mondta a Twitter.


"Az információkhoz való hozzáférés és a véleménynyilvánítás szabadsága – beleértve a Twitteren folytatott nyilvános beszélgetést – nekünk soha nem fontosabbak, mint a demokratikus folyamatok, különösen a választások tisztasága" – mondta a Twitter Public Policy fiókja.


Allum Bokhari, a Claremont Intézet munkatársa elmondta: a háttértörténet az, hogy a Twitter és más technológiai óriások bizonyos információk tömeges betiltásával próbáltak beavatkozni az ugandai választásokba.


„Ezért Uganda megtette a megfelelő lépést a versenyfeltételek kiegyenlítése érdekében, a Twitter teljes betiltásával" – írta.

Mollie Hemingway, a The Federalist vezető szerkesztője emlékeztetett arra, hogy a Twitter "megtiltotta azoknak a híreknek a megosztását, amelyek negatívak voltak az általa preferált jelöltek számára a 2020-as választások során. Ez beavatkozás a véleménynyilvánítás szabadságába és a demokratikus választási folyamatokba."


Hivatkozása a Twitter októberi cenzúrájára hivatkozott, a New York Post cikkeire, amelyek arról számoltak be, hogy egy laptop, amelyet egy javítóműhelyben hagyott Hunter Biden, olyan e-maileket és üzeneteket tartalmaz, amelyek ellentmondanak Joe Biden állításának, miszerint semmit sem tudott a fia üzleti ügyleteiről azokban az országokban, ahol az akkori alelnöknek politikai hatásköre volt.


A Biden család bennfentes kereskedelmét dokumentáló történetek – ideértve a kommunista párthoz kötődő kínai energiaipari céggel kötött megállapodást – összhangban voltak Peter Schweizer oknyomozó újságíró elmúlt három évi beszámolóival.


Továbbá, az FBI megerősítette, hogy rendelkezik a laptoppal, az üzenetek hitelességét számos, az üzenetekben érintett személy megerősítette. Egy kiber-biztonsági szakértő igazságügyi elemzést végzett, és az e-maileket valódiaknak találta. Továbbá Joe Biden nem tagadta az üzenetek hitelességét, de elutasította azokat, mint bizonyítékokat.


Az e-maileket megerősítők között van a Hunter Biden korábbi üzleti partnere, Tony Bobulinski, aki bizonyítékokat nyújtott be az FBI-nak, alátámasztva állítását, miszerint maga Joe Biden ellenőrizte, hogy segítsen a családnak megkötni a megállapodást a kínai energetikai céggel.


Hunter Biden másik korábbi üzleti partnere, Bevan Cooney 26 000 e-mailt adott át Schweizernek.


Decemberben Hunter Biden apja elnöki átmeneti csoportján keresztül nyilatkozatot adott ki, amelyben megerősítette, hogy az Igazságügyi Minisztérium kivizsgálja az adatokat. (WND)

19 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK