VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Twitter azt panaszolja, hogy a külföldi választásokon cenzúrázzák

Ugandában betiltották a Twittert, mert belepiszkált az aktuális választásokba, sorra tiltotta le a számára kényelmetlen fiókokat.

Art Moore január 12, 2021


Miután a Twitter múlt pénteken végleg betiltotta Trump elnököt és más prominens konzervatívokat, elítélte, hogy az ugandai választások során a helyi hatóságok blokkolták az üzenetküldő alkalmazásokat.


"Az ugandai választások előtt olyan híreket hallunk, hogy az országban az internetes szolgáltatókat arra utasítják, hogy blokkolják a közösségi médiát és az üzenetküldő alkalmazásokat" – mondta méltatlankodva a Twitter globális politikai csoportjának beszámolója.


"Határozottan elítéljük az internetes leállításokat ezek rendkívül károsak, sértik az alapvető emberi jogokat és a #OpenInternet elveit" – mondta a Twitter.


"Az információkhoz való hozzáférés és a véleménynyilvánítás szabadsága – beleértve a Twitteren folytatott nyilvános beszélgetést – nekünk soha nem fontosabbak, mint a demokratikus folyamatok, különösen a választások tisztasága" – mondta a Twitter Public Policy fiókja.


Allum Bokhari, a Claremont Intézet munkatársa elmondta: a háttértörténet az, hogy a Twitter és más technológiai óriások bizonyos információk tömeges betiltásával próbáltak beavatkozni az ugandai választásokba.


„Ezért Uganda megtette a megfelelő lépést a versenyfeltételek kiegyenlítése érdekében, a Twitter teljes betiltásával" – írta.

Mollie Hemingway, a The Federalist vezető szerkesztője emlékeztetett arra, hogy a Twitter "megtiltotta azoknak a híreknek a megosztását, amelyek negatívak voltak az általa preferált jelöltek számára a 2020-as választások során. Ez beavatkozás a véleménynyilvánítás szabadságába és a demokratikus választási folyamatokba."


Hivatkozása a Twitter októberi cenzúrájára hivatkozott, a New York Post cikkeire, amelyek arról számoltak be, hogy egy laptop, amelyet egy javítóműhelyben hagyott Hunter Biden, olyan e-maileket és üzeneteket tartalmaz, amelyek ellentmondanak Joe Biden állításának, miszerint semmit sem tudott a fia üzleti ügyleteiről azokban az országokban, ahol az akkori alelnöknek politikai hatásköre volt.


A Biden család bennfentes kereskedelmét dokumentáló történetek – ideértve a kommunista párthoz kötődő kínai energiaipari céggel kötött megállapodást – összhangban voltak Peter Schweizer oknyomozó újságíró elmúlt három évi beszámolóival.


Továbbá, az FBI megerősítette, hogy rendelkezik a laptoppal, az üzenetek hitelességét számos, az üzenetekben érintett személy megerősítette. Egy kiber-biztonsági szakértő igazságügyi elemzést végzett, és az e-maileket valódiaknak találta. Továbbá Joe Biden nem tagadta az üzenetek hitelességét, de elutasította azokat, mint bizonyítékokat.


Az e-maileket megerősítők között van a Hunter Biden korábbi üzleti partnere, Tony Bobulinski, aki bizonyítékokat nyújtott be az FBI-nak, alátámasztva állítását, miszerint maga Joe Biden ellenőrizte, hogy segítsen a családnak megkötni a megállapodást a kínai energetikai céggel.


Hunter Biden másik korábbi üzleti partnere, Bevan Cooney 26 000 e-mailt adott át Schweizernek.


Decemberben Hunter Biden apja elnöki átmeneti csoportján keresztül nyilatkozatot adott ki, amelyben megerősítette, hogy az Igazságügyi Minisztérium kivizsgálja az adatokat. (WND)