VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A Twitter letiltotta a választási csalás ellen fellépő matematikus vallomását

A Twitter betiltotta Bobby Piton, matematikus és szakértői tanú vallomását, aki tegnap tanúskodott az arizonai választási csalássorozattal kapcsolatos tárgyaláson. A Twitteren megjelent hírek szerint Piton fiókját a vallomása alatt felfüggesztették, miközben a tárgyalás még folyt. A tárgyaláson Piton azt mondta, hogy ha ő felelne Arizona választási eredményeinek igazolásáért, akkor "inkább lemondana", mintsem, hogy ezt megtegye.

„Ha egy tőzsdén bejegyzett társaság ügyvezetője lennék, ezt soha nem írnám alá, mert kockáztatom a börtönbüntetést és azt, hogy az összes pénzemet elveszik tőlem az ellenem indított perek során. Tehát, hogy válaszoljak a kérdésére, soha, soha nem igazoltam volna. Inkább lemondok, mint hogy igazoljam ezeket a választási eredményeket. Úgy gondolom, hogy az adatok alapján a csalás egyértelmű. A nővérem ma reggel egy egyszerű kérdést tett fel nekem: 'Mennyire vagy biztos?' … Azt mondtam neki, hogy ebben olyan biztos vagyok, hogy hajlandó vagyok rátenni az életemet is. Biztos vagyok elemzésemben, feltételezve, hogy az államtól és a minden más szereplőtől kapott adatok pontosak voltak.'


Az eset néhány nappal azután történt, amikor a Twitter felfüggesztette a pennsylvaniai állam szenátorának, Doug Mastriano-nak a fiókját, aki az adott államban folyt választással kapcsolatos meghallgatásán vallott. A Twitter később azt mondta, hogy Mastriano felfüggesztése "hiba" volt.

A Twitter azóta fokozza a cenzúrát Donald Trump elnök és támogatói ellen, amióta kiderült, hogy gondok adódtak a választásokon leadott szavazatokkal. Néhány nappal a választások éjszaka után végzett elemzésből kiderült, hogy az elnök tweetjeinek felét a Twitter valamilyen módon cenzúrázta.


Bővebben l. itt.

17 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek