top of page

A WEH jövőképe az emberiség számára – Yuval Noah Harari történész és társai elképzelései


Bár a beültethető mikrochipeket úgy forgalmazzák, mintha ezek a kényelem legmagasabb szintjét jelentenék, ennek a trendnek a céljai messze túlmutatnak azon, mint az ajtók kulcs nélküli kinyitása, meg a pénztárca nélkül vásárlás. A cél a testek internetének (Internet of Bodies, IoB) létrehozása, amelyet a Világgazdasági Fórum (WEF) úgy ír le, mint "soha nem látott számú érzékelő" ökoszisztémáját. “Ezeket az érzékelőket vagy az emberi testhez kapcsolják, vagy beültetik, vagy befecskendezik az emberi testbe, annak érdekében, hogy figyelemmel kísérjék, elemezzék és akár módosítsák az emberi testet és a viselkedést.”


A PR gépezet átsiklik a mondanivaló felett: a testek internetének az a kinyilvánított célja, hogy "módosítsák az emberi testet és viselkedést". És ki fogja ezeket a módosításokat irányítani? Azt nem árulják el, de bizton feltételezhetjük, hogy azok fogják, akiknek valami előnyük származik az ember cselekedeteinek és viselkedésének módosításából.


A svédek kövezik ki az utat a beültethető mikrochipnekAmint azt a videóban bemutatott riportban is említik, a beültethető mikrochipek egyik legkorábbi alkalmazója Svédország. A körülbelül rizsszem nagyságú chipet közvetlenül a kéz bőr alá ültetik be, és vagy a Near Field Communication (NFC) – az okostelefonokban használt technológia – vagy az érintés nélküli hitelkártyákban használt rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) segítségével működik.


Svédország már többé-kevésbé készpénzmentes társadalommá vált. Most ez az apró implantátum teljesen kiváltja a bank- és hitelkártyák, valamint az igazolványok és kulcsok szükségességét. Egy termék kifizetéséhez csak annyit kell megtenni, hogy a bal kezünket az érintésmentes kártyaolvasó közelébe helyezzük, és a fizetés máris regisztrálásra kerül.


Becslések szerint eddig 5000-10 000 svédet chipeztek be, bár a svéd hatóságok azt állítják, hogy nem tudják a pontos számot, mivel nincs központi nyilvántartás.


Állítólag a chipek jelenleg nem követhetők, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben is így maradnak. És bár ezek a korai mikrochipek csak korlátozott mennyiségű információt tárolnak, tudjuk, hogy a WEF egy olyan globális digitális azonosító rendszer bevezetéséről álmodik, amely minden elképzelhető információt tartalmazna rólunk, az online keresési előzményektől kezdve az orvosi információkon át a személyes banki adatokig, a szociális kreditpontokig és még sok másig.


Az emberek meghekkelhetővé válnak


A videót erre a linkre kattintva nézheted meg


Amint azt Theodora Lau pénzügyi technológiai szakértő megjegyezte, a beültetett fizetőchipek "a dolgok internetének kiterjesztése"; az adatok összekapcsolásának és cseréjének egyfajta eszköze, és ennek előnyeit mérlegelni kell a felmerülő kockázatokkal szemben.


Ez fokozottan igaz abban az esetben, ha és amennyiben egyre több olyan személyes adat kerül át ezekbe, amelyek miatt a felhasználó kiszolgáltatottá válik a hackereknek és a megfigyelésnek. A BBC Newsnak Theodora Lau így nyilatkozott:

"Mennyit vagyunk hajlandóak fizetni a kényelemért? Hol húzzuk meg a határt akkor, ha a magánszféráról és a biztonságról van szó? Ki fogja megvédeni a kritikus infrastruktúrát és a hozzá kapcsolódó embereket?"

A PBS NewsHour 2019-es beszámolója a beültethető mikrochipekkel kapcsolatos aggályokat is áttekinti (lásd a fenti videót). Különösen fontos, hogy a megfelelő szkennerrel felszelerve gyakorlatilag szinte bármilyen okostelefon képes leolvasni a chipet, így – dr. Geoff Watson anaszteziológus szerint – "bárki meghekkelheti" azt. Egyébként Dr. Geoff a chip feltalálójával együttműködve "biztosítja azt, hogy a beültetési eljárást orvosi színvonalon végezzék".


Bár sokan azt mondják, hogy nem aggódnak a jelenlegi mikrochipek miatt, joggal feltételezhető, hogy a chipeken tárolt személyes adatok mennyiségével és az implantátummal rendelkező emberek számával párhuzamosan nőni fognak az adatvédelmi aggályok.


A hitelkártyalopások kezdetben ritkák voltak, és általában a kártya fizikai elvesztésével jártak. Manapság úgy tűnik, hogy egy hitelkártyát legfeljebb néhány évig lehet birtokolni anélkül, hogy azt ne lopnák el valamilyen módon, annak ellenére, hogy a kártya mindig az Ön kezében maradt.


A személyazonossággal való visszaélés is egyre nagyobb méreteket ölt, és a helyzet egyre romlik, mivel az új személyazonosságra igényt tartó illegális bevándorlók milliói özönlenek át az Egyesült Államok déli határán.

Ahogyan azt a Bevándorlási Tanulmányok Központja (Center for Immigration Studies) megjegyezte, az illegális bevándorlók nem "okmány nélküliek", ugyanis a többség hamis dokumentumokat szerez be identitáslopás segítségével. Más szóval, ellopják a legális amerikaiak személyazonosságát. 2020-ban a személyazonosság-lopás és a személyazonossági csalás együttes költségvonzata 56 milliárd dollár volt - a legmagasabb a történelem során -, és 39 millió amerikait érintett.


Okkal feltételezhető, hogy mikrochipezés általánossá válásával a lopások és a csalások még gyakoribban lesznek. És ez a kockázat kiegészül azzal a fenyegetéssel, hogy amint a mikrochipek összekapcsolódnak a személyes pénzügyeinkkel és a programozható digitális valutákkal, a kormány kémkedni fog a viselkedésünk és a költekezésünk után, és ellenőrzése alá vonja azt.


Yuval Noah Harari történészprofesszor és egyben a WEF alapítójának, Klaus Schwabnak a tanácsadója, egy 2019 novemberében a CNN-nek adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy "az emberek ma már meghekkelhető állatok", vagyis létezik olyan technológia, amelynek segítségével egy vállalat vagy egy kormány jobban kiismerheti az embert, mint amennyire az saját magát ismeri, ez pedig visszaélés esetén nagyon veszélyes lehet.


Azt jósolja, hogy a jövőben egyre inkább algoritmusokat fognak használni olyan döntésekre, amelyeket edig az emberek hoztak meg, beleértve azt, hogy felvesznek-e valakit egy adott állásra, megkapja-e az igényelt kölcsönt, milyen iskolai tanterv szerint tanul, vagy akár azt is, kivel köt házasságot.


A „haszontalan tömegek” irányításának terve

A videót erre a linkre kattintva nézheted meg.


Egy másik interjúban Harari arról beszélt, amit Schwab a negyedik ipari forradalomnak (értsd: transzhumanizmus) nevez, és megjegyezte, hogy most kezdjük megtanulni azt, hogy "testeket és elméket" (azaz kiterjesztett testeket, valamint felhővel és mesterséges intelligenciával összekapcsolt elméket) gyártsunk, és hogy az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy mit kezdjünk a folyamat során feleslegessé vált emberekkel.

Hogyan fogják a nem kiterjesztett emberek megtalálni az élet értelmét, hiszen ők lényegében "haszontalanok és jelentéktelenek"? Hogyan fogják eltölteni az idejüket, ha nincs munka, és nincs lehetőségük arra, hogy valamilyen hivatásban előbbre jussanak? Szerinte a válasz "a drogok és a számítógépes játékok kombinációja" lesz. Hagyom, hogy eldöntsék, ez az utópia vagy a földi pokol víziója.


Semmi sem lesz magánügy – még a testi funkciók sem


A WEF IoB-tervében még olyan bioszenzorok is szerepelnek, amelyek mérik és figyelik az Ön biológiai működését és érzelmi állapotát. Az amerikai Pentagon és a Profusa Inc. már most együttműködik egy olyan apró, beültethető bioszenzor kifejlesztésében, amely a szervezetben zajló kémiai reakciók nyomon követésével érzékeli a betegségeket.

Például képes megmondani, hogy valaki megfertőződött-e egy olyan vírussal, mint a SARS-CoV-2 vagy az influenza, már jóval a tünetek megjelenése előtt. Ahogy a Defense One elmagyarázta, a bioszenzor két részből áll:

"Az egyik egy 3 mm-es hidrogélből készült szál, olyan anyagból, amelynek polimerlánc-hálózatát egyes kontaktlencsékben és más implantátumokban használják. A bőr alá fecskendővel behelyezett szál egy speciálisan kifejlesztett molekulát tartalmaz, amely fluoreszkáló jelet küld a testen kívülre, amikor a szervezet elkezd küzdeni a fertőzés ellen. A másik részét egy, a bőrre erősített elektronikus alkatrész alkotja. Ez fényt küld a bőrön keresztül, érzékeli a fluoreszcens jelet, és egy másik jelet generál, amelyet a viselője elküldhet egy orvosnak, weboldalra stb. Ez olyan, mintha lenne egy vérvizsgáló laboratórium a bőrön, amely még más tünetek, például a köhögés jelenléte előtt képes érzékelni a szervezetnek a betegségre adott válaszát."

Az érzékelő segítségével most már okostelefonos kapcsolaton keresztül távolról is vizsgálható az ember biológiai állapota, és a Profusa mögött a Google, a világ legnagyobb adatbányász vállalata áll.


Ennek ismeretében nehezen elképzelhető, hogy az ember biológiai adatait nem arra használják fel, hogy növeljék a Google profitját és fokozzák a kormányzati ellenőrzést. Bár a Profusa arra számított, hogy 2021-ben megkapja az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) jóváhagyását, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt még nem sikerült elérni.


Felügyeleti és nyomkövető eszközök fejlesztése


További lehetőség az egészségi állapot nyomon követésére a biokompatibilis, az infravörös tartományhoz közeli tartományban lévő kvantumpontokból álló mikrotüske mátrixok. Amint azt a Science Translational Medicine 2019-es cikkében kifejtik, ez az újszerű oltóanyag-adagoló rendszer képes "közeli infravörös fényt kibocsátó mikroszemcsék mintáit a bőrre juttatni", amelyeket aztán "módosított okostelefonok segítségével lehet láthatóvá tenni". Röviden, ez egy láthatatlan tetoválásként szolgálna az oltási nyilvántartásunkról.

finanszírozta, amelyet távirányítással lehet be- és kikapcsolni. A National Post azt írja:

"A fogamzásgátló mikrochip ... közel két évtizednyi mennyiséget tárolna egy fogamzásgátlókban általánosan használt hormonból, és naponta 30 mikrogrammot adagolna ... A Bill és Melinda Gates alapítvány több mint 4,5 millió dollárt adott a MicroCHIPS, Inc. cégnek, hogy 'olyan személyes rendszert fejlesszen ki, amely lehetővé teszi a nők számára, hogy szabályozzák termékenységüket' ...".

2019 novemberében a Daré Bioscience, egy San Diegó-i székhelyű biofarmáciai vállalat bejelentette, hogy megállapodást kötött a MicroCHIPS Biotech felvásárlásáról, és a fogamzásgátló mikrochipet felveszi a portfóliójába. Érdekes módon 2014-ben a MicroCHIPS még biztosnak tűnt abban, hogy 2018-ban piacra tudja dobni a terméket, de 2022-ban ez még mindig fejlesztés alatt áll.


A következő lépés a programozható digitális valuta bevezetése

A videót erre a linkre kattintva nézheted meg.


A világ országai jelenleg egy központi banki digitális valuta (CBDC) rendszerén dolgoznak, amely egy olyan digitális formában létező fiat valuta, amit úgy lehet programozni, hogy a kibocsátó kívánsága szerint csak bizonyos dolgokra vagy meghatározott helyeken lehessen elkölteni a pénzt.


A WhatsHerFace videóben kommentálja Kanada 2021-ben bejelentett tervét egy olyan CBDC-ről, amely általánosan hozzáférhető lesz, még akkor is, ha nincs bankszámlád vagy mobiltelefonod. Milyen eszköz teljesíthetné ezt? Természetesen egy beültetett mikrochip, amelyen rajta van a digitális személyazonosságod és a digitális pénztárcád.

Ha tiltakozni fognak ellenük, akkor kikapcsolják a chipedet, és nem lesz semmid ... Ez a teljes ellenőrzés az emberek felett. ~ Aaron Russo, 2007

2007-ben Aaron Russo amerikai üzletember és filmproducer az "Infowars"-nak azt mondta, hogy az Új Világrend célja "egy olyan egységes világkormány létrehozása, ahol mindenkibe RFID-chipet ültetnek, és minden pénz ezekben a chipekben lesz".


"Nem lesz többé készpénz, és ezt [az információt] egyenesen magától Rockefellertől kaptam" - mondta Russo. "Tehátbármikor bármennyi pénzt elvehetnek. Csak kijelentik, hogy "Ennyi adótartozásod van" és leveszik a chipből. Teljes ellenőrzés. És ... ha tiltakozol az ellen, amit csinálnak, kikapcsolják a chipedet, és nem marad semmid ... Ez az emberek teljes ellenőrzése."


Tekerjünk előre 2022 áprilisáig, és Kanada most véglegesen rögzíti a kormány által a tüntetőkkel szemben bevezetett szankciókat az új költségvetésében. Mint emlékezhetnek rá, a kanadai kormány zárolta a vakcinázási kötelezettség elleni kamionos tiltakozás résztvevőinek bankszámláit, sőt nemcsak az övékét, hanem azokét is, akik 25 dollárt vagy többet adományoztak a tiltakozásra.


A crowdfunding platformokat mostantól szigorúbban szabályozzák, és a kormány a kriptovaluták törvényi felülvizsgálatát is elindítja. Képzeljük csak el, hogy a kanadai kormánynak milyen ellenőrzése lett volna egy programozható CBDC-vel. Megakadályozhatták volna, hogy egyáltalán adományozásra kerüljön sor, és letilthatták volna mindazok számláját, akik akár csak néhány dollárt is próbáltak volna adni a szabadságmozgalomnak.


A világuralom megszerzésének gondosan kidolgozott terve


Mindez akkor történik, amikor az Egészségügyi Világszervezet, egy másik technokrata bástya a globális vakcinaútlevél-rendszer előkészítésén munkálkodik. Amint a CBDC-k és a globális vakcinaútlevél-rendszer működőképes lesz, nem fog sokáig tartani, amíg ezek egyesülnek - valószínűleg egy beültethető mikrochip formájában.


Előre megjósolhatjuk ezt, mert közölték velünk a tervet. Elég csak végignézni a WEF honlapján a Nagy Újraindulás és a Negyedik Ipari Forradalom leírását.


Olvassa el a Rockefeller Alapítvány 2020. áprilisi, "Nemzeti COVID-19 tesztelési cselekvési terv - Stratégiai lépések munkahelyeink és közösségeink újbóli megnyitására" című fehér könyvét, amely a társadalmi ellenőrzés irányát határozza meg az állandó COVID-19 nyomon követési és visszakövetési intézkedések végrehajtása révén.

Nézzen utána az ID2020 Alliance-nek, a Bill Gates GAVI, a The Vaccine Alliance, a Rockefeller Foundation, a Microsoft, az Accenture és az Ideo.org által alapított PPP-nek (köz-magán partnerség). A szövetség tagjai közé tartozik az ENSZ által 2018-ban alapított Learning Economy Foundation, a Facebook, a Mastercard, a ShareRing, a Simprints és mások.


Az ID2020 egy bangladesi digitális személyazonossági programként indult, és azóta kibővült "olyan digitális technológiák bevezetésével, amelyek kapcsolódnak a [Learning Economy] Foundation víziójához egy olyan világról, amelyben a tanulók feltérképezhetik tanulmányi előmenetelüket, hogy elérjék tanulmányi, foglalkoztatási és életcéljaikat."


A végén minden egyetlen beültethető eszközhöz lesz csatlakoztatva. Jelenleg még kérdéses, hogy egy oltási útlevél vagy egy digitális személyazonossági platform lesz-e az alapja az eljövendőnek, de az biztos, hogy bárhogy is hívják, tartalmazza majd a digitális személyazonosságot, az oltási státuszt és más egészségügyi adatokat, valamint a programozható CBDC-ket.


A digitális identitás viszont minden mást is tartalmazni fog, ami a beültetett bioszenzorok, a számítógép, az okostelefon, a GPS, a közösségi média, az online keresések, a vásárlások és a költési szokások megfigyelése révén megismerhető. Képzelje el, hogy egy mesterséges intelligencia minden mozdulatát és szívdobbanását figyeli, figyeli és pontozza, és algoritmusok döntenek arról, hogy a viselkedése, megnyilvánulásai, társadalmi kapcsolatai és személyes nézetei alapján mit tehet és mit nem.


Ehhez jönnek még azok a technológiák, amelyek képesek a viselkedésedet és érzelmi állapotodat a tudtoddal vagy anélkül módosítani, ahogyan azt a WEF 2020-as tájékoztató dokumentuma a tárgyak internetéről leírja. Lehet, hogy sci-finek hangzik, de ez az, amit tenni szándékoznak. Minden új technológia, minden új megfigyelési lehetőség, amelyet előállítanak, ezt a célt szolgálja.


Évtizedek óta a kényelem és/vagy a biztonság jegyében fogadjuk el a technológiákat. Ezzel a fondorlattal csaltak lépre minket. De mindent elveszítünk, amiért érdemes élni, ha úgy tovább haladunk tovább ezen az úton, hogy nem biztosítjuk a magánélet védelmének és a személyes autonómiajogoknak a hülyebiztos védelmét.
 

712 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page