top of page

Az Afrika-előny: A COVID által nem érintett „fejletlen országok” védettségének valódi okai


Mit tanulhat Amerika Afrikától?

Jennifer Margulis és Joe Wang, TIME, július 28., 2022


Eredeti cikk:

And what America can learn from Africa


A cikk küldőjének, Cser Ferencnek a megjegyzése:

„De hogy a mRNS oltások okozzák a nagyobb bajt, az eszükbe sem jut.”Az Egészségügyi Világszervezet COVID-19 Dashboardja szerint Afrikában 2022 júliusáig körülbelül 9 millió megerősített COVID-eset és 173 900 haláleset történt.

Ezek a számok éles ellentétben állnak a világ többi részén tapasztalható fertőzési és halálozási arányokkal. A világjárvány kezdetétől napjainkig Európa több mint 239 millió megerősített megbetegedést és több mint 2 millió halálesetet jelentett.

"Úgy tekintünk rá, mint egy egyszerű megfázásra"

– mondta az 53 éves Illiasou Ibrahim, aki nemzetközi nonprofit csoportokkal dolgozik Niger fővárosában, Niameyben.

Niger egy tengerparttal nem rendelkező ország, ahol a malária és az agyhártyagyulladás egyaránt endémiás, és a várható átlagos élettartam mindössze 63 év.

Ibrahim a The Epoch Timesnak elmondta, hogy mégsem ismer egyetlen olyan embert sem, aki a COVID-ban halt volna meg.

Tehát az afrikaiak vagy egyszerűen nem kapják el olyan gyakran a COVID-ot, mint az európaiak, vagy pedig ha elkapják, nem betegszenek meg eléggé ahhoz, hogy jelenteni tudják.

Akárhogy is, Afrikában sokkal jobban áll a COVID, mint Európában vagy az Egyesült Államokban.

Ez nem az, amire számítottunk. Az alultápláltság, a szegénység, a tiszta ivóvízhez való hozzáférés hiánya sok helyen megnehezíti az egészséges életet a szubszaharai Afrikában.

Közegészségügyi tisztviselőink többször is azt mondták nekünk, hogy a magas jövedelmű országok orvosilag fejlettebbek és alkalmasabbak a világjárványok elleni küzdelemre. Hogyan lehetséges tehát, hogy az olyan elmaradott országokat, mint Niger, az amerikai és európai fejlett országokhoz képest nagyrészt nem érinti a COVID?

Segítség a gilisztáktól

Az Evolution, Medicine, and Public Health című folyóiratban 2021-ben megjelent tanulmányban a Duke University Medical Center tudóscsoportja valójában azt jósolta, hogy az afrikai és más fejlődő országokban kevesebb lesz a halálozás és jobb kimenetelűek lesznek a betegségek, mint a gazdaságilag fejlettebb helyeken.

Elmagyarázták, hogy a modern higiénia hogyan okozhatja a biodiverzitás hiányát az emberi szervezetben, és hogy ez a sokféleség segít az immunrendszernek abban, hogy ne reagáljon túl a vírusos vagy bakteriális fertőzésekre.

E kutatók szerint a bélférgek, más néven helminták hiánya a magas jövedelmű országokban élő emberek körében veszélyezteti az egészségüket, így hajlamosabbak a súlyos COVID-fertőzésekre.

Bár a megfelelő higiénia fontos a fertőző betegségek terjedésének megállításában, a higiénia nem minden hatása előnyös. Valójában a túl sok higiénia fogékonyabbá teheti az embereket bizonyos autoimmun betegségekre, a higiénia hipotézis szerint, amelyet először egy brit epidemiológus, Dr. David Strachan javasolt a British Medical Journalban az 1980-as évek végén.

Bár a hagyományos nézet szerint az olyan komensális férgek, mint a helminták, betegséget okozó paraziták, amelyeknek semmi hasznuk, a felmerülő bizonyítékok azt sugallják, hogy a bélférgek létfontosságúak immunrendszerünk működéséhez és általános egészségünk gyarapodásához.

Ahogy Dr. William Parker immunológus, a szimbiózisférgek szakértője egy 2016-os cikkében rámutatott, lehet, hogy "durván hangzik", de a helminták felelősek a szervezet gyulladáscsökkentő molekulák termelésének serkentéséért, és az egészséges immunitás kiépítésének ösztönzéséért.

Parker az egyik társszerzője annak a 2021-es tanulmánynak, amelyben a kutatók részletezték, hogy a helminták elvesztése a szervezetben a túl sok higiénia miatt hogyan okozhat fogékonyságot az olyan krónikus gyulladásos betegségekre, mint az autoimmun betegségek és az allergia.

Ez magyarázatot adhat arra, hogy a COVID-19 okozta megbetegedési és halálozási arányok miért magasabbak a fejlett országokban, ahol gyakoriak az autoimmun betegségek és a "biomechanikai kimerülés".

A biom kimerülés az emberben élő szervezetek sokféleségének hiányára utal, amelyek közé tartoznak a saját emberi sejtjeink, valamint a baktériumok, gombák, állati paraziták és protiszták. Ezek a tudósok feltételezik, hogy a fő oka annak, hogy a COVID-19 nem érintette az afrikai országokat, az, hogy egy olyan országban, mint Niger, a lakosság többsége helmintákkal él együtt, és ezek a helminták megakadályozzák a vírus jelentős káros hatásait.


(...)


Ivermektin-javított eredmények

Egy kolumbiai kutatócsoport szerint egy másik ok, amiért Afrika sokkal jobban teljesített, mint Európa és Amerika, az ivermektin széles körű használata lehet.

Az ivermektint profilaktikusan használják a folyóvakság (onchocerciasis) kezelésére. Az American Journal of Therapeutics című folyóiratban 2021-ben megjelent tanulmány az ivermektin hatékonyságát vizsgálta a COVID-19 fertőzés megelőzésében és kezelésében. Ezek a kutatók megállapították, hogy "az ivermektin alkalmazása a klinikai lefolyás korai szakaszában csökkentheti a súlyos betegséggé progrediáló számokat".

Bár az ivermektin továbbra is vitatott, a klinikusok világszerte kiváló eredményekről számoltak be az ivermektin korai kezelési protokoll részeként történő alkalmazásával.

Intézkedések, amelyek rontottak a helyzeten

A nyugati országokban a COVID-19 megfékezésére alkalmazott agresszív kezelések ironikus módon valójában a dolgok rosszabbodásáért voltak felelősek.

Illiasou Ibrahim a The Epoch Timesnak elmondta, hogy az elmúlt két évben csak néhányszor viselt maszkot, de csak azért, hogy elkerülje a port és a rossz szagokat, és hogy Nigerben soha senki nem távolodott el egymástól szociálisan.

"Mindig megtartottuk ugyanazokat a kapcsolattartási szokásokat" – magyarázta Ibrahim.

A legújabb tudományos eredmények szerint a "maszk életet ment" szlogen nem igaz. Szinte minden esetben, amikor a COVID-fertőzöttségi arányokat hasonlítják össze a kaliforniai Bay Area-ban azokban a megyékben, ahol kötelező a maszkolás, és azokban, ahol nem, az arányok vagy magasabbak, ahol kötelező a maszkolás, vagy hasonlóak.

Egy 2022-ben a Medicine című folyóiratban közzétett tanulmány összehasonlította a COVID halálozási arányokat Kansas azon megyéi között, amelyekben kötelező volt a maszkolás, és azok között, amelyekben nem.

Azokban a megyékben, ahol a maszkolás kötelező volt, 50 százalékkal több COVID-19 haláleset fordult elő, mint a maszkolás nélküli megyékben. Mint Zacharias Fögen németországi orvos a tanulmányban kifejtette, a maszkot viselő emberek öntudatlanul megőrizték a vírus cseppjeit az arcmaszkjukban, és azokat újra belélegezték a tüdejükbe.

Dr. Fögen szerint tehát a maszkolás valójában növeli a vírusterhelést, mivel az emberek olyan részecskéket lélegeznek be újra, amelyeket a légutak már szándékosan eltávolítottak.

2020-ban egy Dániában végzett nagy, randomizált, kontrollált vizsgálat, amelyet az Annals of Internal Medicine című szaklapban publikáltak, nem talált statisztikailag szignifikáns védőhatást a maszkot viselő embereknél a maszkot nem viselő emberekkel szemben.

Más tudományos eredmények azt mutatták, hogy "a nedvesség visszatartása, a szövetmaszkok újrafelhasználása és a rossz szűrés a fertőzés kockázatának növekedését eredményezheti".

Amint arról a The Epoch Times nemrégiben beszámolt, neurológusok megállapították, hogy a maszkolás az agy egészségét is veszélyeztetheti.

A szociális távolságtartás károsítja a rendszereinket

A társadalmi távolságtartás egy másik gyakori intézkedés volt, amelyet a COVID-19 terjedésének lassítására vezettek be Európában és Amerikában, de számos afrikai országban gyakorlatilag nem is létezett.

Dr. Byram Bridle, a kanadai Guelph Egyetem immunológusa a The Guardian riporterének elmondta, hogy a gyermekek szociális elszigetelése korlátozza a természetes világgal való érintkezést, amely tele van olyan mikrobákkal, amelyek segítenek az immunrendszer erősödésében. A szociális távolságtartásra kényszerített emberekből hiányoznak a mikrobák, és az elszigeteltségből kilépve nagyobb a kockázata annak, hogy egy sor gyulladásos betegségben szenvednek.

Dr. Thomas Murray, a Yale gyermekgyógyász professzora, a fertőző betegségek specialistája is ezt állapította meg. Ahogy arról a New York Post nemrégiben megjelent cikkében beszámolt,

Murray és mások a 2020-as és 2021-es bezárásokat és iskolabezárásokat követően a légúti vírusok megdöbbentően nagymértékű emelkedését látják.

A társadalmi távolságtartás, úgy tűnik, a gyerekeknél súlyosabb vírusos és bakteriális fertőzésekhez vezetett.

A társadalmi elszigeteltség nem tudta megállítani a COVID-19 terjedését Európában vagy az Egyesült Államokban. De az emberek – gyermekek és felnőttek egyaránt – elszigetelődésre kényszerítése negatív hatással volt mind a fizikai, mind az érzelmi jólétünkre.


A vírus a vakcinák ellen

Míg a fejletlen országokban az alacsony oltási arányt a globális egyenlőtlenség problémájaként állították be, ma már olyan adatokkal rendelkezünk, amelyek azt sugallják, hogy az oltás mellőzése valójában védőhatást gyakorolhat, és kevesebb COVID-halálozáshoz vezethet.

Amint azt Dr. Joseph Mercola, "Az igazság a COVID-19-ről" című könyv szerzője és a világjárványra vonatkozó adatokat alaposan vizsgáló egészségügyi szakember cikkében kifejtette, a szubszaharai Afrikában az oltási arány kevesebb, mint 6 százalék. Annak ellenére, hogy Afrika a világ népességének több mint 17 százalékát teszi ki, mindössze 3 százalékkal járul hozzá a globális COVID-19 halálesetek számához.

A fejlett országokban, például az Egyesült Államokban a magas oltási arányok nem szándékolt (?! – jobb esetben! a Szerk.) negatív hatásai ijesztőek. 2022. július 15-ig 1.350.947 nemkívánatos eseményt jelentettek a CDC-nek és az FDA-nak a VAERS-en (Vaccine Adverse Events Reporting System) keresztül.

Ezekben a jelentésekben 29 635 haláleset szerepel a COVID vakcinákat követően.

Az afrikai jobb eredményeknek más magyarázatai is lehetnek, többek között a napfényből származó optimális D-vitaminszint és a fiatalabb népesség.


(...)


(Fordítás a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


 


670 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK