VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Az amerikai álom már régen összetört!

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten néhány napja megjelent cikke szerint már a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) is az összeomlásra célozgat. Tényleg lehetséges, hogy az amerikai Federal Reserve Bank felsőbb utasításra döntött a mennyiségi monetáris enyhítés vég nélküli folytatása mellett?

Néhány nappal ezelőtt kiadott negyedéves jelentésében a mennyiségi enyhítés befejezésére tett utalást, ugyanakkor rendkívül kritikusnak nevezte a helyzetet. A BIS szerint a helyzet rosszabb, mint a Lehman Brothers csődje idején. Elképzelhető, hogy a FED a bank figyelmeztetésének eredményeként döntött a pénznyomtatás folytatása mellett. A központi bankok elvesztették a harcot az árral szemben.

Bár mindig lesznek olyanok, akik szerint ilyesmi soha nem történhet meg, érdekes megfigyelni, hogy már a tömegmédia is egyre gyakrabban közöl ehhez hasonló jóslatokat. Vajon miért? Természetesen nem látunk a hatalmi elit kártyáiba, de tudjuk, hogy a világkormány a különböző irányított válságok kihasználásával épül. És a kiszivárogtatásoknak is van bizonyos szerepe: aki látja, az fel tud készülni valamennyire: pl. a bankban nem tart már csak annyi pénzt, amennyi a számlavezetéshez éppen kell.

Az Amerikai TruNews Rádióban elhangzott, rendkívül felkavaró interjú szerint:


„Egy kiterjedt gazdasági összeomlásra készülünk, emberek,” mondta Doug Hagmann a TruNews házigazdájának, Rick Wiles-nak. „Gondjaink vannak… A szövetségi kormány civil felkelésekre készül,” mondta, hozzátéve, hogy „valahányszor katonai csapatmozgásról, katonai felszerelések mozgatásáról, a rendőrség katonai eszközökkel történő felszereléséről, lőszerbeszerzésekről és hasonlókról hallunk… a tömeges felkelésekre készülnek.

Hagmann elmondta, hogy a forrás szerint a DHS aggodalmai a dollár összeomlása és a hiperinfláció okozta következményekből erednek. Mit eredményezhet a világ elsődleges tartalékvalutájának számító dollár összeomlása egy 330 milliós országban, ahol szinte mindenkinek van fegyvere, és sokaknak több is? A görögországi tüntetések komoly problémát jelentenek, azonban az semmi ahhoz képest, amit felfegyverzett amerikaiak által kirobbantott felkelések okozhatnak.