top of page

Az amerikai birodalom nem egy nemzeti kormány, amely nonstop háborúkat folytat, hanem egy nonstop háború, amely egy kormányt működtet
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye
Sok zűrzavart tisztáz, ha megértjük, hogy az amerikai birodalom nem egy nemzeti kormány, amely történetesen nonstop katonai műveleteket folytat, hanem egy nonstop katonai művelet, amely történetesen egy nemzeti kormányt működtet.


A háborúk nem az Egyesült Államok érdekeit szolgálják, az Egyesült Államok a háborúk érdekeit szolgálja. Az USA mint ország csak a finanszírozás, a személyzet, az erőforrások és a diplomáciai fedezet forrása egy nonstop kampányhoz, amelynek célja a bolygó tömeges katonai erőszakkal és annak fenyegetésével való uralása.


Ez a hadjárat nem az amerikai nép vagy annak biztonsága érdekében zajlik, hanem a plutokraták és a birodalom megválasztatlan vezetőinek laza nemzetközi szövetsége érdekében, akiknek gazdagsága és hatalma a folyamatos erőszak, kizsákmányolás és kitermelés világrendjén alapul, amelyet a globális uralom kampánya fenntart.

Ezt a globális uralmi kampányt és annak megnyilvánulásait egészében az USA birodalmának nevezhetjük, amelynek nagyon kevés köze van az USA-hoz mint önálló nemzethez.

Amíg ezt nem értitek meg, addig az amerikai kormánynak vagy az amerikai háborús gépezetnek semmi értelme nem lesz. Nem fogod megérteni, hogy miért folytatnak olyan katonai műveleteket, amelyek látszólag semmilyen módon nem szolgálják az amerikai nép javát, és amelyek, ha valami, akkor valójában ártanak az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeinek. Nem fogod megérteni, hogy az USA külpolitikája miért marad ugyanaz, függetlenül attól, hogy ki van hivatalban, párttól vagy programtól függetlenül. Nem fogod megérteni, hogy az USA és szövetségesei miért tesznek olyan őrült dolgokat, amelyeknek egyébként semmi értelme a kormányok számára, mint például az egyre népszerűtlenebb gázai népirtás támogatása, hidegháború kirobbantása Kínával, vagy a nukleáris armageddon kísértése Oroszországgal.


A válasz pedig az, hogy ezek az agressziók nem azért történnek, mert az USA-nak mint nemzetnek hasznára válnak, vagy akár azért, mert bármelyik választott tisztségviselő politikai programját szolgálják. A megállás nélküli erőszak egy teljesen más cél eszköze, és szinte öncélú – a háborús haszonlesők hasznára, a geostratégiai ellenőrzés megerősítésére és az amerikai birodalom sajátos globális kapitalizmusának kiterjesztésére.

Ott van a megállás nélküli, világméretű katonai művelet, és ott vannak az előtérben egy hivatalos kormány színpadias díszletei, amelyet úgy kell tennünk, mintha valami köze lenne az összes háborúhoz és militarizmushoz, amit látunk.

A valóságban a háborús gépezet csak teszi, amit tennie kell, miközben

a hivatalos választott öltönyösök Washingtonban előadják ezeket az előadásokat, ahol az abortuszról és Donald Trumpról vitatkoznak, hogy úgy tűnjön, mintha az USA-nak valódi kormánya lenne, amely valódi döntéseket hoz.
Már régen eldöntötték, hogy a háború túl fontos ahhoz, hogy a választók akaratára bízzák, ezért most van ez a hamis bábu politikai rendszer, amit az amerikai népnek adnak, hogy játsszon vele, hogy ne avatkozzon bele a birodalmi gépezet fogaskerekeibe.

A világméretű birodalom központjának helyi lakosait túlságosan propagandázzák, szórakoztatják, elvonják a figyelmüket, elfoglaltak, szegények és betegek ahhoz, hogy igazságon alapuló kapcsolatuk legyen azzal, amit a nevükben tesznek a világban, és ha mégis helyet csinálnak az életükben, hogy politikailag elköteleződjenek, akkor egy látszólagos kétpártrendszerbe terelik őket, ahol mindkét frakció támogatja a háborút, a militarizmust, az imperializmust, a plutokráciát és az ökocidális kapitalizmust, de hatalmas energiát fektetnek az üres kultúrharcba olyan kérdésekért, amelyek senkit sem érdekelnek, akinek valódi hatalma van.


Ha erről olyan embereknek próbálunk beszélni, akik még mindig a mainstream birodalmi világképbe vannak kötve, az olyan, mintha az Amazonnak lenne egy Andy Amazon & Friends nevű rajzfilmsorozata, és a közönség azt hinné, hogy a rajzfilmsorozat az Amazon – nem tudnak semmit a világgazdaságot felemésztő trilliárdos megavállalatról. Ha megpróbáltál a gigantikus e-kereskedelmi vállalatról beszélni, azt hitték, hogy a rajzfilmről beszélsz, és kifogásolták, hogy amit mondasz, nem egyezik azzal, amit a sorozatról és annak szereplőiről tudnak.


Ha egyszer meglátod a vállalatot a rajzfilm mögött, ha egyszer meglátod a birodalmat a hivatalos politika performatív bábszínháza mögött, akkor mindenhol ezt látod. Látod a birodalmi hadigépezet mozdulataiban. Látod a hírek címlapjain. Láthatjuk a hamis indoklásokban és narratívákban, amelyeket a nyugati politikai-média osztály ont magából. Láthatjuk az oktatási rendszerünkben. Láthatjátok a végtelen elterelés és kapitalista agymosás unalmas nyugati főáramú kultúrájában.

És már nem érdekel benneteket a bábszínház. Nem érdekelnek többé az elnökválasztások, Stormy Daniels és Donald Trump, a kultúrharc ékének számító aktuális téma és a legújabb forró téma, amiről mindenki azt mondja, hogy állást kell foglalnod.

Olyan érdekessé válik számodra, mint valami YouTube-videó, amit a gyereked a háttérben bekapcsol, amikor éppen egy otthoni vészhelyzettel vagy elfoglalva.

A birodalom viselkedése pedig mindenképpen vészhelyzet. Az Oroszország és Kína elleni eszkaláció, amit ezek a torzszülöttek szorgalmaznak, olyan pályára állítja a világot, ami mindannyiunk halálát fogja okozni, és a borzalmak, amiket Gázában és máshol okoznak, rémálmot teremtenek a Földön itt és most.

A birodalom csak egyre őrültebb és erőszakosabb lesz, ahogy a bolygó feletti uralma egyre nagyobb kihívást jelent, és amíg az emberek nem látják, hogy mi is ez valójában, addig nagyon nehéz lesz kiépíteni a szükséges nyilvános ellenállást ellene, hogy a számunk erejével kényszerítsük őket a megállásra.

418 megtekintés

Kommentarer


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page