top of page

Az eddigi legfertőzőbb koronavírus elkerüli az antitesteket (Joseph Mercola, TIME)
Eredeti cikk:


Nem számít, hogy volt-e már COVID-je, vagy megkapta-e a védőoltást és az összes emlékeztetőt, nagy valószínűséggel el fogja kapni ezt a változatot, mivel egyedülálló módon képes megkerülni az antitesteket. Mégis, mennyire halálos, és mennyire kell aggódnia?


Összefoglaló

  • A SARS-CoV-2 vírus gyors mutációja várható és előre jelezhető volt, mivel a magasan mutálódó vírusok, például a koronavírus elleni vakcinázás a vírust alkalmazkodásra kényszeríti. Az omikron kezdetben „teljesen beoltott" betegeknél jelentkezett, ami felvetette a gyanút, hogy maga a tömeges oltási kampány okozta a vírus gyors mutációját.

  • Az egyik legújabb változat, a BA.5 - amelyről most úgy vélik, hogy szinte az összes COVID-fertőzés okozója - fertőzőképességében és átvihetőségében a kanyaróéval vetekszik (és talán még azt is felülmúlja). Ezzel a SARS-CoV-2 változatok közül ez a legfertőzőbb, és az egyik legfertőzőbb ismert vírus.

  • Szerencsére lényegesen kevésbé halálos, mint az eredeti Wuhan-törzs.

  • Még akkor is, ha korábban már megkapta a COVID vírust, megkapta az oltást és az összes védőoltást, és még akkor is, ha hibrid immunitással rendelkezik (vagyis a korábbi fertőzést és a COVID oltást is megkapta), nagy valószínűséggel elkapja a BA.5-öt, mivel úgy tűnik, különösen ügyesen kijátssza az összes korábbi védekezést.

  • Az újrafertőződés valószínűsége az a takarmány, amire a félelemkeltőknek szükségük van ahhoz, hogy újra felerősítsék a COVID-korlátozások, például a bezárások és az emberek eredendő jogaiktól és szabadságuktól való megfosztása iránti felhívásokat, és persze a több védőoltás iránti igényeket.

A gyanú szerint a SARS-CoV-2 továbbra is mutálódik. Ez teljes mértékben várható és előre látható volt, mivel bármely erősen mutálódó vírus, például a koronavírus elleni vakcinázás alkalmazkodásra kényszeríti a vírust.

Az egyik legújabb változat, a BA.5 – amelyről most úgy vélik, hogy szinte az összes COVID-fertőzés okozója – fertőzőképessége és átvihetősége tekintetében a kanyaróéval vetekszik. Ezzel a SARS-CoV-2 változatok közül ez a legfertőzőbb,2 és az egyik legfertőzőképesebb vírus, amelyet az ember ismer. Szerencsére lényegesen kevésbé halálos, mint az eredeti Wuhan-törzs. A Deadline 2022. július 5-i jelentése szerint:


„A BA.5-öt először február 26-án azonosították Dél-Afrikában. Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt, június 4-én az Egyesült Államokban az esetek mindössze 9,6%-át tette ki, míg elődje, a BA.2.12.1 62%-kal állt az élen. Ma a CDC [U.S. Centers for Disease Control and Prevention] becslése szerint az alváltozat az új esetek 54%-áért felelős. Ez a BA.2.12.1 duplája, amely most a fertőzések 27%-áért felelős.

A BA.5 növekedése a testvér BA.4 alváltozatot is maga mögé utasítja, 16%-kal. Ez gyorsabb emelkedés, mint bármely más változaté a világjárvány során...

A BA.5 azért ilyen domináns, mert úgy tűnik, hogy még a BA.2.12.1-nél is jobban terjed ... „Az Omicron BA.5 alváltozat a vírus legrosszabb változata, amit eddig láttunk" – mondta Eric Topal, a Scripps Research Translational Institute alapítója és igazgatója, a molekuláris orvostudomány professzora és a Scripps Research ügyvezető alelnöke egy múlt heti bejegyzésében. „A már amúgy is kiterjedt immunmenekülést a következő szintre emeli, és ennek függvényében az Omicron (BA.1) és más, eddig látott Omicron családba tartozó változatokon jóval túlmutató, fokozott átvihetőséget biztosít'.


Más szóval, a BA.5 sokkal jobban kijátssza a vakcinák által biztosított immunitást, és különösen jó a korábbi fertőzés által biztosított immunitás kijátszásában.”


(...)
 


478 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page