top of page

Az emberi irányítás elvesztése: rémes jövő a nyakunkon (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeményeAz, hogy San Francisco, Amerika legliberálisabb városának kormánya 2022. november 29-én 8:3 arányban felhatalmazta a robotokat arra, hogy élet-halál kérdésben rendelkezzenek a polgárok felett, jelzi, hogy az amerikaiak milyen mértékben dehumanizálódtak. Talán ez az elembertelenedés annak a sok évtizedes washingtoni mészárlásnak a következménye, amelynek során Vietnamtól kezdve Szerbián, Afganisztánon, a Közel-Keleten, Észak-Afrikán át Ukrajnáig embereket öldöstek. Miután falvakat, esküvőket, temetéseket, gyermekfoci meccseket, egészségügyi központokat, farmereket, számtalan nőt és gyermeket robbantottak fel, nem nagy lépés, hogy gyilkos robotokat küldjenek a polgárok ellen.


A fejlődés másik oka az, hogy a San Franciscó-i kormánynak valószínűleg kenőpénzeket fizetnek a mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatok, amelyek piacot akarnak kialakítani termékeiknek. A robotoknak ugyanis van kezdeti költsége, de a rendőrökkel ellentétben nem kell fizetést adni nekik, és nem kell egészségügyi ellátást és nyugdíjat biztosítani számukra. A rendőrök robotokkal való helyettesítését költségcsökkentő intézkedésként fogják reklámozni. Az a tény, hogy ez a végső elembertelenedés, észrevétlen marad a saját zsebeiket tömni akaró emberek számára.


Gondolkodjunk egy percet a digitális forradalomról. Már írtam, hogy a digitális forradalom, amely biztosítja számunkra a világgal való kapcsolatot, bárhol is legyünk – ez a legnagyobb katasztrófa, ami az emberiséggel történt. A digitális forradalom a kormányoknak olyan ellenőrzési és kémkedési jogköröket adott az emberek felügyeletére, amelyek messze meghaladják George Orwell 1984 című disztópiájában szereplő Nagy Testvér képességeit.

Most olyan kormányunk van, amely felhatalmazza a robotokat, hogy megöljenek olyan embereket, akiket nem tartóztattak le, nem vádoltak meg, nem állítottak bíróság elé és nem ítélték el őket.

Az, hogy az emberek ilyen önmaguk feletti hatalmat adnának át a robotoknak, az emberi élet átalakulása a disztópikus sci-fi regények és filmek módján, például a Terminátorral való összhangban.


Nincs okunk arra, hogy kinyissuk ezt az ajtót. A San Franciscó-i rendőrségnek nincs szüksége gyilkos robotokra. San Franciscóban semmi olyan nem történik, amit a magasan militarizált SWAT-csapatok ne tudnának kezelni és megfékezni. Nem világos, hogy San Franciscónak egyáltalán szüksége van-e SWAT-csapatokra. Maguk a kommandósok és a visszafogottságuk hiánya rossz fordulatot jelent a rendfenntartásban. Felnőttkorom későbbi éveiig nem voltak SWAT-csapatok. Fő felhasználási területük az volt, hogy indokolatlanul betörjenek otthonokba, kárt, emberi sérülést és halált okozva, gyakran ártatlan emberek halálát, ami gyakran abból eredt, hogy a kommandósok rossz címre mentek.


Ha a bűnözés megfékezéséhez ma már kommandósokra van szükség, az a társadalom erkölcsének és fegyelmének hanyatlásáról árulkodik. A kommandósok a tüneteket kezelik, nem pedig az okokat. Miért csökkent annyira a társadalom erkölcse és fegyelme, hogy katonai erőre van szükség a polgári rendfenntartásban?


Szerintem ez a liberálisok felelőssége. Ők rombolták le a vallásos hitet, amely megfékezte az emberekben lévő gonoszságot. Megsemmisítették az egyén felelősségét, aki a szüleit, a rasszizmust, a társadalmat hibáztathatja rossz viselkedéséért. A liberálisok szabadították el a sátáni elemeket, amelyeket a civilizáció eddig kordában tartott. A liberálisok a civilizáció elpusztítói.


Pontosan ezt tették a liberálisok.

 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


580 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page