top of page

Az igazságosság halála a nyugati világban (Paul Craig Roberts jegyzete)
Eredeti cikk:

The Death of Justice in the Western World, by Paul Craig Roberts, February 27, 2024

Schiller Mária küldeménye


 


       

A brit bíróságok évek óta együttműködtek Washington rendőrállamával, amikor Julian Assange-ot fogságban tartották, miközben úgy tettek, mintha minden kétséget kizáróan jót tenne neki a kiadatási ügyben. Természetesen a törvény egyértelmű, hogy nem szabadna őt átadni a bosszúálló Washingtonnak, de Nagy-Britannia nem független Washingtontól, és csupán olyan mozdulatokat tesz, amelyek Assange-ot fogságban tartják.


Egyértelműnek tűnik, hogy Washington és London összeesküvést sző, hogy megtörjék azoknak az amerikaiaknak és briteknek a lelkét, akik még mindig abban reménykednek, hogy kormányaik képesek igazságot szolgáltatni. Egy demoralizált népet könnyebben kényszerítenek zsarnokságra, ahová a nyugati világ egésze tart.


Már így is sok minden elveszett. Azt gondolnánk, hogy az amerikai és a brit média hevesen kiállt volna Assange védelmében, már csak azért is, hogy megvédje a kormányok felelősségre vonására és önmaga védelmére vonatkozó hatalmát. Elvégre a New York Times, a The Guardian és más hírszervezetek publikálták azokat a dokumentumokat, amelyeket a Wikileaks nyilvánosságra hozott, és amelyek miatt Assange fogságban van. Mégis, egészen a közelmúltig, amikor a New York Times, a Guardian és néhány más hírszervezet gyenge kérést nyújtott be az Assange elleni kiadatási eljárás megszüntetésére,

az amerikai és a brit média hűséges hordozója volt annak a hivatalos narratívának, hogy Assange erőszaktevő, orosz kém és az amerikai nemzetbiztonsági titkok – például Washington rejtett háborús bűnei és szövetségesei megtévesztése – feltörője.

Washington nem csak bosszúból üldözi Assange-ot. Az újságírókat leckéztetik meg, hogy többé ne vonják felelősségre a kormányt, amikor az bűncselekményeket követ el.

Más szóval, a kormány bűnösgyártása intézményesül. Erről szól az Assange-ügy. Az igazságosságot az igazsággal együtt kiiktatják a nyugati világból.

 

Translated with DeepL.com (free version)


244 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page