top of page

Az orosz-ukrán háború valódi okai (2) Putyin kitiltja a Rothschildokat Oroszországból!


Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


Vajda Miklós cikkismertetője, jegyzete


Putyin a harcot elsősorban, a kőolajon keresztül indította meg a Rothschild-klán ellen, amelyeknek az egyik ügynöke Mihail Boriszovics Hodorkovszkij volt. Aki közben milliárdos lett, és azt hitte, hogy könnyen ellenőrzése alatt tarthatja a helyzetet, kihasználva az elnöknek a látszólagos figyelmetlenségét, ami végül is csapdának bizonyult.

Nagyon sok orosz zsidó meggazdagodott, akik a Rothschild-csoporthoz tartoztak, akiket nagyban támogatott Jacob Rothschild a klán jelenlegi feje. Hodorkovszkij – aki Putyin elnök szeme láttára exponenciálisan meggazdagodott*, és megalakította a Menatep Banking Group bankot, kicsivel 1990 előtt, amely bank részese a Rothschild–Soros Carlyle Group banknak,

még a szabadkőműves Gorbacsov jóváhagyásával, amiről Putyin elnök tudott, főleg azért, mert munkahelye lehetővé tette értékes információk begyűjtését.


1995-ben Hodorkovszkij megvásárolta a Yukosz céget a pénzügyi nagytőke pénzével, amiért 350 millió USD-t fizetett, egy szimbolikus, a kulisszák mögött megtárgyalt árért. Ezzel ő is belépett a világ leggazdagabb embereinek a csoportjába. Abban az időben vagyona, több mint 1 milliárd USD volt.


Amikor már azt hitte, hogy eldöntheti az orosz politikát a Rothschild-klánnal egyetértésben és annak parancsára, 2004-ben letartóztatták sikkasztásért, amit Putyin elnök már jól ismert.


Hodorkovszkij bűnösnek találta a bíróság.

Ekkor elkezdődött egy „földrengés” a pénzügyi nagytőke berkeiben. Úgy tűnt, hogy minden „mozgást” Putyin elnök ellenőriz. Ezután, politikai vonalon olyan cenzúra volt, amelyik nem hagyott semmi rést, ahol a Rothschild-klán érvényesíteni tudta volna a pozícióit. Megkezdődött azoknak az agitátoroknak a letartóztatása, akik különféle szervezeteket hoztak létre a „Putyin elnök által eltaposott demokrácia” jelszavával.

Hodorkovszkij több millió dollárt költött olyan események támogatására, amelyeknek célja Putyin elnök hatalomból való eltávolítása volt, pénzelve „a demokratikus reformok pártjait”, amelyek teljes egészükben a világ pénzügyi nagytőkéjének az ellenőrzése alatt álltak/állnak és az volt az érdekük, hogy megdöntsék a hatalmat a Kremlben.


2004 februárjában – kevéssel Hodorkovszkij letartóztatása után – az orosz titkosszolgálat felfedezte, hogy az ő (Hodorkovszkij) bankja, a Menatep Banking & Yukosz Oil, a Man-szigeten (Észak-Írország és Anglia között az Ír-tengeren) volt bejegyezve (egy „pénzügyi paradicsomban”, amelyet Anglia – a City of London.ban – hozott létre a világ adócsalói számára).

Abban a periódusban a Menatep Bank felajánlott Putyin elnöknek is Yukosz részvényeket Hodorkovszkij kiszabadításáért cserébe, de ezt Putyin elnök visszautasította.

Jól ismerte a cionista pénzügyi tőke játékát, és az ajánlat után azonnal megértette, hogy az egyetlen jó döntés – amit meghozhat, hogy megelőzze a háttérakciókat – a Yukosz államosítása, amelyik „némán” hagyta a nagytőkét, amelyik tehetetlen maradt. [ezt kellene tenni Romániában is és Magyarországon is! A szerk.]Hodorkovszkij „rács” mögé került!

Abban az időben jelentette be az angol sajtó, hogy Hodorkovszkij részvényeit átvette Jacob Rothschild, kevéssel annak letartóztatása előtt.

A Menatep Bank vezetősége azt állította abban az időben, hogy Rothschild-nak nincs döntési pozíciója a csoportban, és Jacob Rothschild-nak szoros kapcsolata a bankkal csak az Open Russia Foundation alapítvány révén van, amelyikben többek között benne volt Henry Kissinger is. A Menatep Bank azonban „elfelejtette megemlíteni, hogy az Open Russia Foundation alapítványt a Yukosz Oil alapította.

A cionista nagytőke Oroszországot úgy kezelte, mint értéktelen és könnyen manipulálható keresztény nemzetet. Putyin elnök érezve az események folyását, 2008. Január 7.-én, a régi ortodox karácsonykor ezt mondta:

”Az Orosz Ortodox Egyház nagyban hozzájárul az orosz társadalom erkölcsi értékeinek az érvényesítéséhez. Senki sem húzhat elválasztó-vonalat a kultúra és az egyház közé. Természetesen, törvény szerint. Oroszországban az egyház és az állam külön van választva, de a lelkekben és a történelmünkben, az orosz nép mindig megőrizte egyben. Ez eddig is így volt és ezután is így lesz.”


Sokan nem fogták fel az üzenet lényegét, pedig az egy figyelmeztetés volt a nagytőke felé, amelyik úgy gondolta, hogy játszhat egy olyan nép büszkeségével, amelyik jelentett valamit a világ kultúrájában, vallásában és gazdasági életében. Egy adósságoktól megszabadult Oroszország, erős keresztény erkölccsel, megijesztette a Rothschild-okat és az egész pénzügyi nagytőkét, amelyik sorban, egész nemzeteket térdre kényszerített.


Azok az eszközök, amelyeket a pénzügyi nagytőke használt, láttuk, hogy milyen hatással voltak ránk és milyen jövő várható. Marad a remény, hogy ez a változás – amelyet Putyin elnök szeretne – meghozza a fuvallatot, amelyet szükségesnek érzünk mindannyian. Talán még az USA és a nyugat is.


Akar-e az óriási vagyonnal, pénzzel rendelkező Rothschild dinasztia a világon gazdasági versenyt addig, ameddig folyton harcol (tűzfészkeket produkál) egy olyan egységes politikai- és gazdasági rendszerért, amelyik bónuszt fizet azoknak, akik végrehajtják parancsaikat, és megbünteti vagy szegénységbe taszítja azokat – a pénze által – akik ellenkeznek, és nem hajtják végre a követeléseiket?


Akar-e Rothschild-klán, a nyugat, az IMF szabad gazdaságot, amelyik eldöntheti, mi a legkézenfekvőbb neki?


Úgy néz ki, hogy nem akar, mert nem akarja megszüntetni a pénzügyi (adós) rabszolgaságot, ugyanis akkor, elveszítené a világ fölötti ellenőrzést.

Egy olyan politikus, vezető, mint Putyin elnök, egy olyan, közös érdekeken alapuló ország-csoportot tudna maga köré gyűjteni, amelyik más értelmezést adna a szabad piacnak, de nem a Rothschild féle szabad rablásnak.

[egyébként, ez történik a keleti egyezkedésben]


Akar-e a nyugat, a Rothschild-klán, az IMF demokratikus országokat, ahol a vezetők véleményét meghallgatják és megtárgyalják nemzeti szinten?


Hát nem akar, mert ők úgy tervezik, hogy a dolgok csak úgy történhetnek, ahogy nekik megfelel és a vélemény csak egységes lehet (PC politikailag korrekt), a pénzügyi fenyegetés mellett, amit viszont nem lehetne érvényesíteni demokratikus körülmények között.


Csata Ernő

Gépészmérnök, vállalkozó, költő, író

(sz: 1952, Gyergyócsomafalva)Az USA hülyére veszi Európát: tovább növelte az Oroszországból származó importot

Az Oroszországból származó amerikai import augusztusban elérte az 522,1 millió dollárt, ami 7,7 százalékkal magasabb a júliusi 484,8 millió dollárnál, és ez április óta az első havi növekedést jelenti – derül ki az amerikai statisztikai hivatal szerdán közzétett jelentéséből.
A növekedés annak ellenére következett be, hogy Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett arra, hogy a nyersanyagkereskedelem korlátozásával “megsemmisítő csapást” mér Moszkvára.

ELEMZŐK SZERINT WASHINGTON TOVÁBBRA IS PROFITÁL AZ OROSZORSZÁG-ELLENES SZANKCIÓKBÓL.

Miközben nyomást gyakorol az EU-ra, hogy mondjon le az Oroszországból származó szállításokról, az Egyesült Államok továbbra is több száz, nem szankcionált árufajtát vásárol.

“Van egy hallgatólagos megállapodás az amerikai kormány és az üzleti élet között: mi pöffeszkedünk, ti pedig Oroszországgal kereskedtek, ha nektek úgy tetszik. A szavaik nem találkoznak a tetteikkel” – mondta szerdán az orosz állami médiának Alekszandr Razsuvajev, a moszkvai Pénzügyi Elemzők felügyelőtanácsának tagja.

Eközben az amerikai áruk Oroszországba irányuló exportja augusztusban 19 százalékkal 66,8 millió dollárra esett vissza a júliusi 82,5 millió dollárról. Júniusban Oroszország 58 millió dollár értékben importált árukat, szemben a májusi 77,4 millió dollárral és az áprilisi 89,1 millió dollárral.

Az adatokból kiderül, hogy januártól augusztusig az USA összesen 12,1 milliárd dollár értékben importált árukat Oroszországból, míg az export mindössze 1,3 milliárd dollár volt.

 

* exponenciális: állandóan, hatványozottan növekvő; olyan mennyiség, mely minél nagyobb, annál gyorsabban növekszik

 

Hivatkozások:


 1 244 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page