VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Az osztályfőnök leordította az oltatlan gyerekeket, hogy ez az egész miattuk van


Kedves Levelezőtársak!


A „Covid-helyzet” mint tüskés, mély sebeket ejtő anarchista lépett be az életünkbe. Vita ide, vita oda, mindenki a saját meggyőződésében hisz a témával kapcsolatban. Mégis, az az érzés kopogtat a belső ajtómon egyre hangosabban, hogy ismét eljött az a történelmi pillanat, amikor a politika minden praktikát bevet az „Oszd meg és uralkodj!” elv mentén, ha valami új ideát kell érvényre juttatni.

Szerintem az, hogy melyik igazságot fogadjuk el, mindamellett, hogy hatással van ránk a környezetünk, a kívülről kapott információk, az attól függ elsősorban, hogy ki az, aki bennünk él. Mit kaptuk az őseinktől, akár a génjeinkben, akár a neveltetésünkben. S még azt is gondolom, hogy a téma megítélésében az egyén tanultsági foka sem feltétlenül számít.

Tegnap néztem meg Szabó István A napfény íze című filmjét. Most láttam először, és hiába volt oly terjedelmes – 2,5 óra –, odaragadtam a laptop képernyője elé. Egyedül voltam itthon, nem is volt baj, így minden kockáját nyugodtan nézhettem, megrághattam, érezhettem.