top of page

Bill Gates panaszt tett a techcégeknél a „nevetséges” COVID-összeesküvés-elméletek miatt
Eredeti cikk:

Cser Ferenc küldeménye
A Microsoft társalapítója, Bill Gates azt állítja, hogy panaszt tett a technológiai vállalatoknál a róla szóló COVID-19 összeesküvés-elméletek online terjesztése miatt.


Tartalmi kivonat:

  • Bill Gates szerint a mainstream média tovább fokozta a róla szóló összeesküvés-elméletek terjedését.

  • Szerinte "bőven lesz idő alkalmazkodni" a mesterséges intelligencia fejlődéséhez

  • Gates szerint "nem kellett volna Jeffrey Epsteinnel vacsoráznia".


"Folyamatos párbeszéd folyik arról, hogy bárki, aki, tudod, ilyen őrült dolgokat publikál, elmegy a digitális platformokra, és azt mondja: 'Hé, nézd meg ezt, nézd meg azt'."

A világjárvány elején, amikor a kormányok világszerte megfeneklettek, a Bill és Melinda Gates Alapítvány segített mozgósítani a globális válaszlépéseket, többek között 1,05 milliárd dollárt adományozott az Egészségügyi Világszervezetnek, többet, mint bármely más ország, Németországon kívül.

A milliárdos filantróp szerint a hagyományos hírforrások felerősítették az összeesküvés-elméletek terjedését a globális vakcinakampányokban való részvételéről.


"Szerintem inkább a főáramú hírmédia az, amely folyamatosan felhozná ezt, még akkor is, ha ez nevetséges. Ez még inkább hozzájárult a pletykák terjedéséhez" – közölte.


A félretájékoztatás online terjedése ellenére Gates optimistán nyilatkozott a közösségi média jövőjéről.


"Jön egy generáció, amely remélhetőleg kreatívan fogja kezelni a közösségi médiát, és azt, hogy hogyan tudjuk azt még inkább a jó szolgálatába állítani" – mondta.


Ami a Twitter új tulajdonosát, Elon Muskot illeti, Gates úr azt mondta, hogy bár Musk úr "sok nagyszerű munkát végzett, nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb módja az időtöltésnek"."Rengeteg idő van az AI-hoz való alkalmazkodásra"


A múltban Gates úr azt mondta, hogy egyszerre izgatott és aggódik a mesterséges intelligencia térnyerése miatt.


A Microsoft több milliárd dollárt fektetett be az OpenAI vállalatba, a ChatGPT, egy mesterséges intelligenciával működő chatbot készítőjébe, amely természetes hangzású szöveget képes generálni.


A ChatGPT a közelmúltban a címlapokra került, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a diákok csalásra használhatják a vizsgákon.


Gates a 7.30-nak azt mondta, hogy "az innováció mindig meg fog minket lepni".


"A mesterséges intelligencia segíteni fog a gyerekek tanításában, segíteni fog az egészségügyi dolgozókhoz való hozzáférésben, hatékonyabbá téve az egészségügyi ellátást" – mondta.


A mesterséges intelligencia "nemcsak a kékgalléros, hanem a fehérgalléros munkaköröket is érinti" – közölte:


"Bőven lesz idő az alkalmazkodásra, mivel ez a megnövekedett hatékonyság több gazdasági lehetőséget biztosít számunkra".


Lesznek kiszámíthatatlan dolgok, amelyek az új technológiák megjelenésével felbukkannak, "olyanok, mint a félretájékoztatás" – mondta.


"A modern technológia hátrányait az emberiség javára tudtuk kezelni".


"Az emberek írni-olvasni tudnak, háromszor annyi ideig élnek, mint korábban. És ez a mostani az emberi innováció következő hulláma".A világnak "olyan gyorsan kell csökkentenie a kibocsátást, ahogy csak lehet"


Ausztráliai látogatása során Gates úr találkozott Anthony Albanese miniszterelnökkel, akivel többek között az éghajlatváltozásról tárgyaltak.

Gates úr a 7.30-nak azt mondta, hogy


"Ausztráliának óriási szerepe van" az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.


"[Ausztrália] nagyon szerencsés abban a tekintetben, hogy a világon az egyik legolcsóbb megújuló energiával rendelkezik."


"Ausztráliában rengeteg ásványi anyag van, többek között lítium, kobalt [és] sok más, amelyekre nagyon nagy lesz a kereslet."


"Ausztrália képes lesz zöld hidrogént és más tiszta termékeket exportálni ... ez minden bizonnyal egy olyan ország, ahol a zöld gazdaságban nagyobb a lehetőség, mint a múltban volt."


Az alapítványon keresztül végzett jótékonysági tevékenysége mellett Gates az áttörést jelentő zöld technológiákba is befektet. Az egyik ilyen befektetés a következő generációs atomerőművekbe, az úgynevezett natrium-reaktorokba irányul, amelyek célja, hogy biztonságosabbá és olcsóbbá tegyék az atomenergiát.


Arra a kérdésre, hogy szerinte az ausztrál kormánynak meg kellene-e változtatnia az atomenergiával kapcsolatos politikáját, hogy összhangba kerüljön a koalícióval – Peter Dutton ellenzéki vezető szerint az atomenergiának az ausztrál energiamix részét kell képeznie –, Gates kijelentette: "Ausztráliának nincs szüksége arra, hogy ezzel foglalkozzon".


"Ausztrália a következő 10-15 évben figyelheti, hogy ez a következő generáció a költségek, a biztonság és a hulladékelhelyezés tekintetében megfelel-e ezeknek a nagyon magas céloknak" – mondta.


E hónap elején Gates azt hangoztatta, hogy a globális felmelegedéssel kapcsolatos elfogadott célok elérésének kilátásai egyre távolabbra kerülnek.


A 7.30-nak nyilatkozva közölte, hogy a kibocsátást nullára kell csökkenteni, "amilyen gyorsan csak lehet".

"Addig is, amíg ezeket a csökkentéseket végrehajtjuk, amit klímavédelemnek nevezünk, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással is foglalkoznunk kell" – mondta.
"Sajnos az egyenlítői zónák szegény országai a leginkább érintettek. Az ott élő emberek többsége kis földterületekkel rendelkező gazdálkodó, akik nem lesznek képesek arra a terméshozamra, amire ma képesek."

"Szóval alkalmazkodnunk kell, miközben mindent megteszünk azért, hogy a kibocsátást a lehető leggyorsabban nullára csökkentsük.""Nem kellett volna vacsoráznom" Epsteinnel


Arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolatban állt a gazdag pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, egy elítélt szexuális bűnözővel, aki 2019-ben halt meg a börtönben, Gates azt mondta, hogy megbánta.


(...)

615 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK