top of page

Botos Gregory Zoltán: Retardált gyerekek a COVID miatt?
Amerikában megjelent egy tanulmány, amely azt fejtegeti, hogy régen 3 hónapos-tól 3 éves korig az átlag IQ szint 100 körül volt. Mára ez visszaesett 78-ra. A tanulmány ennek okait kereste.

Nem arra kell következtetni, hogy maga a COVID-19 betegség okozta ezt, hanem a világ vezetői általi válaszlépések eredményezték. Mit is jelent ez? Általában az emberiség 70%-a 85 és 115 IQ-val rendelkezik. 85 alatti IQ ALACSONY ÉRTELMESSÉGET jelent. A 70 alatti IQ-val rendelkezőket SZELLEMILEG ALKALMATLANNAK nevezik.

Tehát megismétlem: akik 2020 óta születtek, az átlagos IQ-juk 78, s ez nagyon közel áll a szellemileg alkalmatlan vagy retardáltnak nevezhető IQ szinthez.
„A koronavírus-járvány idején született gyermekek verbális, motoros és általános kognitív teljesítménye jelentősen csökkent a korábban született gyermekekhez képest.” (L.: itt)

Egy gyerek kognitív fejlődésében kritikusan fontos az első pár esztendő. Nagyon sok iskola, óvoda bezárt. Játszótereket nem lehetet meglátogatni. A lezárások miatt feszültebbek voltak a szülők, mert nehezen tudtak egyensúlyt teremteni a munka és gyermekgondozás között. Ott, ahol folyik oktatás, kényszerítik a szájmaszk használatát.

Sőt van olyan város, mint Santa Cruz (California), ahol kötelezik az embereket, hogy maszkot hordjanak saját otthonukban! (L.: itt)

„A Covid világjárvány korszakában élő gyerekek megdöbbentően alacsony eredményeket értek el azokon a teszteken, amelyek a kognitív fejlődésüket mérték, mivel otthon ingerszegénységben éltek, és kevesebb volt a kinti világgal való kapcsolatuk”, mondta a tanulmány egyik vezető írója, Sean Deoni, a Brown Egyetem gyermekgyógyászati (kutató) docense.

„Ez egyáltalán nem jelentéktelen dolog” – mondta Deoni. „Általában nem találkozunk ilyennel, hacsak nincsen jelentős gondolkodási zavar.”

A tanulmány 672 gyereket vizsgált Rhode Island álamban, az Egyesült Államokban. A vizsgálatba vont gyermekek nem voltak koraszülöttek, nem volt fejlődési rendellenességük, és többnyire fehérek voltak. A kutatók megállapították, hogy az alacsonyabb társadalmi-gazdasági hátterűek rosszabbul szerepeltek.


Eszembe jut egy Kopp Mária idézet:

 „Modern paradoxon, hogy az érett személyiség nem ideális fogyasztó. Az ideális fogyasztó a kapcsolataitól, céljaitól megfosztott, magányosan szorongó ember. A fogyasztói társadalom ideálja az infantilis személyiség, akinek jellemzői: bizalmatlanság, sőt ellenségesség, unalom, öncélú izgalomkeresés, erőszak, agresszivitás, mint szorongásoldás. Az az ember, akinek nincsenek hosszú távú céljai, aki nem bízik senkiben, és a kapcsolatokat is fogyasztási cikknek tekinti, a legkönnyebben manipulálható, befolyásolható.”

Lehet, hogy ez a cél?325 megtekintés

Kommentarer


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page