top of page

Budaházy Edda: Újra börtönben 1.

Gyorskocsi utcai Büntetés Végrehajtási Intézet Bud@házy György eddig ült 3 évet és a végzés szerint 2025. június 25-ig kellene bent lennie.

Ez a hely lehet, hogy ideiglenes és átkerül máshová.

Sajnos elég sanyarúak a viszonyok, de korrekten bánnak vele, kiemelt figyelem övezi. Ugyanaz a nevelőtisztje aki korábban volt, rendes ember. Rövidesen lesz telefonja illetve, ha fel lesz töltve a pénzkerete, akkor tud vásárolni valami civilizáltabb ételt.

A kaja ugyanis kevés és vállalhataltan, gyakorlatilag éhezik, mivel még nincs vásárlási kerete, ezért a reggeli például egy vékony szelet kenyér egy 1 centis párizsival és ennyi, a többi is hasonló, este egy májkrém konzerv, zöldség, gyümölcs semmi. Napi 1 óra séta egyedül az udvaron, heti 3 meleg vizes fürdés, egyébként meleg víz nincs, viszont gőzerővel fűtenek, hogy meg lehet sülni. Könyvei vannak, éppen Drábik Jánost olvas. Zárkája az ötödiken, egyedül van, szomszédját 13 kiló kábítószer-kereskedés miatt 8 évre ítélték.

Az ő szintjén sok külföldi elítélt van, többségében embercsempészek.

Ráadták ezt az igen lehangoló elítélti rabruhát, nem áll valami jól neki. Kitaposott ócska, büdös cipőt kapott, amit elvileg fertőtleniteni kellene... Szerencsére a zárka viszonylag tiszta, poloska egyenlőre nincs, régi elavult cella, kb 60 éve változatlan. Körülbelül 8 m2, ebből 3 m2 szabad hasznos terület.

Érezhetően nagy erőt és biztatást ad neki a sok kiállásról és akcióról szóló hír, meg hogy a Budah@zy Bizottság tagjai továbbra is aktívak.

Az iskolai gend@r érzékenyítés veszélyeire felhívó, pedofilokat is lebuktató másik ügyében az ügyészség nyomására éppen vádemelésre készülnek ellene a Háttér Társaság nyomására, ahol 2-8 éves szabadságvesztéssel fenyegetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt akarnak rá és két társára lecsapni. A Fővárosi Főügyészség vádemelést erőltet teljesen alaptalanul, de nem baj ezt is végigcsináljuk felmentésig. Bár már lehetne jobb dolguk is mint Gyurit szekálni, és a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot ilyen munkákra szorítani.

Egy szó mint száz, nagyon méltatlan ez a helyzet Gyurira és a többiekre nézve is és minden perc bent teljesen értelmetlen terrorizálás, szóval gőzerővel továbbra is a kegyelmi eljárást kell sürgetni, hogy végre végleges és megnyugtató mentesülést érjünk el nekik.

Köszöni mindannyiótoknak a segítséget, folytatjuk tovább a harcot.

Aki még nem írta alá a petíciót: https://citizengo.org/.../210063-koztarsasagi-elnoki...

Támogatásra van szükségünk!

A szabadsagot.com mögött álló informatikai szakemberek, operatőrök, videóvágók és grafikusok teljesen ingyen dolgoznak, hazafias elköteleződésből végzik munkájukat.

Két dologra kell pénzt költenünk:

  1. A fogvatartottak családjainak megsegítésére

  2. A hirdetésekre, melyekkel széles tömegekhez juttathatjuk el a Bud@házy György és társainak a köztársasági elnöki kegyelemért indított kampányunk és petíciónk hírét. Az eddig érkezett adományok legnagyobb részét felhasználtuk, ezért kérjük, hogy támogassák kezdeményezésünket, hogy továbbra is tudjunk hirdetéseket megjelentetni, ezzel segítve a fegyházba zárt hazafiak ügyét!

A támogatásokat az alábbi bankszámlaszámra várjuk:

– Bankszámlaszám: 11773425-03215935 HU25117734250321593500000000 OTP bank bic kódja: OTPVHUHB – Számlatulajdonos neve: Haraszti Mária – Közlemény: Adomány

(A számlatulajdonos Budaházy György édesanyja.)

Köszi a megosztásokat.276 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page