top of page

CitizenGO: Már a pénzügyi szolgáltatók is cenzúráznak

A közösségi média sokunk életének vált szerves részévé az elmúlt évtizedekben, és szerepe a járványhelyzet alatt különösen fölerősödött. Ezek a felületek hatást gyakorolnak ránk és a világra. A Facebook, a Twitter, a YouTube, a Google, az Apple, az Amazon, a Pinterest és még több tucat kevésbé ismert vállalat ellenőrzi naponta, hogy kivel beszélgetünk, milyen cikkeket olvasunk vagy mit vásárolunk. Befolyásolják, hogy milyen tartalmak juthatnak el hozzánk, illetve egyre gyakrabban cenzúrázzák a véleményünket, ha az nem egyezik meg a liberális mainstream elvárásaival.

Egyre gyakrabban hallgattatják el az olyan emberek és csoportok hangját, akik felszólalnak a közjóval szembemenő radikális ideológiákkal szemben (pl. genderideológia), illetve kiállnak az élet és a természetes család védelme mellett.

A CitizenGO-t a hetekben letiltotta a világ egyik legnagyobb banki átutalásokra szakosodott techvállalata, a TransferWire. Attól tartok, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen eset. A CitizenGO nem fog emiatt elhallgatni, hanem továbbra is elkötelezetten folytatnjuk a harcot értékeinkért, és azokért, akik nem tudják megvédeni magukat e társadalomromboló törekvésektől.

Nézzünk szembe a tényekkel. A BigTech vállalatok világszerte elkötelezték magukat a hozzánk hasonló emberek és csoportok ellehetetlenítésére.

Minden eszközzel akadályozzák a munkánkat, és a konzervatív gondolatok megosztását és terjedését. Az Amazon, a Google és az Apple szövetkeztek a konzervatív közösségi média, a Parler ellehetetlenítéséért. Donald Trumpot kitiltották a Facebookról, a Twitterről és a YouTube-ról. Spanyolországban a növekvő jobboldali pártot, a VOX-ot a választási kampány alatt kitiltották a Twitterről.

Az amerikai családbarát Nemzeti Házasságszervezetet megfosztotják az online adománygyűjtő felületeiktől.

A Focus on the Family és a LifeSiteNews keresztény család- és életvédő oldalaknak gyűlöletbeszédre hivatkozva felfüggesztette a Twitter a fiókjait, mert kritikával illeték Biden transznemű miniszterhelyettesét.

A CitizenGO LMBTQ-lobbit kritizáló tartalmait többször letiltotta a Facebook, szintén gyűlöletbeszéd vádjával.

És folytathatnánk... A minap pedig újabb csapás ért minket. Míg a BigTech-ek egy része megpróbálja elérni, hogy konzervatív üzenetünk ne juthasson el Önökhöz, másik részük azon dolgozik, hogy megakadályozza, hogy a munkánkat lehetővé tévő pénzügyi támogatásokat megkapjuk.

Alig 10 nappal ezelőtt értesítettek minket róla, hogy megszüntetik számlánkat a TransferWise-nál (a világ egyik legnagyobb elektronikus átutalásokra szakosodott pénzügyi technológiai vállalatánál). Amikor szerettük volna megtudni, hogy mégis miért tiltottak le minket az oldalukról, elmondták, hogy nem azért mert bármilyen szabályt, törvényt vagy magatartási kódexet megsértettünk volna, hanem egyszerűen azért, mert nem támogatják a tevékenységünket. Idézzük most a saját szavaikat:

„Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a végső döntésünk. (..) Vegye figyelembe, hogy annak ténye, hogy nem tudjuk felajánlani Önöknek a szolgáltatásainkat, nem jelenti azt, hogy tevékenységüket illegálisnak vagy illegitimnek tartanánk. Csupán arról van szó, hogy nem tudjuk támogatni az ilyen tevékenységek természetét.”

Ahogy megfogalmazták, tevékenységünk természete, jellege adott okot a kitiltásunkra. Tehát élet- és családvédő munkánk.

Több éve használtuk a TransferWise-t az adományok kezelésére és gyors elmozdítására, ha a világ egy-egy részén sürgősen szükség volt rájuk. Ez csak a kezdet, sok kihívásra és támadásra számítunk. Nem fogják tétlenül nézni a CitizenGO növekedését és hatékony munkáját a genderideológia megállításáért és a gyermekek LMBTQ-lobbitól való védelmében.


Nagyon úgy tűnik, hogy a Big Tech-ek vezetői úgy gondolják, hogy az online interakciók oligarcha-ellenőrzését politikai cenzúrára és a máshogy gondolkodók ellehetetlenítésére használhatják.


Fel kell vennünk velük a harcot. Meg kell találnunk az alternatíváikat.

Nehéz dolgunk van, mert jelenleg ezek a közösségi média platformok a CitizenGO fontos érdekképviseleti eszközei, hiszen tagjaink rajtuk keresztül osztják meg napról napra a kampányainkat. Ez hívhatta fel a TransferWise figyelmét is ránk.

Most csak néhányat tudtunk felsorolni mindazon fontos kezdeményezéseink közül, amelyekhez a közösségi médián keresztül csatlakozott az aláírók egy nagy része.

Sok forog kockán, gyermekeink jövője, emberek, családok élete. Nem maradunk tehát csöndben abban reménykedve, hogy így talán nem vívjuk ki a haragjukat.

Nem tartjuk legyőzhetetleneknek ezeket a technológiai óriásokat, bár ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez legyen a benyomásunk róluk, és meg se próbáljunk szerveződni velük szemben. Összefogással, az alternatívák megtalálásával, és a BigTech-ekre gyakorolt nyomással válaszolunk a támadásokra.

Ha elegen összefogunk, és felvesszük a harcot az elnyomó Big Tech-ekkel szemben világszerte, el fogják veszíteni a társadalom támogatását, komoly anyagi károkat fognak szenvedni, és jogi szankciókkal fognak szembesülni. Ez az, amiről egyetlen cégigazgató sem szeret beszámolni a részvényeseinek.

Ignacio Arsuaga, a CitizenGO elnöke

42 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK