VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

CitizenGO: Már a pénzügyi szolgáltatók is cenzúráznak

A közösségi média sokunk életének vált szerves részévé az elmúlt évtizedekben, és szerepe a járványhelyzet alatt különösen fölerősödött. Ezek a felületek hatást gyakorolnak ránk és a világra. A Facebook, a Twitter, a YouTube, a Google, az Apple, az Amazon, a Pinterest és még több tucat kevésbé ismert vállalat ellenőrzi naponta, hogy kivel beszélgetünk, milyen cikkeket olvasunk vagy mit vásárolunk. Befolyásolják, hogy milyen tartalmak juthatnak el hozzánk, illetve egyre gyakrabban cenzúrázzák a véleményünket, ha az nem egyezik meg a liberális mainstream elvárásaival.

Egyre gyakrabban hallgattatják el az olyan emberek és csoportok hangját, akik felszólalnak a közjóval szembemenő radikális ideológiákkal szemben (pl. genderideológia), illetve kiállnak az élet és a természetes család védelme mellett.

A CitizenGO-t a hetekben letiltotta a világ egyik legnagyobb banki átutalásokra szakosodott techvállalata, a TransferWire. Attól tartok, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen eset. A CitizenGO nem fog emiatt elhallgatni, hanem továbbra is elkötelezetten folytatnjuk a harcot értékeinkért, és azokért, akik nem tudják megvédeni magukat e társadalomromboló törekvésektől.

Nézzünk szembe a tényekkel. A BigTech vállalatok világszerte elkötelezték magukat a hozzánk hasonló emberek és csoportok ellehetetlenítésére.

Minden eszközzel akadályozzák a munkánkat, és a konzervatív gondolatok megosztását és terjedését. Az Amazon, a Google és az Apple szövetkeztek a konzervatív közösségi média, a Parler ellehetetlenítéséért. Donald Trumpot kitiltották a Facebookról, a Twitterről és a YouTube-ról. Spanyolországban a növekvő jobboldali pártot, a VOX-ot a választási kampány alatt kitiltották a Twitterről.

Az amerikai családbarát Nemzeti Házasságszervezetet megfosztotják az online adománygyűjtő felületeiktől.

A Focus on the Family és a LifeSiteNews keresztény család- és életvédő oldalaknak gyűlöletbeszédre hivatkozva felfüggesztette a Twitter a fiókjait, mert kritikával illeték Biden transznemű miniszterhelyettesét.

A CitizenGO LMBTQ-lobbit kritizáló tartalmait többször letiltotta a Facebook, szintén gyűlöletbeszéd vádjával.

És folytathatnánk... A minap pedig újabb csapás ért minket. Míg a BigTech-ek egy része megpróbálja elérni, hogy konzervatív üzenetünk ne juthasson el Önökhöz, másik részük azon dolgozik, hogy megakadályozza, hogy a munkánkat lehetővé tévő pénzügyi támogatásokat megkapjuk.

Alig 10 nappal ezelőtt értesítettek