top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:48)


Párizsban egyre többen unják a hatóságok tehetetlenségét, illetve elégtelen fellépését a város egyes részeit terrorizáló bűnözői csoportok ellen. Emiatt sorban alakulnak a polgári önvédelmi csoportok, melyek önerőből kívánnak fellépni a bűnözése ellen, a párizsi hatóságok azonban nem nézik ezt jó szemmel.


DONÁTH ANNA BEISMERI AZ EB ALJAS SZÁNDÉKÁT

Amúgy nem lenne szükség Donáth Facebook-on tett vallomására sem, mert a döntés, amit az európai nemzeti kisebbségekkel kapcsolatban hoztak, önmagáért beszél. Az EB nem tartja különösen védendőnek az őshonos kisebbségek jogait, illetve szerintük ez nem hatásköre a Bizottságnak. Donáth viszont nem ezt írta ki az internetes közösségi oldalára, hanem azzal indokolja az EB elutasító döntését, hogy ez az Orbán-kormány elleni fellépés része. Szerinte azért utasították el Európa összes őshonos nemzeti kisebbségének kiemelt védelmét, mert az EB nem szereti a magyar kormányt, amelyikkel számos kérdésben vitában áll. Az Orbán-kormány támogatta a kezdeményezést, ezért elutasították. Ezek szerint az EB nem csak visszaél a hatalmával, hanem hazudik is...


Törökországban betiltották három közösségi médiafelület reklámtevékenységét, a Twitterét, a Periscope-ét és a Pinterestét, amiért a törvény ellenére továbbra sem jelöltek ki törökországi kapcsolattartót, írja az MTI.


A két informatikai óriás közti megállapodás végül azután született meg, hogy a Facebook vezetői meggyőzték Mark Zuckerberg vezérigazgatót arról, hogy ha nem működik együtt a Google-lel további több száz mérnököt kellene felvenni és dollármilliárdokat költeni a Google elleni versenyre.


Fogyasztóvédelmi kifogást emeltek a gyerekeknek szóló LMBTQ-propaganda-mesekönyv ellen

„A könyv értékesítése mesekönyvként történik, amire a megnevezés és a borítón lévő grafikus ábrázolás is utal, de az nincs feltüntetve, hogy a mesék a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg” – áll a hivatal vonatkozó közleményében, mely így folytatódik: „a fogyasztók tudtukon kívül a mesék szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkozhatnak, és a könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján dönthetnek – ezért – sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik.”


Mint azt az Ursula von der Leyen elnöknek, és Věra Jourová alelnöknek címzett levélben írták, a döntés nem csak csalódást keltő, de az őshonos kisebbségekhez tartózó európaiak, valamint a kisebbségi nyelvet beszélők irányában érzett politikai ignoranciáról is árulkodik. Magyarországról a Fidesz-KDNP, az MSZP, valamint a Momentum EP-képviselői írták alá a bíráló levelet.

„Amikor a szabadság földjére tettem a lábam, meg kellett állapítanom, hogy a sokszínűség, az egyenlőség, a biztonságos terek, a figyelmeztetések, a mikroaggressziók és az előnyben részesített névmások jelszavai végigsöpörtek az amerikai campusokon. Először megdöbbentem, majd zavarba jöttem – nem erről az Amerikáról álmodtam. Az amerikai iskolák egyre inkább hasonlítanak a tekintélyelvű kínai iskolákhoz, amelyek célja, hogy az embereket az államot szolgáló eszközzé alakítsák. Ennél is megdöbbentőbbnek tartom, hogy a kínai kulturális forradalom amerikai replikációja elárasztja az egyetemeket, a médiát, az iskolákat, a technológiai szektort, Hollywoodot, a sportot és a kormányt – vagyis a társadalom minden részén jelen van. Kíváncsi vagyok: mennyi időbe telik, mire a forradalom behatol a háztartásokba, és az emberek egymás ellen fordulnak?”


Ötven éve először a világjárvány és egyéb biztonsági indokok miatt online rendezik meg a March for Life életpárti menetet Washington D.C.-ben január 29-én. Mindeközben, míg Joe Biden megválasztott elnök ígéretet tett életpárti rendeleteinek visszafordítására, Trump hozott még egy utolsót, és január 22-ét, azaz pénteket az emberi élet szentségének nemzeti napjává nyilvánította.

13 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK