top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.04.

Donald Tusk döntése értelmében Lengyelország nem vesz részt Magyarország mellett az Ursula von der Leyen elleni perben, ami a 20 milliárd eurós Pfizer-ügy miatt indult. A vizsgálatot eredetileg a belga igazságügyi hatóságok indították, ehhez csatlakozott Magyarország és Lengyelország, ám a választásokat követően Tusk visszavonulót fújt – pedig az Európai Unió legnagyobb botrányában 20 milliárd euróról van szó.


Egy normális világban, egészséges értékítélettel Magyar Pétert nem lengené körül messiásváró hangulat, de hát amiben élünk, az nem normális, így úton-útfélen az ő személyébe, gondolataiba botlunk. Mivel ezt korábban már több kollégám is megtette, én különösebben nem szeretnék belemenni egy Magyar Péterről készített ad hoc személyiségrajzba. Legyen annyi elég, hogy beszélgetéseket rejtett módon felvenni, főleg ha családtagról, barátról van szó, az aljasság egy olyan foka, melyet komoly kihívás lenne überelni, valamint a megnyilvánulásai alapján Magyar egyértelműen nárcisztikus személyiség jeleit mutatja – utóbbiak főleg a hosszabb interjúkban mutatkoznak meg. De most ugorjunk a konkrétumokra. Akit nem pecsételnek le, nem létezik, aki pedig visszautasítja a certifikációt, az természetesen antiszemita. Egyszer raportra menni nem elég, többször kell több helyre, a megnyilvánulásokban, beszédekben pedig újra és újra hangoztatni kell a szokásos, 1945 óta megalkotott paneleket. Magyarországon a zsidó reneszánsz jegyében elég sok olyan fórum, intézmény van, ahol „versenyképes”’ tanúsítványt adnak, az egyik ilyen a Vona Gábor miatt híressé vált Spinoza-ház.
Újabb nyugati ország jutalmazhatja államelismeréssel a zsidók elleni terrort. (nu, neokohn, nem lehet, hogy a palesztinok nem született terroristák, s joguk van saját, szabad államra?)


A Gázában tevékenykedő nemzetközi segélyszervezetek elleni légicsapás egy szörnyű tragédia, de a háborúkban ezek a dolgok sokkal gyakrabban előfordulnak, mint gondolnánk. (nu, akkor a neokohnra és Castelre válaszoljon a Kuruc.info és Tusk...)


Kemény próbának teszik ki a lengyelek szolidaritását azok a kijelentések, amelyeket Izrael képviselői tettek a World Central Kitchen (WCK) nonprofit segélyszervezet hét önkéntesének – köztük egy lengyelnek – a Gázai övezetben történt halálával kapcsolatban – írta szerdán Donald Tusk lengyel kormányfő az X közösségi felületen.


Az egyik zsidó közösségi vezető szerint a holland politikai elit cserbenhagyta a zsidókat.


A NATO-nak “kiszámítható” és “hosszú távú” katonai segítséget kell nyújtania Ukrajnának, a támogatás dinamikáját több évre szóló ígéretre kell váltania a szövetség intézményesített keretei között – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben szerdán, a tagállamok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően.


Furcsa szülinapi buli: hatalmas összegek röpködnek, Amerika pedig Európának passzolja a labdát Brüsszelben a NATO külügyminiszteri csúcson – írja az Euractiv és a Politico.


“A 2014-es puccs idején Harkov volt Ukrajna leggazdagabb városa. Az, hogy a várost “lekapcsolták”, jelentős csapás az ország egész gazdaságára. Sokan azt mondják, hogy az állam meg tud élni e város nélkül is. Igen, ez igaz, de Harkov nélkül Ukrajna potenciálja sokkal kisebb lesz” – mondta az elemző.


Magyarország egyetlen olyan javaslatot sem fog támogatni a NATO külügyminiszteri ülésén, amely a katonai szervezetet közelebb vinné a háborúhoz vagy védelmiből támadási szövetséggé alakítaná át – szögezte le a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.


Az agrárügyi tárca szóvivője kijelentette, „jelenleg semmilyen hivatalos tárgyalás nem folyik velük”.


A júniusi európai parlamenti választásokig már biztos nem dönt az Európai Unió az új géntechnológiákkal előállított növények (NGT-k) új szabályozásáról. A tagállamok megosztottak: egy részük a jelen kihívásaira adott innovatív válaszként tekint a technológiára, más országoknak több bizonyítékra lenne szükségük.


A kisebbségek is elfordulnak a hivatalban lévő elnöktől.


A tisztviselők hamarosan megvitatják az Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport fokozatos áthelyezését a szövetség irányítása alá.


Most épp a Kalahári sivatagból osztják ki a német Zöldeket. "...itt az ideje tehát, hogy megmutassák, miként lehet vadászat nélkül együtt élni a szabadon mászkáló elefántokkal."
“Ezúton erősítem meg a hírt, hogy az elmúlt héten 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból, miután az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől. Egységes kilépési döntésünk meghozatalának elsődleges oka az országos elnökség irányába kialakult bizalmi válság, valamint a radikális, bajtársi szemléletünkkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata volt."


Azaz a transznemű műtéten átesett betegek öngyilkossági aránya 10 év után 19-szer magasabb volt, mint az általános populációé.


Az élet nem habostorta északi szomszédunknál sem. Az ujszo.hu arról ír, hogy az egészségügyi minisztérium eltörli azt a rendeletet, amely jelentősen megkönnyítette a nemváltást a transznemű emberek számára.
Az egész régiónkban nagy a probléma. A magyar népességnél csak a horvát fogyott nagyobb mértékben, Ausztria és Szlovákia hasonlóan teljesítettek, mint mi. Romániában valamivel jobb volt a helyzet, a csehek és a lengyelek pedig felülmúlták a közép-európai régió többi tagországát, de az ő adataik sem túl kecsegtetőek. Idén februárban történelmi mélypont közelébe zuhant a magyar termékenységi ráta, így nem túl derűsek a kilátásaink a legközelebbi hasonló beszámolónk tartalmára való tekintettel sem.


A Hatvannégy Vármegye interjúsorozatának következő részében a kereszténység témaköre kerül terítékre. Dorka ezúttal a Depositum főszerkesztőjével, Szász Péterrel beszélgetett.


Tammy Peterson, a neves kanadai klinikai pszichológus, Jordan Peterson felesége katolikus hitre tért, miután a sajtóhírek szerint sikeresen leküzdötte a rákot.1 213 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK