top of page

Czigány Edit: A pusztító Siva és a CERN
Miért pont a pusztító, táncoló Siva szobra áll a CERN (Európai Nukleáris Kutató Központ) székháza előtt Svájcban?

Ez a szervezet az Univerzum szerkezetét kutatja, a részecskefizika működését tanulmányozza.

A CERN részecskegyorsító részlegét, a „Nagy Hadronütköztetőt” 2008-ban adták át.

Miért kell a szubatomi részecskéket gyorsítani?

Azért – szól a magyarázat –, mert minél nagyobb sebességgel találkoznak és ütköznek egymással a részecskék, annál nagyobb az esély, hogy „ripityára törnek”, és feltárják belső szerkezetüket.

A modern fizika szerint a szubatomi részecskék mindegyike nemcsak „energiatáncot lejt”, hanem maga is „energiatánc”, a Teremtés és a Pusztítás lüktető folyamata.

A fizikus számára Siva tánca = a szubatomi részecske tánca = minden létezés, minden jelenség alapja.

Siva szimbolikus szerepe az indiai vallásfilozófiában, hogy véget vessen a világegyetemnek, eltöröljön minden létezést, majd újraszüljön. Hitvese (Parvati) egyik megjelenési formája Káli, a Halál istennője.

Természetesen nem hiányoznak ezzel kapcsolatban sem az „összeesküvés-elméletek”.

Például: A Nagy Hadron-ütköztetőben egy „féreglyukat” hoztak létre, amelyen keresztül Siva isten elpusztíthatja a bolygót, és az egész világegyetemet is.

Miért akarnák elpusztítani a tudósok a Földet, ahol maguk is laknak?

Elméletileg megvan a lehetősége annak, hogy a kísérletezgetés során olyan energiák szabadulnak fel, amelyek végzetesen pusztítók lehetnek.

Martin Rees királyi csillagász úgy véli, hogy a Nagy Hadron-ütköztetőben végzett kísérletek „fekete lyukakat” nyithatnak. A „fekete lyuk” a tér-idő olyan tartománya, ahol a részecskék fénysebességgel ütköznek, s ahonnan az erős gravitáció miatt semmi, még a fény sem tud távozni.

Lord Rees szerint a kísérletekben olyan „fekete lyuk” alakulhat ki, amelyik elnyeli az egész Földet.

Tagadhatatlan, hogy keletkeznek „fekete lyukak”, de ezek mikroszkopikus méretűek, és a másodperc tört része alatt megsemmisülnek, semmit sem tudnak magukba szívni.

A Földet érő kozmikus sugárzás energiája több mint hétmilliószorosa (!) a Nagy Hadron-ütköztetőben keletkező energiának, a Föld mégsem pusztult el.

 

Egy egészen bizarr elmélet szerint: „Valójában már rég nem létezünk, mert valamikor 2005-ben ELPUSZTULT A VILÁG, de ezt senki NEM VETTE ÉSZRE, mert azóta egy alternatív valóságban, idősíkban rekedtünk!”

 

Jót nevethetünk az elméleteken, amelyek terjedéséhez a tudatlanság mellett hozzájárul a tudománnyal szembeni bizalmatlanság, amire az – sajnos – alaposan rá is szolgált.373 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK