top of page

Czigány Edit: Globalisták és szuverenisták a ringben – Világkormány vagy nemzetállam?

A föderalista irányzatot képviselő Európai Unió sorosista, brüsszeli követői, valamint a szuverenitás zászlóvivőjének számító Magyarország közti nézetkülönbségek az elmúlt évtizedekben jócskán kiéleződtek.

Megtapasztaltuk, hogy határa csak államnak van, nemzetnek nincs.

Észszerű megoldás lehetne: az országhatárokat lebontva, fizikai korlátok nélkül egyesülnénk az anyaországon kívül rekedt nemzet-testvéreinkkel.

Csakhogy mások szerint egy – elvileg – nagyobb szabadságot, fejlődést és több lehetőséget ígérő „világkormány” lenne az ideális modell.

E tüneményes idea látszólag maga a tökély: az egységbe tömörülés, az összevont pénzügyi és költségvetési rendszer, a közös hadsereg, a kollektív „zöldpolitika”, a népek harmonikus egymás mellett élésének gyönyörű álomvilága.

Ébresztő!

Amennyire jól hangzik, annyira működésképtelen.

Ha nincs közös nyelv, közös kultúra és értékrend, akkor az a valami előbb-utóbb felbomlik.

Ezt láthattuk a függetlenedő gyarmatoknál, Jugoszlávia szétesésénél, a Szovjetunió felbomlásánál, Csehszlovákia kettéválásánál.

Napjainkban pedig a katalánok, skótok, flamandok, vallonok mozgalmai figyelmeztetnek erre.

A világtörténelemből tudjuk, hogy valamennyi ország önálló államiságot, legalább önrendelkezést szeretne. Minden ország célja, hogy független legyen.

Az USA-ban azért működik még a föderalizmus (nem tudni meddig, máris rosszul áll a szénája), mert ma közös a nyelv, régen meg azonos volt a múlt: akár politikai kényszerből, akár gazdasági megfontolásból, de mind háta mögött hagyta az óhazát.

Az USA-ban az indiánokon kívül MINDENKI IDEGEN! Ez a közös kulturális háttér.

Belénk van kódolva, hogy a más kultúrából érkezőket „idegeneknek” tekintjük.

Több szempontból különbözőek vagyunk, de mindnyájan emberek, azonos fajba tartozunk. (Talán meg kéne szüntetni a hivatalos, akadémiai értelemben létező biológiai faj fogalmát. Talán Darwin is a rasszista fajelmélet híve volt A fajok eredete munkájában? Darwin is náci? Vagy egy állatfaj a veréb és a tigris?)

A világkormányról szóló megfoghatatlan uralkodói struktúra a titkos társaságok, a „hátérhatalom” vagy „mélyállam” konglomerátum elitista rétegének diktatórikus hatalmat gyakorló centruma szeretne lenni. Az ilyen maffiaállam a multik, a bankok, a gyógyszeripar, az oltáspártiak, az oroszellenes pártok, a gender-ideológusok érdekeit képviselné. Kiépülne a totális rendőrállam.

Egy összetákolt Világállamban az egyes népeknek nem lenne érdek-képviseletük, érdekérvényesítő képességük.

Ennek következtében folyamatosak lennének a tiltakozások, lázadások, tüntetések, összecsapások.

Van-e értelme csöbörből vödörbe jutni?

Az emberiség számára élhető jövő – egyelőre legalábbis – csakis nemzetállami keretekben kínálkozik.

251 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page