top of page

Czigány Edit: Szilveszteri szilánk


„Az életben minden, ami jó, az vagy erkölcstelen, vagy politikailag gyanús, vagy hizlal” – nevetgéltünk valamikor a pesti humoron.

Az alábbi állítólag igaz történet. De ha nem, ilyentájt az sem baj.

Egy házaspár szilveszterre vendégeket vár otthonába.

Tele a hűtő minden jóval, ami a vendégek jóltartásához kellhet, ámde elromlik a hűtő. A férj próbálja kideríteni a hibát és megjavítani, de próbálkozása kudarcba fullad. Istenem, mit csináljon, talán már nem is talál senkit, aki tudna segíteni, és a sok finomság is tönkremegy. Mentőötlete támad, kihívja a szerelő gyorsszolgálatot, ők ünnepek alatt is üzemelnek.

Ki is jön egy szerelő, hozzálát a javításhoz, nyakig a hűtőtérben matat. A piacról hazatérő, gyanútlan feleség azt hiszi, a férje keresgél a hűtőben, és – nem igazán úrinő módon – a lába közé nyúl.

A megriadt szerelő úgy felkapja és bevágja a fejét, hogy összeesik. Mentőt kell hívni.

A mentősök hordágyon viszik le az emeletről, amikor azonban útközben meghallják, mi is történt, olyan nevetés tör rájuk, hogy szerencsétlent leejtik, s most már az egyik végtagja bánja.

Végül is túléli, de nincs az a kiszállási díj, amiért az életben még egyszer kimenne ünnep környékén háztartási gépet javítani.

„A mosolyhoz 13 izomra van szükség, a mogorva archoz 112-re!”


95 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page