top of page

Délutáni szemezgetésünk idegennyelvű sajtóból (2022.04.07.)

Dmitro Kuleba: a magyarok magatartásukkal a civilek ellenni atrocitásokra bátorítják az oroszokat. Ukrajna sürgeti a NATO-t, hogy biztosítson több katonai felszerelést. Dmitro Kuleba Ukrajna külügyminisztere találkozott a G7-ek és a NATO vezetőivel Brüsszelben, egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben, beleértve az új befektetések betiltását is az Ukrajnát megtámadó országban. A G7-ek szankciókat hoztak Vlagyimir Putyin elnök lányai ellen is. „Azért jöttem ma ide, hogy nyilatkozzak a számunkra leginkább fontos három dologról: a fegyverekről, a fegyverekről és a fegyverekről” – mondta Kuleba egy tweetben. Ukrajna elnökének tanácsadója szerint az orosz légitámadások túlnyomórészt Kelet-Ukrajna egyes részeire irányulnak. Az orosz erők az ukrán erőket igyekeznek bekeríteni a térségben. Ukrajna és a NATO illetékesei sokkal rosszabb kimenetelű harcokra számítanak a következő napokban. Ukrajna „barátságtalan cselekedetnek minősíti”, hogy Magyarország hajlandó rubelben fizetni az orosz gázért. Növekszik a feszültség Ukrajna és Magyarország kormánya között, mivel Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bírálta, hogy Budapest nem hajlandó keményebb álláspontra helyezkedni Moszkvával szemben. Ukrajna azt is közölte, hogy Magyarország, amely a civilek elleni orosz atrocitások ellenére ellenzi az Oroszországgal szembeni energetikai szankciókat, megerősíti Oroszország büntetlenségét, és „új atrocitások elkövetésére bátorítja az oroszokat az ukránok ellen”. „Ha Magyarország valóban segíteni akar a háború befejezésében, a következőképpen teheti meg: hagyja abba az egység rombolását az EU-ban, támogassa az új oroszellenes szankciókat, nyújtson katonai segítséget Ukrajnának, és ne teremtsen további finanszírozási forrásokat az orosz hadigépezet számára” – mondta Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője. "Sosem késő a történelem helyes oldalára kerülni."


Joe Bident több sajtóorgánumban kigúnyolták, miután Barack Obama tudomást sem vett róla a Fehér Ház fogadásán. Amikor Obama befejezte az egészségügyről szóló beszédét, amelyben 33-szor említette meg saját magát, a résztvevők rajongva körülvették a joviális Obamát a fogadáson. A volt elnök öt éve nem járt a Fehér Házban. Biden ezzel szemben úgy tűnt, mintha valakit keresne. A videón az látható, hogy Biden messziről bámulja az Obamát körülvevő tömeget, majd ezután savanyú arckifejezéssel elfordul, és megpróbál kimenekülni a helyzetből. Később az üdvözlések során Biden ismét megpróbálta felhívni magára Obama figyelmét. Biden aggodalommal az arcán átnyúl Kamala Harris alelnökön, és hátulról megragadja Obama vállát. Úgy tűnt, hogy megpróbálta maga felé fordítani Obamát. A videón látható, hogy Biden valamit mond Obamának, amit a beszélgetés során figyelmen kívül hagytak. Obama ott folytatta a beszélgetést a vendégekkel, ahol abbahagyta, és egy pillanatra sem fordult az elnök felé. Biden összeráncolt szemöldökkel nézte, és látszólag összezavarodott amiatt, hogy nem veszik észre az Egyesült Államok elnökeként. A Republikánus Nemzeti Bizottság kutatócsoportja Twitteren közölte a videót, és a következőt írta: „Szó szerint senki sem akar beszélni Joe Bidennel”.


A New York-i rendőrség három tinédzsert keres, akik szerintük antiszemita kijelentéseket szórtak hat zsidó gyerekre, miközben karddal, feszítővassal és késsel fenyegették őket – írja a New York Daily News. Az előző hetekben alaposan megugrott a zsidók elleni támadások száma a városban. Eric Adams demokrata polgármester hivatalba lépése óta ezen esetek száma a többszöröse a korábbi évek átlagának.

A kelet-turkesztáni emigráns kormány, Kína megszállt régiójának demokratikus képviselőtestülete vezetése a héten a Breitbart News-nak azt mondta, hogy a kommunista párt tisztviselői „megalázzák” a régió muzulmánjait, sertéshús- vagy alkoholfogyasztásra kényszerítve őket a ramadán idején. Kelet-Turkesztán ad otthont a világ ujgurjainak túlnyomó többségének, valamint más muszlim többségű csoportoknak, mint például a kazahoknak és a kirgizeknek. Kína a második világháború utóhatásai óta tartja ellenőrzése alatt Kelet-Turkisztánt, formálisan „Xinjiang Ujgur Autonóm Területként”.


Egy brit püspök a transzneművé válás folyamatát „szent utazásnak” minősítette egy levélben, amelyben arra buzdította a nemzet kormányát, hogy tiltsa be a transzneműeknek kínált „reparatív terápiát”. A püspök azt követelte az Egyesült Királyság kormányától, hogy vezesse be a transz „konverziós terápia” betiltását, „szent utazásnak” minősítve azt a folyamatot, amelyben az emberek transzneművé válnak. Nagy-Britannia most tiltja be a homoszexuálisok úgynevezett „konverziós terápiáját”, bár azokra, akik „transzneműként” azonosítják magukat, nem tartoznak a jogszabály hatálya alá. Különböző felmérések szerint a transzneműek az Európai Unióban a lakosság 0,3, az Egyesült Államokban felméréstől függően 0,3-0,6 százalékát teszik ki: szám szerint az 512 milliós EU-ban 1,5 millióan, a 326 milliós USA-ban 1,4 millióan lehetnek. Egy svéd tanulmány szerint, amely az 1973 és 2003 között Svédországban átoperált személyekről készült, jelentősen magasabb körükben a halálozási arány, ijesztően magas az öngyilkosságot elkövetők száma, és a pszichológiai problémáik is megmaradnak, még a műtét után is. Nem a társadalmi előítéletek okozzák tehát mindezeket a mentális problémákat. Az átoperáltak 20%-a vissza szeretne térni eredeti neméhez. Az LMBTQ-mozgalom, s különösen a transzmozgalom az eredeti nemükhöz visszatérőket gyakran árulónak tekinti, azokat pedig, akik ennek lehetőségét felvetik, transzfóbnak. Nézzük csak mit is ír reparatív terápiáról a „feddhetetlen” Wikipédia: „A reparatív terápia (ritkábban konverziós terápia) olyan áltudományos beavatkozás a pszichológiai, valamint pszichiátriai munkában, amely célja a kliens/páciens károsnak ítélt szexuális viselkedésének, vágyainak, szexuális identitásának, szexuális irányultságának, nemi identitásának megváltoztatása, leginkább a homoszexualis irányultság heteroszexuálissá változtatása érdekében. Jelenleg nem áll rendelkezésre meggyőző tudományos bizonyíték az ilyen jellegű beavatkozások hatékonyságára, miközben egyre növekvő számban állnak rendelkezésre bizonyítékok a megközelítés kockázataira, veszélyességére.”

Egy texasi demokrata kongresszusi képviselő azt kéri az Egyesült Államok külügyminisztériumától és a Belbiztonsági Minisztériumtól, hogy vonják vissza a Mexikó–Oroszország Baráti Bizottságban részt vevő mexikói törvényhozók utazási vízumát. Vicente Gonzalez (D-TX) kongresszusi képviselő Anthony J. Blinken és Alejandro Mayorkas titkároknak küldött levelében bizonyos vízumok visszavonását kérte kedden. A levél megjegyzi, hogy bár Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök semleges akar maradni az ukrán–orosz konfliktusban, a kormányzó MORENA pártjának egyes törvényhozói oroszbarát baráti bizottságot hoztak létre. Gonzalez arra kéri a Biden-kormányzatot, hogy álljon ki Ukrajna mellett, és vonja vissza a mexikói politikusok utazási kiváltságait.


A Twitter-cenzorok dacolnak Elon Muskkal: Nem tervezik Trump és más konzervatívok visszaengedését a platformra. Annak ellenére, hogy a szólásszabadság szószólója, Elon Musk megvásárolta a Twitter 9,2 százalékos részesedését, a cég állítólag nem tervezi Donald Trump volt elnök és sok más konzervatív fiókjának visszaállítását. E-mailben a Twitter kijelentette, hogy bár a vállalat igazgatósága „fontos tanácsadói és visszacsatoló szerepet tölt be”, a cég „politikai döntéseit nem az igazgatóság vagy a részvényesek határozzák meg, és nem tervezzük a politikai döntések visszavonását”.

PALM BEACH, Florida – Donald Trump volt elnök azt nyilatkozta a Breitbart News-nak, hogy az államoknak és a szövetségi kormánynak meg kell tiltania a választási műveletek magánfinanszírozását, és törvény által kell megakadályozni, hogy olyan emberek, mint a Facebook-os Mark Zuckerberg, több száz millió dollárt küldjenek be a választási irodákba. „Ezt nem szabad megengedni. Elmondom még, hogy mi mást sem szabad még megengedni –a levélszavazást, mert senki sem tudja, honnan jönnek és hogyan jutnak el oda. A levélben leadott szavazatok elterjedtek a csalások miatt. A COVID-ot a csalás újabb eszközeként használták. Sokan kaptak két szavazólapot, három szavazólapot, vagy még ennél is többet. Őszintén szólva, abba kellene hagynunk a levélszavazást, és egynapos választásokat kellene tartanunk, mint régen. Egy napon szavazol, és csak akkor használhatsz postai bejelentkezést, ha a katona vagy ha nagyon beteg vagy. Ellenkező esetben nem lesznek őszinte választások.”


(vukics)446 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page