top of page

Droidképzők
A tanárikban 2020 végén, 2021 elején még arról beszéltek, hogy nem oltatnak kovid ellen, ugyan már, ilyen kísérleti izével?

Aztán, ahogy elkezdték elveszíteni az arcukat, felkúszott a maszk, és elkezdték a gyerekekkel is hordatni, hogy nekik se legyen arcuk, minek az, nem baj, ha együtt elveszítjük az arcunkat, így #vigyázunkegymásra.

Aztán elballagtak az első szuriért, aztán a másodikért, közben (kicsit irigykedve) figyelték azokat a kollégákat akikben volt annyi gerinc, hogy tartották magukat, és nem mentek oltatni. Nagyon reménykedtek, hogy sikerül a renitens gerincét is betörni. Olyat, aki nem tört be, egy tanári karban legfeljebb egyet találhatunk. Gondoskodtak róla, ki is közösítették nyomban.

Közben a gyerekek szülei nem mehettek be az iskolákba, a ballagások a szülők nélkül, vagy korlátozott létszámban zajlottak, elkezdték az oltatlan gyerekeket szegregálni, maszkot adtak rájuk, és ha egy oltott pozitív lett, nyilván az oltatlan nem járhatott suliba, kötelező karantént neki, egyébként is, mitlógkiasorból!

És az oltott tanárok a szívük mélyén, vagy nyíltan örültek annak, hogy a józan és gerinces oltatlant fizetésnélkülire küldték, nekik bezzeg nagyon nem énekeltek.

Közben eltelt egy szalagavató szülők nélkül, vagy jó esetben korlátozott létszámban, a gyerekek maszkban, egyre többen beoltva, sokan állandóan náthásak, tesiből többen felmentettek lettek.

És az oltott tanárok nem örültek, egy fikarcnyit sem lelkesedtek azért, hogy az oltatlan kolléga 2022 tavaszán visszamehetett.

2022 őszén, miközben a tanáriban egymás közt az oltottak az épp aktuális szakorvosi leleteiket beszélik meg, és biztatják a visszajött oltatlant, hogy neki is óttakozni kellene, aközben nem kávéznak már, mert leszoktak a kávéról is, egyrészt azért, mert az új világrendben – amelyet oly lelkesen építenek – nem lehet az állami áramot magáncélra használni, másrészt meg valahogy rendetlenkedik a szív a harmadik fujszer óta. És ismétlem, másról sem tudnak beszélni, mint az aktuális betegségükről, kezelésről és gyógyszerekről persze ez nem óttásmellékhatás, olyan nincs, hanem longkovid, vagy #nemattólvan.

Aztán sokan maszkban, azaz kint, az utcán maszkban tüntetnek. Velük együtt sokan, akiknek – kis módosításokkal, de ugyanez a története. Tüntetnek, mert azt mondják, kevés a pénz, hideg van stb.

Tüntetnek, mert nem bírják az új világrendet. Amit maguknak építettek és ezekkel a tüntetésekkel tovább építenek.

Mert a 2., 3. vagy a 4. szurival együtt eltűnt a megmaradt tisztességük, gerincük és becsületük.

 

590 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page