top of page

Egy pánikba esett birodalom megpróbál Oroszországnak egy „visszautasíthatatlan ajánlatot” tenni


Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye

A trón mögött állók soha nem veszélyesebbek, mint amikor háttal állnak a falnak.

A hatalmuk gyorsan elúszik: katonailag, a NATO fokozatos ukrajnai megalázása révén; pénzügyileg, inkább előbb, mint utóbb, a globális dél nagy része nem akar majd semmit sem kezdeni egy csődbe ment gazember óriás valutájával; politikailag, a globális többség határozott lépéseket tesz, hogy ne engedelmeskedjen tovább egy rabló, lejáratott, de facto kisebbségnek.
A trón mögött állók tehát most azon mesterkednek, hogy legalább katonai fronton megpróbálják feltartóztatni a közelgő katasztrófát.

Amint azt egy magas rangú amerikai intézményi forrás megerősítette, Antony Blinken amerikai külügyminiszterhez továbbítottak egy új irányelvet a NATO és Oroszország közötti ukrajnai konfliktusról. Blinken, a tényleges hatalom szempontjából nem más, mint a hírvivő fiú a Strauss-ista neokonok és neoliberálisok számára, akik valójában az USA külpolitikáját irányítják.


Az államtitkár utasítást kapott, hogy az új irányelvet – egyfajta üzenetet a Kremlnek – a főáramú nyomtatott médián keresztül továbbítsa, amelyet a Washington Post azonnal leközölt.


Az elit amerikai főáramú média munkamegosztásában a New York Times nagyon közel áll a külügyminisztériumhoz, a Washington Post pedig a CIA-hoz. Ebben az esetben azonban az utasítás túl fontos volt, és a birodalmi főváros hivatalos lapjának kellett továbbítania. Op-Ed formában jelent meg (fizetős fal mögött).


Az újdonság itt az, hogy az orosz különleges katonai művelet (SMO) 2022. februári ukrajnai kezdete óta először fordul elő, hogy az amerikaiak valóban az "ajánlat, amit nem tudsz visszautasítani" klasszikus variációját javasolják, beleértve néhány olyan engedményt, amely kielégítheti Oroszország biztonsági szükségleteit.

Ami döntő fontosságú, az amerikai ajánlat teljesen megkerüli Kijevet, ismét igazolja, hogy ez egy Oroszország elleni háború, amelyet a Birodalom és NATO-csicskásai vezetnek – az ukránok pedig csupán bővíthető meghatalmazottak.

"Kérem, ne menjen támadásba"


A Washington Post régi vágású moszkvai tudósítója, John Helmer fontos szolgálatot tett, és Blinken ajánlatának teljes szövegét közölte, persze alaposan megszerkesztve, hogy olyan fantáziadús fogalmakat tartalmazzon, mint "az amerikai fegyverek segítenek Putyin inváziós erejének elporlasztásában", és egy görcsös magyarázatot: "Más szóval, Oroszországnak nem kellene készen állnia arra, hogy megpihenjen, átcsoportosuljon és támadjon".

A Washingtonból érkező üzenet első pillantásra azt a benyomást keltheti, hogy az USA kész tényként ismeri el a Krím, a Donbassz, Zaporozsje és Herszon – "a Krímet és Oroszországot összekötő szárazföldi híd" – feletti orosz ellenőrzést.

Ukrajna demilitarizált státuszba kerülne, és a HIMARS rakéták, valamint a Leopard és Abrams harckocsik telepítése Nyugat-Ukrajnára korlátozódna, amelyet "a további orosz támadásokkal szembeni elrettentésként" tartanának fenn.

Amit felajánlhattak, meglehetősen homályosan fogalmazva, az valójában Ukrajna felosztása, a demilitarizált zónával együtt, cserébe azért, hogy az orosz vezérkar lemondja a még ismeretlen 2023-as offenzíváját,

ami ugyanolyan pusztító lehet, mint Kijev Fekete-tengerhez való hozzáférésének elvágása és/vagy a NATO fegyverek lengyel határon keresztüli utánpótlásának elvágása.


Az amerikai ajánlat úgy határozza meg magát, mint az "igazságos és tartós béke felé vezető utat, amely fenntartja Ukrajna területi integritását". Nos, nem igazán. Csak éppen nem lesz egy rump-Ukrajna, és Kijev talán még azokat a nyugati területeket is megtartja, amelyeket Lengyelország alig várja, hogy bekebelezzen.


A "háború utáni esetleges katonai egyensúlyról" szóló közvetlen washingtoni-moszkvai megállapodás lehetőségét is felidézik, beleértve azt is, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tag. Ami magát Ukrajnát illeti, úgy tűnik, az amerikaiak úgy vélik, hogy az "erős, nem korrupt gazdaság lesz, európai uniós tagsággal".

Bármi érték maradt is Ukrajnában, azt már nemcsak a monumentálisan korrupt oligarcha, hanem mindenekelőtt a BlackRock-féle befektetők és spekulánsok nyelték el.

A különféle vállalati keselyűk egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy elveszítsék Ukrajna gabonaexportkikötőit, valamint az EU-val a háború előtt kötött kereskedelmi megállapodás feltételeit. És attól is rettegnek, hogy az orosz offenzíva elfoglalhatja Odesszát, a Fekete-tenger fő tengeri kikötőjét és közlekedési csomópontját – ami Ukrajnát szárazföldhöz kötné.


Semmi sem bizonyítja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek és az egész orosz Biztonsági Tanácsnak – beleértve a titkárt, Nyikolaj Patrusevet és az elnökhelyettest, Dmitrij Medvegyevet – oka lenne bármit is elhinni, ami az amerikai establishmenttől származik, különösen az olyan egyszerű kegyenceken keresztül, mint a Blinken és a Washington Post. Elvégre a sztavka – az orosz fegyveres erők főparancsnokságának beceneve – az amerikaiakat "megállapodásra képtelennek" tartja, még akkor is, ha az ajánlat írásban van.

Ez úgy megy és úgy beszél, mint egy kétségbeesett amerikai csel, hogy húzzák az időt, és néhány répát mutassanak be Moszkvának abban a reményben, hogy késleltetik vagy akár le is mondják a következő hónapokra tervezett offenzívát.

Még a régi vágású, disszidens washingtoni ügynökök is – akik nem tartoznak a Strauss-féle neokon galaxishoz – fogadnak arra, hogy ez a csali egy semmiség lesz: klasszikus "stratégiai kétértelműség" üzemmódban az oroszok folytatni fogják a demilitarizáció, a denazifikáció és az elektrifikáció megszüntetésének deklarált menetét, és bármikor és bárhol "megállnak" a Dnyepertől keletre, ahol és amikor csak jónak látják. Vagy azon túl.Mit akar valójában a Mélyállam


Washington ambíciói ebben a lényegében NATO kontra Oroszország háborúban jóval túlmutatnak Ukrajnán. És még csak nem is egy Oroszország-Kína-Németország eurázsiai unió vagy egy egyenrangú versenytárs rémálmának megakadályozásáról beszélünk; maradjunk az ukrán csatatér prózai kérdéseinél.


A legfontosabb "ajánlásokat" – katonai, gazdasági, politikai, diplomáciai – az Atlantic Council tavaly év végi stratégiai dokumentumában részletezték.


Egy másikban pedig az "1. háborús forgatókönyv: A háború a jelenlegi tempóban folytatódik" címszó alatt találjuk a Strauss-féle neokon politikát teljes egészében kibontva.


Minden itt van:


"a 'Kijevnek nyújtott támogatás és katonai segítség átadásának beosztásától kezdve, amely elegendő ahhoz, hogy lehetővé tegye számára a győzelmet', a 'katonai segítség átadásának halálos erejének növeléséig, amely magában foglalja a vadászgépeket, amelyek lehetővé tennék Ukrajna számára, hogy ellenőrizze a légterét és megtámadja az ott lévő orosz erőket; és a rakétatechnológiát, amelynek hatótávolsága elegendő ahhoz, hogy elérje az orosz területet'. Az ukrán hadsereg kiképzésétől 'a nyugati fegyverek, az elektronikus hadviselés, valamint a támadó és védekező kiberképességek használatára, és az újoncok zökkenőmentes beillesztésére a szolgálatba' a 'frontvonalakon, a Donbassz régió közelében lévő védelmek megerősítéséig', beleértve a 'szabálytalan hadviselésre összpontosító harci kiképzést'.


A "másodlagos szankciók kivetése minden olyan szervezetre, amely a Kremllel üzletel" mellett természetesen elérkeztünk a Minden Fosztogatások Anyjához: "Elkobozni azt a 300 milliárd dollárt, amelyet az orosz állam az Egyesült Államokban és az EU-ban lévő tengerentúli számlákon tart, és a lefoglalt pénzeket az újjáépítés finanszírozására fordítani". Az SZMSZ átszervezése, Putyinnal, Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel és Armageddon tábornokkal az új, felfokozott szerepeikben kisiklatja mindezeket a bonyolult terveket.


Strauss-ék most mély pánikban vannak. Még Blinken kettes számú embere, a ruszofób háborús uszító Victoria "F**k the EU" Nuland is elismerte az amerikai szenátus előtt, hogy tavasz előtt (reálisan csak 2024-ben) nem lesznek Abrams tankok a csatatéren. Azt is megígérte, hogy "enyhíti a szankciókat", ha Moszkva "visszatér a tárgyalásokhoz". Ezeket a tárgyalásokat maguk az amerikaiak vetették el Isztambulban 2022 tavaszán. Nuland arra is felszólította az oroszokat, hogy "vonják vissza csapataikat". Nos, ez legalább némi komikus megkönnyebbülést nyújt a Blinken "visszautasíthatatlan ajánlatából" áradó pánikhoz képest.

Készüljenek velünk Oroszország nemleges válaszára.
 

(fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)1 101 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page