top of page

Elon Musk sem hagyta szó nélkül a háttérhatalmi bábok davosi találkozójátA Világgazdasági Fórum egyre inkább egy senki által „meg nem választott világkormány, amit az emberek soha nem kértek, de nem is akarnak!” – tweetelte Musk.

Miközben a héten Davosban zajlik a Világgazdasági Fórum éves találkozója, sokan megkérdőjelezték a háttérhatalomhoz becsatornázott elitcsoport legitimitását, amely pokolian elszánt arra, hogy megmondja a világ népeinek, hogyan éljék az életüket.


A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk is ilyen véleményt fogalmazott meg és arra figyelmeztetett, hogy a WEF talán túl messzire megy abban a szüntelen törekvésében, hogy teljesen átalakítsa a globális gazdaságot és a társadalmakat, hogy enyhítse a szerinte közelgő végzetet, ami a Földet fenyegeti.

"A WEF egyre inkább egy meg nem választott világkormánnyá válik, amelyet az emberek soha nem kértek és nem is akarnak" - tweetelte Musk.

Kommentárja egy olyan videóra reagált, amelyen a WEF alapítója, Klaus Schwab és más elitemberek a szervezet új "globális együttműködési falujáról" beszélgetnek a Metaverse-ben, amely egy virtuális világ, amelyet a Facebook anyavállalata, a Meta épít.


A klipben Schwab kifejtette, hogy a WEF virtuális faluja megbízható, mivel a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet, az INTERPOL szorosan együttműködik velük, hogy minden biztonságos legyen. A válasz erre lényegében az volt, hogy miért bízzon bárki is az INTERPOL-ban.


Az idei éves találkozó előtt Musk kijelentette, hogy szerinte "érték" van abban, hogy van egy olyan fórum, ahol a kormányok és az üzleti vezetők találkozhatnak, de elismerte, hogy a Világgazdasági Fórumtól "kicsit kirázza a hideg". A WEF-et egyébként Klaus Schwab alapította 1971-ben."'A jövő mesterei" ááá egyáltalán nem hangzik baljósan" - tweetelte az esemény első napján. "Hogy lehet egyáltalán WEF/Davos? Ők akarnak a Föld főnökei lenni!"?

A továbbiakban a WEF-et a 4chanhoz, az internet legsötétebb sarkában található online üzenőfalhoz hasonlította.

"Jó lenne, ha valaki összeállítana egy versenyt arról, hogy ki mondta a legőrültebb dolgokat a 4chan és a WEF között!" - mondta.
"Én az utóbbira fogadnék."

Musk azt állította, hogy eredetileg ő is részt vett volna a konferencián, de visszautasította a WEF meghívását, azonban a csoport később kijelentette, hogy nem küldtek neki meghívót.


Az idei rendezvényen a szokásos gyanúsítottak, köztük klímavédelmi önjelölt keresztes lovagok, ukrán tisztviselők, a mainstream média újságírói és technológiai vezetők is részt vettek.


(...)


A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete 

806 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page