top of page

Esti szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is (19:21) 2022.07.09.

Volodimir Zelenszkij elnöki utasítással rendelte haza a nagykövetet.


Zaporizzsja megyéből menekülnek az oroszok a HIMARS rakéta-sorozatvetők miatt – állítja a megye ukrán vezetése. Az ukrán fegyveres erők több megszállt területre is csapást mértek HIMARS-okkal, ezután más, támadás alá még nem kerülő területet is elhagytak az oroszok – írja a Kyiv Independent a vezetés közlésére hivatkozva. Az orosz védelmi minisztérium azt tette közzé, hogy megsemmisítettek két HIMARS-ot, ezt az ukrán védelmi minisztérium azonban cáfolta. (v)

A világ legfejlettebb és legnagyobb fejlődő országai alkotta G20-csoport külügyminiszterei nem tudtak pénteken közös álláspontot elfoglalni Oroszország ukrajnai háborúja, illetve annak globális hatásainak kezelése kapcsán. A tanácskozást eleve kibillentette egyensúlyából több váratlan politikai fejlemény, így Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtöki lemondása, és az indonéziai Bali szigetének egyik üdülőhelyén tartott konferenciától távol, Japánban Abe Sindzó volt kormányfő pénteki meggyilkolása. Bizonytalan volt a konszenzus a Kína és Oroszország vezette Kelet, illetve az Egyesült Államok és Európa vezette Nyugat közötti szakadék miatt is. Nem készült közös fénykép, és közös közleményt sem adtak ki, mint a korábbi években, és érezhető volt a „kesernyés hangulat”, mindenekelőtt Oroszország és a nyugati résztvevők között. Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, akik első ízben tartózkodtak közös helyiségben a háború kitörése óta, tudomást sem vettek egymásról. (v)


Csak egy kis részét használta ki Oroszország potenciáljának az „ukrajnai különleges hadműveletben” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírók előtt, akinek szavait a Guardian adta hírül. Oroszország lehetőségei akkorák, hogy csak egy kis részét használja ki az ukrajnai különleges műveletben – fogalmazott a Kreml szóvivője. (v)


Mi ennek az oka? Kell-e tartanunk egy újabb hullámtól? Rusvai Miklós virológust kérdeztünk. (Ajánlott irodalom: Fricz Tamás: Óvakodjunk a vírusszakértőktől! - Magyar Nemzet)


Egyre több országban lázadnak fel az emberek a COVID-terrorizmus tömeggyilkosai ellen és a Transzhumanizmus címszóval ellátott globalista/sátánista pszichopata gazdasági elit és ezek politikus bábjai ellen. Ezekről a lázadásokról a megvásárolt Mainstream média bértollnokai alig vagy egyáltalán nem számolnak be.


A GREAT RESET betervezte éhínséghez közeledve a globalista/sátánista propagandában felerősödött az “alternatív élelmiszerek”, például a rovarok propagandája. Az előnye, legalábbis a propaganda szerint, hogy egyidejűleg megmentheti a bolygót. A lényege nyomorba dönteni, kontrollálni és megalázni az emberi civilizációt.


678 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page