top of page

Fogalmunk sincs arról, mit művelünk. Majdnem az összes haláleset a Covid-oltottak közül kerül ki

Miközben az ukrajnai háborúra figyelünk, a statisztikák alapján a „magasan átoltott” Egyesült Királyságban már nincsenek Covid-hullámok

2021. júliusára az Egyesült Királyságban élő brit felnőttek 98 százalékának volt koronavírus elleni antitestje, többnyire "véddőoltások" révén. Azóta mégis 35 ezer brit halt meg kovidózisban, és majdnem mindannyian be voltak oltva. Most az esetszámok ismét ugrásszerűen megnőttek.

Ha a génterápiával magasan átoltott országoknak az a jövője, ami az Egyesült Királyságban kirajzolódik, akkor igen sötét dolgok várnak ránk.

Nagy-Britannia még az Egyesült Államok előtt engedélyezte a Pfizer mRNS Covid vakcináját, és az Astra Zenecával is korán elkezdett oltani. Izrael kivételével gyorsabban oltott a Covid ellen, mint bármely más fejlett ország.

Az eredmények több mint ígéretesek voltak.

A múlt héten Chris Whitty, Anglia vezető egészségügyi tisztje mégis arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus "életünk végéig" közegészségügyi fenyegetés marad. Nyilvánosan egyetlen amerikai egészségügyi tisztviselő sem tett még ilyen nyilatkozatot. Nagy-Britannia most a Covid-fertőzések és -halálozások újabb hullámával néz szembe – a negyedik, vagy ötödik, vagy hatodik, attól függően, hogy ki számolja.

Könnyű Whitty-t pánikkeltőnek bélyegezni. Ő egyike azoknak, akik 2020 és 2021 nagy részében zárlatokat sürgettek, és rendszeresen világvégét jósolt.

De még egy hisztérikusnak is lehet kétszer igaza. Ráadásul december közepén még bizakodva úgy nyilatkozott, hogy "arra számíthatunk, hogy félévente egyre javulni fog a helyzet". Ehhez képest most nagyon borúlátó.

A Covid-halálozások tavalyi évéről készített alábbi grafikon megmagyarázza, hogy Whitty miért nem optimista már:
Miután 2021 tavaszán, a boldogságos oltások idején a halálozások száma szinte nulla volt, a nyár folyamán aztán elkezdett emelkedni, és azóta is tartja magát.

Nagy-Britanniában hétről hétre körülbelül 1000 ember hal meg Covidban, a Covid-halálozás legkonzervatívabb definíciója alapján – ezek azok a halálesetek, amelyek a diagnózistól számított négy héten belül következnek be. Az Omicron hullám alatt ez a szám még magasabbra emelkedett.

Úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában már nincsenek Covid-hullámok.

Még az új változatok megjelenésekor sem csökken a halálozások száma, ahogyan 2020-ban, a génterápiás-oltások bevezetése előtt történt és ahogyan még mindig megtörténik azokban az országokban, amelyek nem használták ezeket a génterápiás oltásokat.

Majdnem az összes ilyen haláleset – több mint 90 százalék, a Covid-halálozás tágabb meghatározása szerint közelebb a 95 százalékhoz – azok közül kerül ki, akik Covid-oltást kaptak.

Még az 50 év alattiak esetében is a legtöbb Covid-haláleset ma már a beoltottaknál következik be.Mi a gond, és mi lesz a következő lépés?

Ezekre a kérdésekre nem lesz könnyű választ adni.

Remélem, hogy a hét folyamán még visszatérek egy döntő fontosságú kérdésre – arra a tényre, hogy a génterápiával oltott emberek a fertőzés után nehezen tudnak antitesteket termelni a tüskefehérjén kívüli más SarsCov2 részekkel szemben.

Miközben ezután kutattam, megdöbbentett, hogy milyen kevés kutatást végeznek ezzel kapcsolatban. A legjobb tanulmány, amelyet a nukleokapszid-ellenes antitestek immunitás kialakulásában játszott szerepéről találtam, 2020-ban jelent meg.


Mivel a génterápiás-vakcinák nem termelnek antitesteket a koronavírusnak a tüskefehérjén kívüli részeivel szemben, az immunitás egyéb lehetséges mozgatórugóival kapcsolatos kutatások elsorvadni látszanak. Nem tudom, mi ennek az oka, de a lehető legrosszabb pillanatban történik.

Nem vagyunk teljesen vakrepülésben. De a műszerek nagy része kiesett, és a felhők gyülekeznek. Szerencsénk volt az Omicronnal. Fertőző, és nagyon jól el tud szökni a vakcinaimmunitás elől, de nem túl veszélyes. Legközelebb talán nem lesz ilyen szerencsénk.

A kormányoknak és a tudományos kutatóknak fel kell hagyniuk azzal, hogy megpróbálják figyelmen kívül hagyni vagy akár elrejteni a most kibontakozó nyilvánvaló válságot.

Nem szabad úgy tenniük, mintha a megoldás az újabb és újabb emlékeztető- booster injekciókban rejlene, hisz ezek a legjobb esetben is csak néhány hónapra növelik az eredeti vírus elleni antitestek számát, ismeretlen hosszú távú károk árán. (A további génterápiák, mint erősítők egyébként politikailag mindenképpen tarthatatlanok, különösen az Egyesült Államokban, ahol a beoltottak kevesebb mint fele oltatta ezekkel be magát.)

Mielőtt bármit csinálnának, azt mindenképp abba kellene hagyniuk, hogy úgy tesznek, mintha ezt ígérték volna.

Megdöbbentő, hogy továbbra is ezzel próbálkoznak.

Kevesebb mint egy évvel ezelőtt, 2021 májusában a British Broadcasting Corporation azt írta, hogy "Az oltóanyagok csodálatosan működnek", hozzátéve, hogy akár 85 százalékkal csökkentik a kórházi felvételek kockázatát EGY Dózis után:"Annyira jó az oltások hatékonysága, hogy felveti annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Királyságban elérjük a nyájimmunitás küszöbét, ami azt jelenti, hogy a vírus valószínűleg nem terjed tovább, mert olyan kevesen kapják el. Sir John Bell, a kormány oltóanyaggal foglalkozó munkacsoportjának tagja úgy véli, hogy valóban "fordulóponthoz" érkeztünk."...

Egy évvel később egyértelmű, hogy Sir Bellnek igaza van. A világ – legalábbis az génterápiával vakcinázott világ – "valóban fordulóponthoz érkezett."
 

937 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page