top of page

Francia történész: a harmadik világháború már elkezdődött. „Most egy végtelen háborúban vagyunk.”
Eredeti cikk:

French Historian: World War III Has Already Begun, “We are now in an endless war.” by Paul Joseph Watson, 13 February, 2023

Schiller Mária küldeménye
Egy francia történész, aki több mint egy évtizeddel korábban pontosan megjósolta a Szovjetunió bukását, azt állítja, hogy az ukrajnai konfliktus következtében már megkezdődött a harmadik világháború.


A megjegyzéseket Emmanuel Todd, Franciaország egyik vezető értelmiségije tette a Le Figaro című napilapnak adott interjújában.


"Nyilvánvaló, hogy a konfliktus, amely eredetileg egy korlátozott területi háború volt, globális gazdasági összecsapássá nőtte ki magát: az egész Nyugat egyfelől, és a Kína által támogatott Oroszország másfelől. Világháborúvá vált" – mondta Todd.


Todd hozzátette, hogy "az orosz gazdaság ellenállása a szakadék felé löki az amerikai birodalmi rendszert", és hogy Bidennek "sietnie kell", hogy megmentse a "törékeny" Amerikát.


A történész szerint a világ pénzügyi rendszere feletti amerikai ellenőrzés veszélyben van, mert az orosz gazdaság szankciókkal szembeni ellenállása "az amerikai birodalmi rendszert" a szakadék felé löki, miközben Oroszország még mindig számíthat Kínára a monetáris támogatásban.

Todd szerint Amerika "nem vonulhat ki a konfliktusból, nem engedheti el", mert nincs kilépési stratégiája, és a tét túl nagy.

"Ezért vagyunk most egy végtelen háborúban, egy olyan konfrontációban, amelynek kimenetele az egyik vagy a másik összeomlása kell, hogy legyen" – mondta az értelmiségi.


Todd széles körben elismert személyiség, aki pontosan megjósolta a Szovjetunió összeomlását 14 évvel azelőtt, hogy az bekövetkezett volna.

Amint azt a múlt hónapban kiemeltük, az orosz ortodox egyház feje arra figyelmeztetett, hogy az "őrültek" által Oroszország "elpusztítására" tett minden kísérlet, amely megpróbálja ráerőltetni az értékrendjét, "a világ végéhez" vezet.

"Imádkozunk az Úrhoz, hogy világosítsa meg ezeket az őrülteket, és segítsen nekik megérteni, hogy minden Oroszország elpusztítására irányuló vágy a világ végét fogja jelenteni" – mondta Kirill pátriárka.


Elon Musk szintén nemrég arra figyelmeztetett, hogy "a legtöbben nem veszik észre egy új globális konfliktus veszélyét".


Donald Trump szintén nemrég figyelmeztetett: "A harmadik világháború küszöbén állunk", és egy múlt heti kampányvideóban azt állította: "Ha én lennék az elnök, az orosz-ukrán háború soha nem történt volna meg... soha az életben".359 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page