top of page

Gaudi-Nagy Tamás a magyar bírók politikai elfogultságáról, Vasvári „vérbíró” ügyéről


Gaudi-Nagy Tamás a Hír Tv-ben nyilatkozott a Vasvári ügyről, a 2006 őszi terrort követő megtorlásokhoz nyújtott, retorzió nélkül maradt bírói közreműködésről, a bírói függetlenség, felelősség valódi lényegéről és a Budaházy-Hunnia ügy szükséges kegyelmi megoldásáról

2022. augusztus 24-én a Hír Tv-ben nyilatkozott dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője egy, a 2006 őszi megtorlásokban kétes szerepet játszott, de azért semmilyen retorziót nem szenvedett, sőt azóta Országos Bírói Tanács szóvivőjévé "bukott" bíró (dr. Vasvári Csaba) hazánkat külföldön hazug alapon támadó akciója (https://www.theguardian.com/world/2022/aug/14/viktor-orban-grip-on-hungary-courts-threatens-rule-of-law-warns-judge) kapcsán, a jogállamiságot valóban fenyegető bírói visszaélésekről, a bírói függetlenségről, a bírói felelősségről, a 2006 őszi állami terrorról és a megtorlásokhoz nyújtott bírói közreműködésről. Kritizálta ezen liberális körítésű, EU érdekeit szolgáló politikai akciót és egyúttal utalt arra is, hogy bírói talárba bújt "aktivista" jelensége sajnos nem egyedi.


Megemlítette azon bíró esetét, aki Budaházy-Hunnia ügyben idén márciusban 117 éves justizmord jellegű ítéletet hozott, lassította a kegyelmi kérelmek intézését, megengedhetetlen, sértő hangvételben bírált védőket, vádlottakat és tanúkat, ráadásul jogvédőként kifejtett tárgyalótermi véleményéért fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene, aminek az ügyvédi kamara "természetesen" utat engedett. Szorgalmazta ennek a félresiklott és gyurcsányi ihletésű Hunnia terrorpernek a kegyelmi lezárását.


Kapcsolódó cikk:


A liberális brit sajtóban taposta meg saját hazáját néhány napja a hírhedt magyar vérbíró, Vasvári Csaba, aki 2006 őszén ártatlan fiatalok bebörtönzésével segédkezett a szemkilövető Gyurcsány-rezsimnek. Ha csöpp lelkiismerete lenne, ilyen sötét múlttal már rég elásta volna magát, esetleg bujdosna. Ám úgy tűnik, olyanja nincs. Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezető bírája, aki egyúttal a balliberális gittegyletként működő Országos Bírói Tanács szóvivője is egy személyben, arról tájékoztatta a Guardian Observer olvasóit, hogy az Orbán-kormány „beleavatkozik a bíróságok munkájába”. Tudniillik ő és bíró kollégái évek óta „külső és belső befolyásolási kísérletek” tanúi – hangoztatta. Az iromány mindezt a Völner-üggyel próbálta aládúcolni. Ám ez a példa több okból is harmatgyenge. Egyrészt hogyan hivatkozhatnak egy olyan, folyamatban lévő eljárásra, amelyben még elsőfokú ítélet sem született, nemhogy jogerős? Ártatlanság vélelme – dereng valami? Másrészt az ügy kipattanása után Völner Pál haladéktalanul lemondott, s a kormánynak eszébe sem jutott mentegetni őt. (Nem úgy, mint a baloldalnak az éppen aktuális csibészeit, Cseh Katalintól Czeglédy Csa­báig.) Harmadrészt: a gyanú szerint a bírósági végrehajtói kamara volt vezetője vesztegethette meg Völnert – tehát a bírósági világ egyik szereplője tenyerelt bele a politikába, kérte annak segítségét, s nem fordítva. A kormány levette a tábláról Völnert, mert nem tűri a visszaélés gyanúját sem – viszont Vasvárit senki sem rúgta ki a fenébe, amiért 2006 őszén ártatlanokat ítélt el. Ennyit erről.

 


214 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page