top of page

Háború és közöny. Biden az első elnök, aki megtámadta szövetségesét (Andrew P. Napolitano jegyzete)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye


Mi rombolja jobban a személyes szabadságot: egy olyan kormány, amely titkos háborús cselekményeket folytat, vagy egy olyan nyilvánosság és hírmédia, amely közömbös ezzel szemben? Az oroszellenes gyűlölet és a háború dobolásának jelenlegi amerikai mérgező pörköltjében – Joe Biden elnök Amerikájában – mindkettő megvan.


Íme a háttérsztori.


Az ukrajnai háború immár a 12. hónapja tart: az orosz katonai erők lassú, feltartóztathatatlan nyugat felé irányuló mozgása és 5 millió ukrán fájdalmas elvándorlása az országukból, nem beszélve a 130.000-150.000 ukrán katona elvesztéséről.


A kongresszus felhatalmazta az elnököt, hogy akár 100 milliárdnyi kölcsönadott dollárt költsön a halálra ítélt ukrán erők támogatására. Eddig ennek körülbelül a felét pazarolta el adományozott katonai felszerelésekre és készpénzre.


A katonai felszerelések nagy része nem az amerikai feleslegből, hanem az önvédelemre szánt amerikai felszerelések raktáraiból származik. És az Egyesült Államok által biztosított felszerelések nagy része olyan kifinomult, hogy az ukrán csapatok Oklahomában tanulják meg használni, karbantartani és javítani azokat. Némelyik annyira kifinomult, hogy amerikai katonák a helyszínen, Ukrajnában, egyenruhán kívül oktatják a felszerelés karbantartását. A felszerelés egy része pedig azt igényli, hogy az amerikai katonák célba vegyék az orosz csapatokat, és rakétákat küldjenek rájuk.


Az egyenruhán kívüli amerikai csapatok kétélű kardot jelentenek Biden számára. Ha fegyvertelenek és egyenruhán kívül vannak, akkor jogilag tagadhatja, hogy az USA "bakancsokat tart a földön". Ugyanakkor, mivel nem egyenruhában vannak és támogatják az ellenségeskedést, az orosz csapatok legálisan lelőhetik őket, elfoghatják és kivégezhetik őket mint Ukrajnának dolgozó kémeket. Így kezdte az USA a katasztrofális és bűnös vietnami háborúját.

Mi Biden célja? Az orosz csapatok kiűzése Ukrajnából, sőt az oroszlakta Krímről is, vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalából való kiűzése? A Fehér Ház nem tud vagy nem akar ebben pontos lenni, mert egyik cél sem érhető el katonailag, erkölcsileg vagy alkotmányosan.

A kongresszus nem finanszírozhat olyan háborút, amelyben amerikaiak is részt vesznek, amelyet nem ő hirdetett meg, mivel az alkotmányos megfogalmazás egyértelmű. Ráadásul az orosz szárazföldi erők 300 000 és 500 000 közötti létszámmal fognak bővülni. Ezek a csapatok egyszerűen le fogják győzni az ukrán erőket és amerikai kiképzőiket, függetlenül attól, hogy az USA milyen felszerelést biztosít és működtet.


De az egyenruhán kívüli csapatok bevetése és 50 milliárd dollár elköltése világos, elérhető cél nélkül nem a legrosszabb döntés, amit Biden ebben a konfliktusban hozott. Az egész pazarlás jól ismert. Ami a múlt hétig nem volt ismert, az az a háborús cselekmény, amelyet a Biden-kormányzat Németország és Oroszország ellen folytatott. Németország ellen? Németország ellen?


A német és az orosz ipar földgázvezetéket épített a Balti-tengeren, az Északi Áramlat vezetéket. A vezeték lehetővé tette az orosz kormány számára, hogy olcsó orosz földgázt adjon el és szállítson a német közműszolgáltatóknak.


A híres oknyomozó újságíró, Seymour Hersh – a My Lai mészárlás, a Watergate, a CIA-kémkedés, az amerikai kínzások és a Pulitzer-díj hírnevének birtokosa – szerint 2022 júniusában Biden elrendelte a CIA és a haditengerészet közös műveletét a vezeték felrobbantásának előkészítésére. A haditengerészet fókái lemerültek a tengerfenékre, és robbanóanyaggal bélelték ki a csővezetéket.


2022 szeptemberében Biden parancsot adott a CIA-nak a robbanószerek bevetésére, ami meg is történt, 10 milliárd dolláros kárt okozva a vezetéknek, és sokkal többet a német és az orosz gazdaságnak, valamint a Balti-tengernek.

Ez egy szövetséges, Németország és egy állítólagos ellenfél, de olyan ellen, akivel az USA soha nem állt háborúban, Oroszország ellen elkövetett háborús cselekmény volt.
Alkalmazhat-e az elnök jogszerűen erőszakot egy másik ország ellen, akár szövetséges, akár ellenfél, egyértelmű katonai szükséglet nélkül? Egy szóval: NEM.
Az Alkotmány szerint csak a Kongresszus hirdethet háborút, és az olyan szerződések értelmében, amelyeknek az USA részes fele, erkölcsi, jogi alapnak kell lennie egy ilyen nyilatkozathoz – egy külföldi hadsereg hiteles katonai fenyegetésének. Az 1973. évi háborús hatalmi határozat előírja az elnök számára, hogy minden erőszakos katonai bevetésről értesítse a Kongresszust. Ez az erőszak nem csak, hogy értesítés nélkül történt, de nem volt védekező jellegű, és nem is volt célja az életek megmentése egy külföldi hadsereg közvetlen veszélyeztetettségében, és egy szövetséges ellen irányult.

Másképpen fogalmazva, Németország és Oroszország megtámadása, hogy meggyengítse gazdaságukat, annak tudatában, hogy ennek nem volt erkölcsi katonai célja, ezt a háborús cselekményt is bűncselekménynek – háborús bűntettnek – minősíti.


A CIA alkalmazása természetesen nem volt véletlen. A háborús hatáskörökről szóló határozat csak jelentéstételt és a kongresszus jóváhagyásának kérését írja elő a katonai erőszakhoz. Azzal, hogy a CIA-t bízta meg, ha ezt valaha is beismeri, Biden azzal érvelhet, hogy ez egy hírszerzési művelet volt.

A CIA törvénytelen, erkölcstelen, az Alkotmányt semmibe vevő, gyilkos kultúrája, és az, hogy Harry Truman óta minden amerikai elnök hajlandó volt fedezni ezt a kultúrát, a második világháború utáni elnököknek egy titkos személyes hadsereget adott, amelyet mindannyian pusztításra és gyilkolásra használtak.
De Biden az első ismert amerikai elnök, aki a CIA-t és a haditengerészetet használta egy szövetséges megtámadására. Nem rejtélyes, hogy a német hatóságok hallgatnak erről a támadásról? És hol van a mainstream amerikai média? Szerintem Hersh zavarba hozta a németeket és az amerikai médiát.

A sajtó a nyilvánosság szeme és füle. De ha a sajtót megfélemlítik, vagy a kormánnyal egy ágyba bújik, akkor ki fogja leleplezni a kormányt, amikor titkos háborúkat vív? Hol vannak a kongresszus tagjai? Hol van a közfelháborodás?


Joe Biden valóban háborút akar, hogy megerősítse gyenge elnöki kormányzását. Úgy tűnik, a közvélemény ezt el fogja tűrni, mert a kormány, a média és a katonai/ipari/bankrendszer elitjének, akik megvásárolják és formálják a közvéleményt, nincs erkölcsi iránytűje, nincs történelmi ismerete, nincs hűsége az Alkotmányhoz, és nem kételkedik az ártatlanok megsemmisítésében.


(Szilaj Csikó-fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


411 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK