top of page

Háború Ukrajnában: Dróntámadás Moszkvában, több épületet eltaláltak
Vukics Ferenc katonai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője a stúdióban, valamint Skypon Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője volt Ferkó Dániel vendége.Dróntámadás érte Moszkvát. A TASZSZ és a RIA Novosztyi hírügynökség szerint a Lenin sugárúton és egy kisebb utcában érte találat egy-egy lakóépület felső emeletét. Áldozatok nincsenek. A környező társasházakból evakuálták a lakókat. Az orosz légvédelem nyolc drónt hatástalanított, többet lelőtt. Moszkvában akadozik a műholdas navigáció, a Glonass orosz műholdrendszer jeleit most a hadsereg használja.


Az ukrán fegyveres erők több mint egy órán át lőtték a belgorodi régiót is: több lakos meghalt. Az orosz erők közben ismét heves támadást intéztek Kijev ellen, éjjel számos robbanás történt, a város három területén is tűz ütött ki, legalább egy ember meghalt – számolt be Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Kijev mellett Zsitomir, Kirovograd, Harkiv, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban is légiriadót rendeltek el az éjszaka.


Riasztó a helyzet Koszovóban, nagy robbanás készül Európa közepén – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arra reagálva, hogy Zvecsanban tegnap este összecsaptak a koszovói szerbek a NATO KFOR-alakulat békefenntartóival. Ötvenkét szerb került kórházba, hárman súlyos állapotban, a békefenntartó alakulat negyvenegy katonája is megsebesült, köztük húsz magyar, egyiküket meg kellett műteni. Zvecsanban továbbra is feszült a helyzet, az önkormányzat épületét most a KFOR-erők őrzik. A szerb lakosok azért demonstrálnak, mert Pristina ragaszkodik hozzá, hogy elfoglalja hivatalát az a négy polgármester, akiket annak ellenére neveztek ki, hogy szinte a teljes szerb lakosság bojkottálta a választásokat.421 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page