top of page

Háború Ukrajnában: Putyin abszurdnak nevezte Joe Biden állítását, miszerint Oroszország megtámadhatja a NATO-t
A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője volt a vendégünk.


Habár Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy Finnország 2024 áprilisában történő NATO-csatlakozása arra kényszerítené Oroszországot, hogy "bizonyos katonai egységeket" az ország északi részén, a határ közelében összpontosítson, az orosz elnök elutasította azt az amerikai felvetést, hogy Oroszország megtámadhatna egy NATO-országot, ha megnyerné az ukrajnai háborút.Vlagyimir Putyin abszurdnak nevezte Biden állítását, miszerint Oroszország megtámadhatja a NATO-t.

Oroszországnak nincs oka, nincs érdeke – sem geopolitikai, sem gazdasági, sem politikai, sem katonai érdeke – hogy NATO-országokkal harcoljon

– tette hozzá az orosz elnök.Joe Biden így fogalmazott: Ha Putyin megtámad egy NATO-szövetségest, NATO-tagként elköteleztük magunkat, hogy megvédjük a NATO minden egyes centiméterét […] Akkor lesz valami, amire nem törekszünk, és ami ma nem áll fenn: Amerikai csapatok harcolnak majd orosz csapatok ellen.


A Bild német lap azt írja: Hírszerzési források szerint Moszkva azt tervezi, hogy 2025-ben és 2026-ban meghódítja Zaporizzsja, Dnyipro és Harkiv régiók nagy részét, különös tekintettel Harkiv városára. Egy bennfentes a Bildnek azt mondta, hogy Oroszország 36 hónapon belül a Dnyepertől balra fekvő teljes területet meg akarja hódítani. Putyin azt akarja, hogy a folyó legyen az új front. Ukrajna déli részén viszont a Bild információi szerint Oroszországnak kisebb ambíciói vannak. Annak ellenére, hogy Putyin 2022 őszén az egész Herszon régiót elfoglalta, Moszkva csak a Dnyeper folyó mentén húzódó jelenlegi front megtartására törekszik. Vajon miért? Az adásból ez is kiderül. 

328 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page