top of page

Hangácsi András: Franciaországban nagyon sokan vonultak az utcákra a kötelező oltások ellen

Kedves Barátaim!

Egy héttel ezelőtt számoltam be arról, hogy Franciaországban új járványügyi intézkedések bevezetéséről döntött Macron elnök. Bizonyos foglalkozási körök gyakorlásához kötött kötelező oltások intézményének bevezetése és egyéb szociális korlátozó intézkedések bejelentése megtette a hatását. A francia elnök bejelentésétől (július 12.) számítva mindössze az első munkaszüneti napig (július 17.) kellett várni a francia társadalom várható reakciójára, amelyről honi hírforrásokból ezúttal sem kaptunk hiteles tájékoztatást.

Az országos tüntetések már július 14-én, a Bastille-napi katonai parádé előtt megkezdődtek, ám 2021. július 17-én és 18-án Franciaország nagyon sok városában nagyon sokan vonultak az utcákra a kötelező oltások és a korlátozások bevezetése ellen. Két videó betétet kínálok megtekintésre, amelyből hiteles információhoz jutunk a tiltakozó megmozdulás méreteiről. Az ezer sebből vérző Franciaország népe határozott életjelet adott magáról, kritikus történelmi kihívásra példamutató egységgel válaszolt. A franciák megmutatták, hogy nemzeti sorskérdésekben nem lehet nélkülük döntést hozni. Franciák milliói az utcákon!


Ez a drónfelvétel csak a Párizsi tüntetés nagyságát szemlélteti. Erről a megmozdulásról írták bizonyos hírforrások, hogy 115 000 ember vett részt rajta. Ítélje meg mindenki saját maga a résztvevők nagyságrendjét a videó megtekintése alapján.

Ez a videó több francia városban lezajlott tüntetésekről ad képi beszámolót. A tüntetésekben érintett francia városok nevei latin és cirill betűkkel vegyesen vannak feliratozva. Videóösszefoglalót csak cirill nyelvű szerkesztésben találtam.


Ha pedig már témánál vagyunk, megjegyzem, hogy 2021. június 26-án Londonban volt nagy tüntetés, az utcára vonult és a korlátozások, a fiatalkorúak beoltása ellen tiltakozó emberek száma meghaladta a 2 millió főt! Nagyon rövid, helikopterről készült videofelvételt ajánlok megtekintésre.
2021. július 19-től kezdődően, az eredeti tervektől eltérően, a brit kormány megszüntette a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére korábban elrendelt jogi korlátozások zömét. Tette ezt a brit kormány annak ellenére, hogy a koronavírus delta-változatának terjedése miatt aggódott az elmúlt időszakban...
81 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page