top of page

Hangácsi András: Így teszik kötelezővé az oltást...

Kedves Barátaim!

Nem is olyan régen Oroszországgal kapcsolatos híreket osztottam meg veletek, amelyben az oltások kötelezővé tételére irányuló lopakodó jogalkotás részleteiről beszéltem.

Oroszországban a helyzet annyiban változott, hogy most már 21 régióra terjesztették ki a szolgáltatási szférában dolgozók minimum 60%-nak kötelező beoltását.

Most azonban nem Oroszországról lesz szó, hanem Franciaországból érkezett híreket kell figyelmetekbe ajánlani, amelyekről ezúttal sem kapunk megfelelő tájékoztatást honi hírforrásokból.

Tegnapelőtt, azaz 2021. július 12-én, Emmanuel Macron elnök új intézkedések bevezetéséről tájékoztatta Franciaország közvéleményét (Adresse aux Français. | Élysée (elysee.fr)), amelyekre – állítása szerint – a koronavírus delta-változata elleni küzdelem érdekében van szükség.


A francia elnök meglepő logika mentén alapozta meg bejelentését. Elmondta ugyanis, hogy a franciák erőfeszítéseinek köszönhetően mind a kórházban kezelt betegek száma, mind pedig a halálesetek száma a legalacsonyabb szinten van az elmúlt év adataihoz viszonyítva. Nem kevés szerepe van ebben a sikeres vakcinastratégiának, tette hozzá.

(Megjegyzés: Macron elnök elfeledkezik a tavalyi év tapasztalatáról, amikor mindenféle „sikeres vakcinastratégia” nélkül is hasonlóan alacsony szintet mutatott a megbetegedési statisztika 2020 nyarán. Köszönhetően alapvetően a légúton terjedő vírusfertőzés szezonális természetéből fakadó kedvező hatásnak! Most akkor, 2021 nyarán, hogyan is van ez valójában? Szezonális hatás, vagy sikeres vakcinastratégia?)

Majd, miután az elnök megállapította a jelenlegi helyzet kedvező adatait, hirtelen fordulattal arról beszélt, hogy a koronavírus delta-változatának terjedése az egész világon az esetszám növekedéséhez vezet, ezért a vele szembeni sikeres harc egyetlen eszköze: a vakcina.

(Megjegyzés: Figyelmetekbe ajánlom az állítás oksági argumentálásának „igényes alaposságát”!)

Éppen ezért, az oltás felvétele kötelező lesz mindenki számára (nem csak az egészségügyi szakdolgozóknak), aki kórházakban, klinikákban, idősotthonokban, mozgássérülteket ápoló otthonokban dolgoznak, illetve azok számára is, akik önkéntesként vagy szociális alkalmazottként otthon élő idős emberek ellátásában vesznek részt.

Szeptember 15-től kezdődően fokozottan ellenőrizni fogják a kötelezettek oltásfelvételének végrehajtását. Aki figyelmeztetés ellenére sem lesz hajlandó a vakcinát felvenni, azt elbocsájtják állásából végkielégítés megfizetése nélkül.

Már ezen a héten elkezdődik a fokozott határellenőrzés.

Július 21-től kezdődően védettségi igazolvány meglétéhez kötött a kulturális intézmények, a pihenést és kikapcsolódást szolgáló létesítmények látogathatósága.

Augusztustól kezdődően kötelező lesz a védettségi igazolvány a kávézókban, éttermekben, bevásárló-központokban, kórházakban, idősotthonokban, orvosi-szociális intézményekben és a távolsági (autóbusz, vasút, légúti) közlekedés igénybevétele esetén.

Ősztől önköltségessé válnak a PCR-tesztek.

(Eddig minden francia számára ingyenesen elérhető), kivéve, ha orvos írja fel, ám ez sem lehet öncélú, végeredményben a vakcina felvételét kell ösztönöznie.

A francia elnök hozzátette, hogy a vírus delta-változatával szemben biztos védelmet nyújt valamennyi Franciaországban elérhető vakcina, amelyek 12-szeresen csökkentik a fertőzések erejét (megjegyzés: valahogyan kiszámolták, kár, hogy nem publikus a számítási módszer), illetve 95%-os védelmet nyújtanak a fertőzés súlyos formáitól. (Megjegyzés: minden bizonnyal valamilyen francia sajátosságról lehet szó, ugyanis pl. Izraelben közölt hivatalos adatok szerint a kórházban kezelt fertőzött betegek 50%-a beoltott.)

Majd Macron elnök alábbiak szerint zárta bejelentését:

„Nekünk abba az irányba kell haladnunk, hogy minden franciát beoltsunk, mert csak ez az egyetlen lehetséges út, amely a normális élethez vezet vissza.”

Úgy látszik, hogy a kötelező oltások tervének módszeres megvalósítása dübörög előre...116 megtekintés

コメント


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page