top of page

Hihetetlenül bizarr új technológiákat hoznak létre a jövő disztópikus világához
Eredeti cikk:

 Schiller Mária küldeménye

 


 

 

 

Sokan azt állítják, hogy már disztópikus társadalomban élünk, de ha azok, akik jelenleg irányítják a dolgokat, elfoglalják az utat, akkor a világunk hamarosan sokkal disztópikusabbnak tűnik, mint most. Az elmúlt években az új technológiák példátlan robbanását láttuk. Úgy tűnik, hogy ezeknek a technológiáknak némelyike képes jobbá tenni az életet, de mások lehetővé teszik a hatalmi pozíciókban lévők számára, hogy figyeljenek minket, kövessenek minket, felügyeljenek minket és irányítsanak minket, mint még soha. Ha nem aggódik amiatt, aminek most tanúi vagyunk, az valószínűleg azért van, mert nem figyelt oda.

 

Számos példám van, amelyeket meg akarok osztani Önnel ebben a cikkben, de nagyon küzdöttem azzal, hogyan kell elrendezni őket.

 

Végül úgy döntöttem, hogy a legkevésbé hátborzongatótól haladok a legrémisztőbbig.

 

Kezdjük tehát a tenyérszkenneléssel.

 

Tenyérszkennereket telepítenek a Whole Foods üzletekben az egész országban, és miután beiratkozott a rendszerbe, szó szerint fizethet az élelmiszerekért csak a kezével…

 

A tenyérfelismerő rendszer úgy működik, hogy összekapcsolja a felhasználó fizetési adatait az egyedi tenyérnyomattal. Ha Ön Amazon Prime-tag, akkor összekapcsolhatja azt a Prime-fiókjával is — nem kell többé az Amazon-alkalmazásban keresnie a bolti kódot. A Whole Foods-nál csak húzza a tenyerét az olvasó fölé, ha készen áll a fizetésre, és a rendszer megtalálja a Prime-számláját, alkalmazza a kedvezményeket, és felszámolja a hitelkártyáján, amellyel beiratkozott.

 

A Business Insider újságírója úgy döntött, hogy kipróbálja a rendszert, ő pedig leírta, mit kell tennie a beiratkozáshoz:

 

Követtem az eszközön található utasításokat, először a jobb tenyeremet, majd a balomat szkenneltem, ami választható volt.

 

A szkenner ezután arra kért, hogy írjam be a telefonszámomat. Az Amazon küldött nekem egy szöveget egy linkkel egy oldalra, amelyben arra kért, hogy ellenőrizzem a kártyám adatait a hitelkártyám számának utolsó négy számjegyével és a kártya lejárati dátumával. És ez volt az — elvitt az Amazon One kezdőlapomra, ahol láthatom a kapcsolt telefonszámomat, az Amazon-fiókot és a fizetési módot.

 

Ez határozottan hátborzongató, de az arcfelismerő rendszerek, amelyeket most az egész világon telepítenek, még hátborzongatóbbak.

 

A G20-ak éppen Brazíliában tartott találkozói során mindenkit, aki részt vett, arra kényszerítettek, hogy "biometrikus érvényesítési folyamatot hajtson végre az arcuk beolvasásával a Serpro stand eszközeivel"…

 

A brazil kormány adatfeldolgozó ügynöksége, a Serpro egy arcfelismerő rendszert biztosít, amelyet a G20-ak múlt heti miniszteri találkozójának küldötteinek akkreditációjának és érvényesítésének megkönnyítésére használtak.

 

A találkozó során, amelyre február 21-én és 22-én került sor, a résztvevőket arra késztették, hogy biometrikus validációs folyamatot hajtsanak végre az arcuk szkennelésével a Serpro stand eszközeivel, a G20 honlapján található bejegyzés szerint. Jelenleg Brazília tölti be a G20 elnökségét, amely ez év végéig tart.

 

A Serpro rendszere ugyanazoknak a szabványoknak felel meg, mint a Brazília egyes repülőterein telepített Biometrikus azonosítási berendezések, amelyek lehetővé teszik a biztonságos és zökkenőmentes utasellenőrzést a dokumentumok fizikai bemutatása nélkül, a G20 közleménye szerint.

 

Lehet, hogy azt gondolja, hogy mivel nem magas rangú kormányzati tisztviselő, nem kell aggódnia. 

De fontos megérteni, hogy precedenst teremtenek. Ha el tudják kezdeni ennek a technológiának a bevezetését, elkerülhetetlenül egyre több intézmény fogja alkalmazni.

 

Aztán egy nap felébred, és rájön, hogy nem tud munkát találni, bankszámlát nyitni vagy élelmiszert vásárolni anélkül, hogy az arcát beolvasnák. Akkor mit fog csinálni?

 

Elérünk egy olyan pontot is, ahol hamarosan sok ember rohangál majd az arcukra rögzített technológiával szinte egész idő alatt.

 

Az Apple Vision Pro ebben a hónapban sok címsort készített, az Apple pedig nyíltan elmondja nekünk, hogy a cél a valóság folyamatos "növelése"…

 

Nagy nyomás nehezedik az új Apple Vision Pro-ra, az Apple régóta várt belépésére az arcán viselt számítógépek világába. Az Apple azt állítja, hogy a Vision Pro, amely 3499 dollárnál kezdődik, a "térbeli Számítástechnika" kezdete, amely alapvetően az alkalmazások futtatásához vezet körülötted. A cég informatikai hirdetései pedig még egy kicsit sem fedik le ezt a nyomást: folyamatosan mutatják a Vision Pro-t viselő embereket. Munkában! Mosok! Játszanak a gyerekekkel! A cél óriási: alkalmazások és információk rétegezése a Való Világ fölé — a valóság növelése.

 

Számomra nem tűnik túl vonzónak, ha egy számítógépet az arcomra rögzítenek.

 

Tehát nem vagyok biztos benne, hogy ez mennyit fog elkapni.

 

De a jövőben az embereknek valójában számítógépes chipek vagy akár egész számítógépek lehetnek a fejükben…

 

Elon Musk szerint a Neuralink első emberi kísérleti résztvevője az agyával vezérelheti a számítógépes egeret, közel egy hónappal a vállalat chipjének beültetése után. A részletek azonban továbbra is ritkák, és úgy tűnik, hogy az agy-számítógép interfészeken dolgozó más vállalatok eddig több technológiai akadályt szüntettek meg, mint a Neuralink.

 

"A fejlődés jó, úgy tűnik, hogy a beteg teljesen felépült ... és képes irányítani az egeret, mozgatni az egeret a képernyőn, csak gondolkodással" – mondta Musk, aki az ellentmondásos brain chip startup tulajdonosa, egy hétfő esti X Spaces rendezvényen.

 

"Megpróbálunk minél több gombnyomást elérni a gondolkodásból, tehát jelenleg azon dolgozunk, hogy megkapjuk a bal egeret, a jobb egeret, az egeret lefelé, az egeret felfelé" – mondta, "amire szükség van, ha valamit kattintani és húzni akarsz, akkor az egeret lefelé kell tartani, és az egeret lefelé kell tartani.” 

Ahogy a CNN cikke kimondja, sok vállalat ott dolgozik az agyi chipeken. 

Ezek a korai napok, és elkerülhetetlenül sokkal kifinomultabbá válnak. 

De nem számít, hogyan próbálják meg forgatni ezt az új technológiát, soha nem engedem meg senkinek, hogy chipet tegyen a fejembe, és neked sem szabad.

 

Természetesen az elitnek nem is kell chipet tennie a fejedbe, hogy irányítson téged, mert a gondolatolvasási technológia rendkívül fejlett.

 

Például, csak nézd meg, mit talált ki az MIT hallgatója…

 

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) hallgatója létrehozott egy eszközt, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kommunikáljanak a gépekkel az elménk segítségével – és ez valóban hihetetlen. Arnav Kapur létrehozott egy Alterego nevű eszközt, amely egy hordható típusú fülhallgató, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy szó nélkül is kommunikáljanak a technológiával.

 

Ez a technológia látszólag rendkívül pontos, és lehetővé tette, hogy ez a hallgató csak a saját fejében lévő gondolatok felhasználásával keressen az Interneten… A készülék jeleket rögzít, amikor a felhasználó egy adott szót hall vagy gondol. Ezt az információt ezután elküldik azoknak a gépeknek, amelyek az internetet használják a válasz megtalálásához. Olyan, mintha a Google lenne a fejedben, ami átkozottul hihetetlen.

 

Anélkül, hogy beszélne, gépelne vagy bármit is csinálna, a készülék képes az interneten keresni a helyes választ, mielőtt a koponya rezgésein keresztül visszaadja az információkat a belső fülbe. Nyilvánvaló, hogy a válasz hasonló módon jelenik meg, mint az ember belső hangja, de anélkül, hogy beavatkozna a szokásos hallási érzékelésükbe.

 

Nagyon le vagyok nyűgözve attól, amit el tudott érni. De ez a fajta technológia is hihetetlenül veszélyes.

Képzeljük csak el, mit tehet egy globális zsarnok egy ilyen hatalommal.

 

Az utolsó példa, amelyet meg akarok osztani Önnel, lehet, hogy nem a legveszélyesebb, de számomra ez határozottan a legborzasztóbb… 

Egy spanyol-holland művész ezen a nyáron feleségül vesz egy AI hologramot. Az úttörő szakszervezet az ember-robot kapcsolatok furcsa új korszakát nyitja meg.

 

Alicia Framis feleségül veszi holografikus partnerét, AILex, akit korábbi romantikus partnereinek profilinformációi alapján képeztek ki, a művész reklámcsapatának sajtóközleménye szerint. A sajtóközlemény szerint a rendhagyó ünnepségre a hollandiai Rotterdamban, a Depot Boijmans Van Beuningen Múzeumban kerül sor.

 

A ceremónia egy "egyedülálló rituálé lesz az ember és az avatár egyesülésére", és a vendégeknek "molekuláris ételeket szolgálnak fel, amelyeket mind az emberek, mind a humanoid entitások élvezhetnek".

 

Ennek a nőnek valóban szándékában áll "feleségül venni " egy AI hologramot. Sajnos, ahogy a technológia és a valóság összeolvad, a "valódi" és a "digitális" közötti különbség egyre homályosabb és homályosabb lesz. 

Ahogy már korábban is említettem, elérkeztünk egy olyan időszakhoz a történelemben, amikor a mesterséges intelligencia exponenciális ütemben fejlődik. Ha nem ellenőrzik, az AI kevesebb mint egy évtized alatt teljesen felforgatja világunkat.

 

Sokan lelkesen üdvözölni fogják a bekövetkező változásokat, de teljesen meg vagyok győződve arról, hogy ez a technológia olyan borzalmakat nyit meg, amelyeket a legtöbben el sem tudunk képzelni. 

 

Michael Snyder egy rendkívül ellentmondásos új könyv, a "Káosz" szerzője.  Hét másik könyvet is írt, köztük az "End Times", "7 éves Apokalipszis", "Amerika jövőjének elveszett próféciái", "A vég kezdete", és "Olyan életet élni, amely valóban számít".

612 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK