VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hili – avagy rendhagyó óévbúcsúztatónk és újévköszöntőnk. Tisztelt Olvasó!

(eredeti megjelenés: 2019. dec. 31., itt)

Határozottan fontosnak vélem, hogy nagyon pontosan, valósághíven írjam le azt a történetet, amely végképp eldöntötte, hogy higgyek a mindennapi természetfeletti beavatkozás lehetőségének immár kétségbevonhatatlan tényében.

2019. december 29-én elszállt az internetes kapcsolatom. Megjelent számítógépem képernyőjének aljában a sárga háromszög a fekete felkiáltójellel. Éppen Az Élet logikája c. elmélkedésemen dolgoztam, ezért nem érdekelt különösebben a kapcsolatszakadás. Feleségem azonban a saját szobájában bekapcsolta a tévét, s látván, hogy nincs adás, átment fiunk szobájába, és megigazgatta a router (magyarul: útválasztóval egybeépített adó-vevő) csatlakozásait. Néhány pillanatra helyreállt a kapcsolat, de aztán ismét megszakadt.

No, akkor már félbehagytam a logikázást, s magam mentem oda a gyengélkedő szerkezethez. Megnéztem az összes lehetséges csatlakozást, kezdve a falba dugott adaptertől a kütyürűbe dugott mindenféle vezetékig. Óvatosan megmozgattam s helyükre illesztettem-nyomogattam őket. Mindhiába. Kikapcsoltam a szerkentyűt, vártam, visszakapcsoltam. Ez sem segített. Többször kihúztam a tápvezeték csatlakozóját, többször visszadugtam, minden alkalommal felvillant két zöld lámpácska, utána azonban minden esetben rögtön kialudtak, maradt a teljes sötétség. – Megadom magam – mondtam feleségemnek. – Szólni kell a szolgáltatónak, hogy bedöglött. Ki kell cserélni.

Mire feleségem szó szerint a következő kérdést szegezte nekem: „Ha most kezelésbe veszem Hilivel, és újra működni kezd, elhiszed, hogy Hili gyógyította meg?”