top of page

Hollandiában nincs semmi látnivaló... úgy tűnik. A BBC News honlapján egyetlen hír sem akad róla
A New Generation of Media


Roger Watson: Nothing to see in Holland…apparently


Ezen a héten Olaszországban dolgozom egy brit kollégámmal, és egy közös holland kollégánk neve merült fel a beszélgetés során. Mondtam, hogy kíváncsi vagyok, hogyan boldogul a kollégánk azzal, hogy az országban megállt az élet a holland kormány nitrogénmentes stratégiája ellen tiltakozó gazdák tiltakozása miatt, mire a barátom üres tekintettel kérdezte: „Miért, mi történik Hollandiában?" Egy gyors keresés a Twitteren, és már fel is volt pörögve, és tátott szájjal figyelte, mi történik, és hitetlenkedett, hogy nem tudott róla semmit. De meg kell mondanom, nem lepődtem meg. És itt van, hogy miért.

Próbálja meg megnézni a BBC News weboldalát, amelyre még mindig kiábrándítóan sok ember hagyatkozik a hírekért. Menjen a keresőbe, írja be, hogy „holland gazdák”, és nézze végig a találatokat. Hogy megkíméljem önöket a fáradságtól, én is megtettem, és itt van a három legelső találat:


Kíváncsi voltam, hogy ezt nem temették-e el lejjebb a hírfolyamban, ezért egy kicsit lejjebb görgettem, hogy megnézzem:

De ez is 2001-ből való (április 13.), és szintén a ragadós száj- és körömfájásról szólt.

A BBC News honlapján egyetlen kereshető elem sincs a hollandiai helyzetről, és nem meglepő, hogy a kollégámnak – aki tisztában van az aktuális ügyekkel – fogalma sem volt róla.

Érdekességképpen, mivel itt voltam Olaszországban, amikor ez történt, rákerestem a BBC News weboldalán, hátha találok valamit az országos taxissztrájkról, amely nemrég zajlott le Olaszországban, amikor a taxisok 100%-a kivonult az utcákra, hogy tiltakozzon több dolog, pl. az Uber olaszországi működése ellen. A taxisok még az olasz kormány épületeit is megrohamozták egy éjszaka (az információért Tommy Robinson Telegram oldalára kellett hagyatkoznom), és az egyetlen találat az, hogy: Az olasz taxisok sztrájkja a megszorító intézkedések ellen 2012. január 23-án. Abszolút semmi erről a jelentős olaszországi eseményről.

Ehelyett a Downing Street 10-ben játszódó pantomimról csordultig beszámolnak. A BBC News weboldalán az élő közvetítést kevés mással töltik fel. Látszik, hogy az esemény mennyire fontos a BBC számára, hiszen az újságírói presztízs és a tudósítás paradigmáját, a jól fizetett walesi szélkakast, Huw Edwardsot ültették a Downing Streetre. Talán az a szándék, hogy Boris lemondásába beleunjanak, miközben Huw a walesi völgyekben töltött gyermekkoráról mesél, és arról, milyen szörnyű, hogy havi 250 000 fontból kell megélnie... havonta!

A világ egyes részein, például Srí Lankán, a társadalom valóban összeomlóban van. Kanadában jelentős tüntetések zajlottak a Covid-rezsim ellen, és most Hollandiában a gazdák (akiknek úgy tűnik, nincs sok vesztenivalójuk) figyelemre méltó tiltakozásai zajlanak, a BBC mégis úgy tesz, mintha a világ Davos körül forogna, és mintha a Thunderbergi Szent Gréta lenne az éghajlattudomány igazi hangja. Kelet-Európában olyan helyzet van kialakulóban, amely emberek millióit fogja elszegényíteni, a világ legszegényebb népeinek nagy része éhezni fog, és ha nem lesz is belőle harmadik világháború, de a brit csapatokat olyan helyzetbe sodorja, amelyben a második világháború óta először fordul elő, hogy tömeges veszteségeket szenvedhetnek. A BBC mégis olyan leegyszerűsítő és egyoldalú módon mutatja be mindezt, hogy a legtöbben most készek egy fasiszta, rasszista és homofób rezsimet támogatni.

Könnyű megérteni, hogyan jutottunk idáig: egy sor hatalmas hazugságot adtak el nekünk, amelyeket a legtöbb embernek sem akarata, sem esze nem volt megcáfolni. Azokat, akik cáfoltak, eltörölték, kiközösítették és kitaszították; a többiek túlságosan félnek ahhoz, hogy felszólaljanak. Hogy hogyan jutunk ki ebből, abban kevésbé vagyok biztos, de hálát adok Istennek az Unity News Networkért és néhány más csatornáért, amelyek hajlandóak kimondani a kellemetlen igazságokat. Nekünk magunknak is tovább kell terjesztenünk az igazságot; később beszéltem ma a kollégámmal, és ő most már többet tud a hollandiai helyzetről, mint én.
577 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page