top of page

Két dolgot kell elkerülni az életben manapság... (Beesett levél Iványi Sándortól)

Itt már nincs pénztáros...Két dolgot kell elkerülni az életben manapság.


Az egyik a bank adósság. Szinte egy életre gúzsba köti az egyént és a családot. Dolgozni kell, nincs megállás, hiszen egy komolyabb betegség, munkanélküliség családi csődöt eredményezhet. Rabszolgasors.


A másik a készpénz elhagyása. A kecskeméti Decatlonban már nincs pénztáros. Csak automaták. Most nyílt nemrég egy új Lidl. 6 bankkártyás automata van, míg csak egy készpénzes működik. A Rossmannban most tették ki az új automatákat, ahol csak bankkártyával lehet fizetni. Pesten a BKV 30 darab jegykiadó automatát tett ki, ahol csak kártyával lehet fizetni.

Szoktatják a jó népet. Aztán szépen eltűnnek a készpénzes automaták. Eltűnnek a boltokból a pénztárosok.

Ezzel több 10 ezer ember veszíti el a munkáját. Egyszerűen nem lesz pénztárosra szükség. Rengeteg helyen a világban már csak bankkártyát fogadnak el.

Belegondolt már abba , hogy ha megszűnik a készpénz , akkor ön a rendszer totális kiszolgáltatottja lesz? Lesz a zsebében egy 3 grammos plasztikkártya. Ezen lesz az élete. De ezt az életet már nem ön fogja uralni, hanem a bankok. Mert az emberek a pénzüket a bankokra bízzák, a szabadságukat pedig a politikusokra.

Ha ön bankkártyával fizet, akkor ön csak egy mozgatórugója és rabszolgája lesz a rendszernek. Legyen intő példa 2022. júl. 8.: Kanadában leállt fél napra az élet. Leállt az internet, a telefon, az áramszolgáltatás az összes banki szolgáltatás, beleértve a bankjegykiadó automatákat is. Az emberek bepánikoltak.


Ott állsz a benzinkúton, vagy a boltban és nem tudsz fizetni. Nem nyílnak az áruházak fotocellás ajtajai. Nem tudsz telefonálni. Nincs internet. Nincs készpénz a zsebedben. A legtöbb lakásban, házban nincs élelmiszer tároló – 3 napra elegendő élelmiszer van talán a hűtődben. Konyhakerted nincs. Állatokat nem tartasz, mert városban élsz a panelban. Önfenntartásra nem vagy felkészülve, mert eddig a multiknál mindent meg tudtál venni. És egyszer csak beüt a ménkű. Leáll minden, készpénzed nincs, mert csak bankkártyád van. Mit csinálsz?


És mit csinál 8 milliárd ember? Erre gondoltál már? Ha július 8-án megtörtént, mi a garancia, hogy holnap nem fog? Vagy holnapután?

Mert a teljes leállás már nem konteo. Miután ez már megtörtént a nyáron, mi a garancia, hogy nem történik meg még egyszer? Egy napra. Egy hétre. Egy hónapra. Vagy akár örökre.

És ez a júliusi leállás nem humbug. A július 8- i leállás után, 9- én felhívtam a torontói barátaimat. Pánik volt, mert ott már jóformán mindenki bankkártyát használ.


Svédországban sokan már nem tudják, hogyan néz ki a saját pénzük. Nincs a párna alatt, vagy a kertben elásva készpénz. A bankok a főnökeid. Mert náluk van a pénzed. A kérdés, hogy mikor zárják el a pénzcsapot. Te kiszolgáltatottá váltál. Függsz a rendszertől, mert már nincs készpénzed.

Ezt szeretnéd?

Már szinte minden boltban ott a bankkártyás terminál. Elhitetik veled, hogy ez gyors és kényelmes, de minden bankkártyás fizetés egy hatalmas öngól. De kicsit kisarkosítva azt is mondhatnám, hogy öngyilkosság.

Lassú halál, de a vége az. A szabadságod halála.

És önként válsz meg tőle, mert kártyával fizetsz.

Idő kérdése, és a közmű szolgáltatóknál meg fog szűnni a sárga csekk. Ha nem lesz bankkártyád, akkor nem lesz otthon gáz, víz, villany. Már évek óta az e-számlákat erőltetik.

A készpénzt nem szabad elhagyni, mert az a nemzet halála. A készpénzzel életben tartod a boltban a pénztárost. Ha a piacon vásárolsz a parasztgazdától, akkor őt is. Magyar terméket vásárolsz magyar forintért. Ha megmarad a készpénz természetes körforgása és azt magyar emberek zsebébe tesszük, azzal magyar családok ezreit mentheted meg – és a sajátodét is.


Ezeket nem kioktatásból, vagy esetleges cinizmusból, vagy rosszindulatból , vagy okoskodásból írtam. Kizárólag a jó szándék vezérelt. Nekünk nincs más fegyverünk, csak a szó és a felvilágosítás ereje. Kérlek, ne használj bankkártyát! Kizárólag készpénzt!


933 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page