top of page

Kína azt kéri, az Egyesült Államok ne szállítson piszkos bombákat Ukrajnának

Háború Ukrajnában – A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője beszélgettek az ukrajnai helyzetről.  • A csecsen vezető, Ramzan Kadirov azt javasolta, hogy az uránszennyezés következményeit nyugati területeken kellene demonstrálni, és utána magától megszűnne a vágy a téma megvitatására.

  • A kínai elnök, Hszi Csin-ping oroszországi látogatása hétfőn kezdődött. A csúcstalálkozót követően közös nyilatkozatot adtak ki Oroszország és Kína között a partnerség és a stratégiai együttműködés elmélyítéséről, és egy kis üzenetet is küldtek a nyugatnak, amikor búcsúzáskor arról beszéltek: “olyan változás jön, ami 100 éve nem volt. És ezt a változást együtt hajtják végre.”

  • Célzott pénzügyi lépéseket fontolgat az Egyesült Államok arra az esetre, ha Kína fegyverekkel támogatná Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Az elemzők szerint a potenciális katonai segítségnyújtásra az érintett kínai vállalatok és pénzintézetek büntetésével reagálna az Egyesült Államok, ahogyan ezt tette a hónap elején, amikor az Oroszországnak szánt iráni drónok ázsiai beszállítóit szankcionálta Washington.

  • Eközben Robert Fico egykori szlovák elnök azt mondta, az USA és az EU szövetségbe taszítja Oroszországot Kínával. A korábbi kormányfő szerint az új szlovák kormánynak nyíltan bele kell egyeznie a reális békemegoldásokba Ukrajnában.


 


207 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page