top of page

Kipukkadt a Pfizer lufi. Rövid idézet a Pfizer éves beszámolója szöveges mellékletéből


„Üzleti tevékenységünk számos kockázatnak van kitéve, beleértve az alábbiakban leírtakat. Alaposan mérlegelje az alábbiakban és a jövőbeni bejelentéseinkben leírt kockázatokat és bizonytalansági tényezőket. Ha az alábbi kockázatok bármelyike megvalósul, üzleti tevékenységünk, pénzügyi helyzetünk, működési eredményeink és kilátásaink jelentősen és hátrányosan befolyásolhatják. Ezen túlmenően a jelenleg általunk nem ismert, vagy általunk jelenleg jelentéktelennek ítélt kockázatok és bizonytalanságok is jelentősen hátrányosan befolyásolhatják üzletmenetünket, pénzügyi helyzetünket, működési eredményeinket és/vagy kilátásainkat.


Az ADS-ekbe való befektetés különböző kockázatokkal jár. Önnek gondosan el kell olvasnia és mérlegelnie kell a jelen éves jelentésben a "Kockázati tényezők" címszó alatt tárgyalt kérdéseket, amelyek a következő kockázatokat tartalmazzák:

  • A bevételeink nagymértékben függnek a COVID-19 vakcinánk értékesítésétől, és a COVID-19 vakcinából származó jövőbeli bevételeink bizonytalanok.

  • A bejelentett kereskedelmi bevételeink a Pfizer Inc. vagy Pfizer által a COVID-19 vakcina értékesítésére és költségeire vonatkozó előzetes becsléseken alapulnak, mivel a Pfizer Egyesült Államokon kívüli leányvállalatainak pénzügyi negyedéve eltér a miénktől, és ez további időbeli késedelmet okoz. Ezek a becslések a jövőbeni időszakokban valószínűleg megváltoznak, ami hatással lesz a bejelentett pénzügyi eredményeinkre.

  • Elképzelhető, hogy nem leszünk képesek a COVID-19 vakcinánk és/vagy a variáns-specifikus formulák megfelelő hatékonyságát vagy biztonságosságát bizonyítani ahhoz, hogy végleges hatósági engedélyt kapjunk az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban vagy más olyan országokban, ahol sürgősségi felhasználásra engedélyezték vagy feltételes forgalomba hozatali engedélyt kaptak.

  • Jelentős nemkívánatos események fordulhatnak elő a klinikai vizsgálataink során vagy akár a hatósági jóváhagyás megszerzése után is, amelyek késleltethetik vagy leállíthatják a klinikai vizsgálatokat, késleltethetik vagy megakadályozhatják bármelyik termékjelöltünk hatósági jóváhagyását vagy piaci elfogadását.

  • A COVID-19 vakcinák más gyártóival szemben jelentős versenyben állunk, és előfordulhat, hogy nem leszünk képesek megtartani a COVID-19 vakcinánk versenyképes piaci részesedését.

  • Marketing- és értékesítési szervezetünket csak nemrégiben építettük ki. Ha nem tudjuk tovább növelni marketing- és értékesítési képességeinket saját magunk vagy harmadik felek révén, előfordulhat, hogy nem leszünk képesek hatékonyan forgalmazni és értékesíteni termékjelöltjeinket az Egyesült Államokban és más joghatóságokban, amennyiben azokat engedélyezik, illetve nem tudunk termékértékesítési bevételt generálni.

A teljes beszámolót itt tudod angolul elolvasni. Ha az izgalmas részletek érdekelnek, kb 20 perces videó és egy kis olvasnivaló ezen a linken. 

618 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page