VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Kitiltották Budaházy Györgyöt a Képviselői Irodaházból?

A Mi Hazánk elnökségi ülésére volt hivatalos ifj. Hegedűs Loránt, Gaudi-Nagy Tamás és Budaházy György, hogy nemzetstratégiát érintő kérdésekről tárgyaljanak a nemzeti radikális párt elnökségével. Ám általános megdöbbenésre Budaházy Györgyöt nem engedték be a Képviselői Irodaházba, mely helyszínéül szolgált a tanácskozásnak.

– Le volt adva előre a nevünk. Megérkeztünk, be is engedtek minket rendben. Az aulában várakoztunk, hogy lejöjjenek értünk, ugyanis kicsit korábban értünk oda. Majd tíz perc múltán odajött hozzánk egy őr, abból a szolgálatból, akik korábban beengedtek, hogy elnézést kérnek, de valami hibát követtek el – mesélte Budaházy. – Majd az őr elmondta, hogy rajta vagyok a kitiltottak listáján. Mindezt úgy, hogy előtte beengedtek! Tehát ha ki vagyok tiltva, akkor nem értem, hogyan engedtek be előtte mégis. Már ez furcsa! Talán csak nem valaki észrevett és szólt érte, hogy én ott vagyok? Elképesztő ez! Egyébként meg botrány, hogy 2021-ben én vagyok kitiltva – folytatta.

Mindezek után Budaházyt megkérték, hogy fáradjon a beléptető kapun kívül az előtérbe. Arra kérték, ott várakozzon, míg ők utánanéznek a dolgoknak. Pár perc múlva visszatértek, és közölték vele, hogy egy régebbi, Kövér László által jegyzett házelnöki rendelet alapján nem léphet be az épületbe.

– Fel voltunk háborodva, Gaudi-Nagy Tamás rögvest telefonált az irodaház beléptetési ügyeivel foglalkozó titkárságára, de ott sem tudtak érdemi információval szolgálni, úgyhogy felhívta Kövér László titkárságát, ott mondták el, hogy egy 2017. november 28-i döntés alapján vagyok kitiltva, de az nem derült ki, hogy kizárólag én vagyok érintett ebben, vagy mások is – foglalta össze.

Megtudták azt is, hogy határozatlan időre szól a kitiltás. Budaházy teljesen értetlenül áll az események előtt, akkoriban semmilyen ügye nem volt.


Természetesen mi nem gondoljuk, hogy Kövér László tiltotta volna ki a hazafit


Emlékezetes, korábban Gyuriék felháborító elítélése után több fideszes vezetésű önkormányzat is kiállt Budaházy György és társai amnesztiája mellett. Annak idején Bayer Zsolt is elmondta a véleményét gyalázatos ítéletről:Próbáltunk utánajárni a történteknek


Kövér László nem is volt bent, a titkársága tájékoztatott és lehet, hogy az Őrség csak túlbuzgóskodott, ezért reményke