top of page

Köztársasági elnöki kegyelmet Budaházyéknak! – Válaszolt az Igazságügyi Minisztérium


Budaházyné Trencsányi Bernadett

Itt, a Szilaj Csikón 2022. március 25-én jelent meg a A Hunnia perben elítélt hazafiak családtagjainak közleménye azoknak, akik tenni szeretnének valamit. Egyik munkatársunk elküldte a közleményben ajánlott alábbi levelet a megfelelő címekre.


Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Varga Judit Igazságügyi Miniszter Asszony! Tisztelt Áder János Köztársasági Elnök Úr! Tisztelt Polgármester Úr! Alulírott XY megdöbbentőnek tartom, hogy Gyurcsány Ferenc és bűntársai semmiféle büntetésben nem részesültek, ugyanakkor a 2002-2010 közötti nemzeti ellenállás vezéralakja, Budaházy György tizenhárom éve büntetőeljárás alatt áll és nemrégiben 17 év fegyházbüntetést kapott.Társaival együtt összesen 117 évet.Kérem Önöket, hogy Budaházy György és vádlott társai kegyelmi kérvényének adjanak helyt.Köszönettel és tisztelettel: XY Lakcím.

Az Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkárságáról érkezett az alábbi levél. Munkatársunk nevét kitöröltük, mert amikor lakóhelyén aláírásgyűjtésbe fogott Budaházy és társai kiszabadítása érdekében, egyesek ellenséges hangot ütöttek meg vele szemben. Ez is azt mutatja, hogy sok tennivalónk van még azért, hogy hazafiaink a magyar közvéleményben az őket megillető hálában és megbecsülésben részesüljenek.


A hivatalos válaszból kiderül, hogy az az ügyészség és az a bíróság illetékes a kegyelmi kérvény felterjesztésében, „amely előtt az eljárás folyik”. Magyarán azok, akik Budaházyék esetében a súlyos ítéletet kezdeményezték, illetőleg meghozták. Ezek ismeretében sajnos nem meglepő, hogy az illetékes elszabotálta annak lehetőségét, hogy még a most, május 10-én leköszönő köztársasági elnök, Áder János elé kerülhessen a kegyelmi kérvény.


Kapcsolódó cikkünk:

556 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page