top of page

Larry C. Johnson: „Az ukrán hadsereget legyőzték. Ami maradt, azt felmossák”

A kabalisták (sátánisták) úgy gondolják, hogy újradefiniálhatják a valóságot, hogy megfeleljenek a napirendjüknek. Elhiszik a saját hazugságukat, azaz a férfi az nő. Úgy tettek, mintha az influenza halálos világjárvány lenne, ha 99,5%-a túléli. Most úgy tesznek, mintha Oroszország megtorpant, miközben valójában Oroszország nyerte meg a háborút. Úgy tesznek, mintha Oroszország mindenféle atrocitást követne el. Olyan átlátszó. Olyan szégyentelen. Nem csoda, hogy Putyin "hazugság birodalmának" nevezi az Egyesült Államokat 1. kérdés – Meg tudná magyarázni, miért gondolja, hogy Oroszország nyeri meg az ukrajnai háborút?

Larry C. Johnson – Az ukrajnai orosz hadművelet első 24 órájában az összes ukrán földi radar elfogó képességet törölték. E radarok nélkül az ukrán légierő elvesztette a levegő-levegő lehallgatási képességét. A közötti három hétben Oroszország de facto repüléstilalmi zónát hozott létre Ukrajna felett . Bár továbbra is sebezhető az Egyesült Államok és a NATO által az ukránoknak szállított, vállról kilőtt Surface to Air rakétákkal szemben, nincs bizonyíték arra, hogy Oroszországnak korlátoznia kellett volna a harci légi műveleteket.

Az is felkeltette a figyelmemet, hogy Oroszország az inváziót követő három napon belül megérkezett Kijevbe. Emlékeztem rá, hogy a náciknak a Barbarossa hadműveletben hét hétbe telt, mire eljutottak Kijevbe, és további 7 hétbe telt, hogy leigázzák a várost.

A náciknak megvolt az az előnyük, hogy nem ütöttek ütéseket, hogy elkerüljék a polgári áldozatokat, és szívesen megsemmisítették a kritikus infrastruktúrát. Mégis sok úgynevezett amerikai katonai szakértő azt állította, hogy Oroszország elakadt. Amikor egy 24 mérföldet (a hírforrástól függően 40 mérföldet) Kijevtől északra helyeztek el több mint egy hétig, egyértelmű volt, hogy Ukrajna nem volt képes jelentős katonai műveleteket indítani. Ha a tüzérségük sértetlen volt, akkor azt az oszlopot könnyű volt kiválasztani a hatalmas pusztításhoz. Ez nem történt meg. Vagy ha rendelkeztek volna működőképes cirkálórakéta-képességgel, pokolba kellett volna záporozniuk az állítólagos megrekedt orosz oszlopra. Ez nem történt meg. Az ukránok még az újonnan szállított amerikai fegyverekkel sem csaptak le jelentősebb gyalogságra.

Az orosz támadás mértéke és hatóköre figyelemre méltó. Három hét alatt olyan területet foglaltak el, amely nagyobb, mint az Egyesült Királyság szárazföldi tömege.

Ezután célzott támadásokat hajtottak végre kulcsfontosságú városok és katonai létesítmények ellen. Egyetlen példát sem láttunk arra, hogy egy ukrán ezred vagy dandár méretű egység megtámadna és legyőzött volna egy ehhez hasonló orosz egységet. Ehelyett az oroszok feldarabolták az ukrán hadsereget, és megszakították kommunikációs vonalaikat.

Az oroszok megszilárdítják ellenőrzésüket Mariupol felett, és minden megközelítést biztosítottak a Fekete-tengeren. Ukrajna most el van vágva délen és északon.

Megjegyezném, hogy az USA-nak nehezebb dolga volt ekkora terület elfoglalása Irakban 2003-ban, miközben egy sokkal alacsonyabb rendű, kevésbé alkalmas katonai erő ellen harcolt. Ha valami,

akkor ennek az orosz hadműveletnek a pokolba kell ijesztenie az Egyesült Államok katonai és politikai vezetőit.

Az igazán nagy hír ezen a héten az orosz rakétacsapások kapcsán érkezett a NATO de facto javorivi és zsitomiri bázisaira. A NATO 2018 szeptemberében kiberbiztonsági kiképzést tartott Zsitomirban, és Ukrajnát „NATO-partnerként” minősítette. Zsitomirt hiperszonikus rakétákkal semmisítették meg szombaton. Yavoriv múlt vasárnap hasonló sorsra jutott. Ez volt az elsődleges kiképző és logisztikai központ, amelyet a NATO és az EUCOM használt vadászgépek és fegyverek szállítására Ukrajnának. A bázison a katonai és polgári személyzet nagy része elesett.

Oroszország 2015 óta rendszeresen csapást mér és megsemmisíti a NATO által használt bázisokat, de nem volt légiriadó, és nem állították be a támadó rakétákat.

2. kérdés – Nem értem, miért akarja a média félrevezetni az embereket egy ilyen komoly dologban. Mi a véleményed az üggyel kapcsolatban?

Larry C. Johnson – Ez a tudatlanság és a lustaság kombinációja.


A valódi tudósítások helyett a média (nyomtatott és elektronikus) túlnyomó többsége, valamint a Big Tech egy hatalmas propagandakampányt támogat.

Emlékszem, amikor George W. Bush Hitler volt. Emlékszem, amikor Donald Trump Hitler volt. És most új Hitlerünk van, Vlagyimir Putyin. Ez egy fáradt, sikertelen játékkönyv. Aki jogos kérdéseket mer feltenni ezzel kapcsolatban, azt azonnal Putyin-bábnak vagy oroszországi bálnak kátrányozzák. Ha nem tud vitatkozni a tényekkel, az egyetlen lehetőség a névhívás.

3. kérdésA múlt héten Douglas MacGregor ezredes a Tucker Carlson Show vendége volt. A háborúról alkotott nézetei feltűnően hasonlítanak az önéhez. Íme, amit az interjúban mondott:

„A háború valóban véget ért az ukránok számára. Darabokra lettek darálva, ez nem kérdés annak ellenére, amit a mainstream médiából hallunk. Tehát ebben a szakaszban az igazi kérdés számunkra az, hogy Tucker, együtt fogunk-e élni az orosz néppel és a kormányukkal, vagy folytatjuk ezt a fajta rendszerváltást, ukrán háborúnak öltözve? Felhagyunk azzal, hogy Ukrajnát ütőerként használják Moszkva ellen, amit tulajdonképpen meg is tettünk? ( Tucker Carlson–MacGregor interjú )

Egyetért MacGregorral abban, hogy Oroszország ukrajnai háborúba kergetésének valódi célja a „rendszerváltás” volt? Másodszor, egyetért-e azzal, hogy Ukrajnát az Egyesült Államok színtereként használják Oroszország elleni proxyháború végrehajtására?

Larry C. Johnson – Doug nagyszerű elemző, de nem értek vele egyet – nem hiszem, hogy van valaki a Biden-adminisztrációban, aki elég okos lenne ahhoz, hogy ilyen stratégiai szempontok szerint gondolkodjon és tervezzen. Véleményem szerint az elmúlt 7 év a NATO status quo tehetetlensége volt. Ez alatt azt értem, hogy a NATO és Washington azt hitte, továbbra is kelet felé kúszhat Oroszország határain anélkül, hogy reakciót váltana ki. A NATO és az EUCOM rendszeresen végzett gyakorlatokat – beleértve a „támadó” kiképzést is – és felszereléseket szállított. Hitelesnek tartom azokat az Egyesült Államokban megjelent híreket, amelyek szerint a CIA félkatonai kiképzést nyújtott a Donbászban működő ukrán egységeknek. De nehezen hiszem el, hogy az iraki és afganisztáni kudarcaink után hirtelen Sun Tzu szintű stratégák húzzák meg a húrt Washingtonban. Washingtonban kétségbeesés árad. Amellett, hogy megpróbál minden orosz dolgot betiltani, a Biden-kormányzat megpróbálja zaklatni Kínát, Indiát és Szaúd-Arábiát. Nem látom, hogy ezen országok egyike sem illeszkedne a sorba. Úgy gondolom, hogy a Biden legénysége végzetes hibát követett el, amikor megpróbált mindent és minden embert oroszul démonizálni.

Ha valami, akkor ez egyesíti az orosz népet Putyin mögött, és készek egy hosszú küzdelemre.

Megdöbbentett az a téves számítás, amikor azt hittem, hogy az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciók térdre kényszerítenék őket. Ennek az ellenkezője igaz. Oroszország önellátó és nem függ az importtól. Exportja kritikus a Nyugat gazdasági jóléte szempontjából. Ha visszatartják a búzát, a hamuzsírt, a gázt, az olajat, a palládiumot, a kész nikkelt és más kulcsfontosságú ásványi anyagokat a Nyugattól, akkor az európai és az Egyesült Államok gazdasága megsemmisül.

Ez a kísérlet pedig arra, hogy Oroszországot szankciókkal kényszerítsék ki, mára nagyon valószínűvé tette, hogy az amerikai dollár nemzetközi tartalékvaluta szerepe felbukkan majd a történelem szemeteskukájában.

4. kérdés – Putyin 2007-ben, híres müncheni beszéde óta panaszkodik a „globális biztonság felépítésére”. Ukrajnában láthatjuk, hogy ezek a kínzó biztonsági kérdések hogyan fejlődhetnek teljes háborúvá. Mint ismeretes, Putyin decemberben számos követelést támasztott az orosz biztonsággal kapcsolatban, de a Biden-kormány vállat vont, és nem válaszolt. Putyin írásos biztosítékot akart arra vonatkozóan, hogy a NATO-bővítés nem érinti Ukrajnát (tagságot), és nem telepítenek atomrakétarendszereket Romániába vagy Lengyelországba. Ön szerint ésszerűtlenek Putyin követelései?

Larry C. Johnson – Szerintem Putyin követelései meglehetősen ésszerűek. A probléma az, hogy az amerikaiak 99%-ának fogalma sincs arról, hogy a NATO és az USA milyen katonai provokációt hajtott végre az elmúlt 7 évben. A közvéleménynek mindig azt mondták, hogy a hadgyakorlatok „védelmi jellegűek”. Ez egyszerűen nem igaz. Most olyan hírünk van, hogy a DTRA biolaborokat finanszírozott Ukrajnában. Feltételezem,

Putyin beleegyezhet abba, hogy engedélyezze az amerikai nukleáris rakétarendszereket Lengyelországban és Romániában, ha Biden beleegyezik, hogy hasonló orosz rendszereket telepítsenek Kubában, Venezuelában és Mexikóban. Ha így nézzük, kezdhetjük megérteni, hogy Putyin követelései nem őrültek és nem ésszerűtlenek.

(...)

7. kérdés – Hogyan végződik ez? Van egy kiváló bejegyzés a Moon of Alabama webhelyen „Mi lesz a háború földrajzi véghelyzete Ukrajnában ” címmel . A bejegyzés írója, Bernard úgy tűnik, hogy Ukrajnát végül felosztják a Dnyeper folyó mentén, „és délre a part mentén, ahol a többségben orosz nemzetiségű lakosság él”. Ezt is mondja:

„Ez megszüntetné Ukrajnának a Fekete-tengerhez való hozzáférését, és szárazföldi hidat hozna létre a moldávai szakadár Transznisztria felé, amely orosz védelem alatt áll. Ukrajna többi része szárazfölddel bezárt, többnyire mezőgazdasági állam lesz, lefegyverzett és túl szegény ahhoz, hogy hamarosan új Oroszországot fenyegesse. Politikailag a galíciai fasiszták uralnák, ami aztán komoly problémát jelentene az Európai Unió számára.”

Mit gondolsz? Vajon Putyin saját területi rendezést kényszerít Ukrajnára az orosz biztonság megerősítése és az ellenségeskedések véget vetése érdekében, vagy más forgatókönyv valószínűbb?

Larry C. Johnson – Egyetértek Moonnal. Putyin elsődleges célja, hogy megvédje Oroszországot a külföldi fenyegetésektől, és váljon a Nyugattal. Oroszországnak megvannak a fizikai erőforrásai ahhoz, hogy független szuverén legyen, és folyamatban van ennek az elképzelésnek a megvalósítása. 

Bio– Larry C Johnson a CIA és a Külügyminisztérium Terrorelhárítási Hivatalának veteránja. Az 1998-ban alapított BERG Associates alapítója és ügyvezető partnere. Larry 24 éven át képzésben részesítette az amerikai katonai különleges műveletek közösségét. A jobb- és a baloldal gyalázta, ami azt jelenti, hogy valamit biztosan jól csinál. Elemzése és kommentárja megtalálható a blogján, https://sonar21.com/

 
1 581 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page