top of page

Mégis van remény (Paul Craig Roberts jegyzete)
Eredeti cikk:

There is Hope After All, By Paul Craig Roberts, January 14, 2024 

Schiller Mária küldeményeIdőről időre kapok üzenetet egy olvasótól, aki évek óta olvassa az elemzéseimet, meg van győződve arról, hogy amit nyugati civilizációként ismertünk, összeomlóban van, de szeretne látni némi reményt. Mit tehetünk, hogy feltámasszuk civilizációnkat, integritásunkat, erkölcsi magatartásunkat és az igazság tiszteletét?


Az én álláspontom az volt, hogy semmit sem lehet tenni, hacsak az emberek nincsenek tudatában a helyzetüknek. Az én feladatom az, hogy felhívjam a figyelmet.

Semmit sem lehet tenni addig, amíg az emberek nem keresik a tudatosságot és nem válnak tudatossá.

Amíg a média és a hivatalos narratívák a Mátrixban tartják az embereket, addig semmit sem lehet tenni. Az olyan filmek, mint a V for Vendetta és a Mátrix világossá tették ezt.

De ma jó híreket hozok nektek. Egy barátommal folytatott mai beszélgetés után elmondhatom, hogy a rendszer összeomlásában rejlik a remény.

Mivel a rendszer minden része korrupt, az összeomlás jelentené a javulást.

Az uralkodó elit elszámította magát. Az összeomlás előidézésével az elit saját hatalmát omlasztja össze.
Az összeomlás újraindulást hoz, de nem a Világgazdasági Fórum, hanem az emberek újraindulását.

Az emberek számítanak, nem az elitek, akiket az egymás közötti harcok gyengítenek.

Ahogy a hatalmuk csökken a téves számításaik miatt, úgy csökken a hatalmuk is. Az elitek tudják ezt, ezért próbálnak megölni minket "vakcinákkal", "járványokkal" és az élelmiszer-ellátásunk elpusztításával, a "bolygó megmentése a globális felmelegedéstől" nevében.

Az emberiség csak nukleáris háborúval pusztíthatja el a Föld bolygót, ami úgy tűnik, hogy az amerikai neokonzervatívok, például Robert Kagan és Victoria Nuland célja.


Miért van remény a felhalmozott gonoszság összeomlására?


Mert ez tisztázza a napirendet.


Mit tehetünk, hogy túléljük az összeomlást?


Fegyverkezzünk fel. Hozzunk létre szervezeteket családból, barátokból, közösségből, megyéből, és emeljük őket állami szövetséggé az Amerika-ellenes ébredés, az Amerika-ellenes neokonzervatívok, az Amerika-ellenes demokraták és a halálos Amerika-ellenes ellenségünk ellen Washingtonban, amelyet Albert Jay Nock 1935-ben írt le az Ellenségünk, az állam című könyvében.

A vörös államok elszakadása lehetséges.

Ahogy Robert Heinlein regényében, A bábjátékosok, a kék államok azok, amelyek megfertőződtek az Amerika-ellenes gyűlölettel. Ezek az államok sokkal veszélyesebb ellenséget jelentenek az amerikaiak számára, mint az oroszok, a kínaiak, az irániak, a Hamász és a jemeni hutik.


Mégis, a főáramú médiából semmit sem hallunk a valódi fenyegetésről, csak a cionista Izrael Nílustól az Eufráteszig terjedő terjeszkedésének kijelölt ellenségei által Amerikára leselkedő, kitalált fenyegetésről.

A Houthik és a Hamász kivételével a muszlim uralkodók túlságosan elégedettek a Washingtonból származó kenőpénzek elfogadásával ahhoz, hogy bármit is tegyenek a palesztinok amerikai/izraeli népirtása ellen. A muszlim világ vezetésének nagy része a cionista Izraellel és a Nyugattal együtt a Nemzetközi Bíróság vádlottak padján ülhetne.
A muszlim népek és a muszlim vezetés közötti kapcsolat megszakadásának egyik következménye lehet az amerikai/izraeli hatalom összeomlása a Közel-Keleten.

Az arab hatalom már régen összeomlott. De az amerikai hatalom nem tudta átvenni a helyét. Az amerikai "szuperhatalmat" 20 éves erőfeszítés után legyőzte és kiűzte Afganisztánból néhány ezer könnyűfegyverzetű tálib, akik ismét uralják az országot, ahogyan ez Vietnámban is történt, ahol a végtelen amerikai bombázások csak a vietkong győzelmét biztosították. Valószínűleg a hutik és az irániak fogják ellenőrizni a tengeri útvonalakat a megtámadott területen, nem pedig Washington, hacsak a hutik és az irániak nem fogadják el, hogy lefizetik őket.


Mindez nem válik be az Amerika-ellenes, nép- és nemzetellenes, szuverenitás-ellenes, határellenes, fehér civilizáció-ellenes washingtoni uralkodó elitnek, amely a "sokszínűséget" és a "multikulturalizmust" használja fel egy nemzet és annak kultúrája elpusztítására.

Az uralkodó nyugatellenes fehér elit sokkal jobban gyűlöli Amerikát, a nemzeti szuverenitást és az emberi szabadságot, mint a saját maguk által választott külföldi ellenségeiket, akiket profit és ellenőrzés céljából választottak ki. Az amerikai alkotmány jobban útjában áll diktatúrájuknak, mint a kijelölt ellenségek.

A Nyugat a lángok martalékává válik.

Ne csüggedjetek az összeomlás miatt. Legyetek bátorítva. A gonosz összeomlása a megújulás lehetőségét hozza magával.

Mi lesz a megújulás? Ez nem világos.


A megújulás erőszakkal jár majd.


Karl Marx azt mondta, hogy az erőszak az egyetlen hatékony erő a történelemben. Az Oxfordi Egyetem professzorom, Michael Polanyi és én vitattuk Marx állítását. Azt állítottuk, hogy a jóakarat hatékony erő a világban, és példákat hoztunk fel.

De ma, évtizedekkel később, a nyugati erkölcsi összeomlást figyelve látom, hogy Marxnak igaza volt. Ma a Nyugat olyan erős gonoszsággal néz szembe, hogy a jóakarat kizárt.

Hol van a jóakarat abban, hogy a Nyugat támogatja a palesztinok elleni izraeli népirtást? Hol van a jóakarat a demokratákban Trump támogatóinak üldözésében? Aminek tanúi vagyunk, az ideológiai gyűlölet, nem pedig igazságosság. Igaza van Marxnak, hogy a történelmet csak az erőszak uralja? Ha igen, akkor mit érnek a jóakarat, az irgalom, az igazságosság fogalmai? Csupán téveszmék, amelyek megkönnyítik utunkat egy nem tudatos mentális rabszolgaságba? Hogyan befolyásolhatják ezek a fogalmak az emberi viselkedést, ha a gonoszságot új normaként fogadják el?

Csak a nyugati világ tudatos népei tudják rávenni magukat arra, hogy az emberi létüket meghatározó értékek védelmében lépjenek fel. Ha ők kudarcot vallanak, akkor a Nyugat is kudarcot vallott.

A válaszom tehát az, hogy a remény az összeomlásban rejlik. Az embereken múlik, hogy újjáépítsenek egy humánus és szabad társadalmat, amelyben a jog az emberek pajzsa, nem pedig fegyver az erőszakkal kormányzó uralkodók kezében.


645 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page