top of page

„MEGVAN!” Liz Truss írt Antony Blinkennek az Északi Áramlat támadása után? (Pepe Escobar jegyzete)


Eredeti írás:

‘IT’S DONE’: Did Liz Truss text Antony Blinken after Nord Stream attack? Liz Truss text: Fact or fiction?, By Henry Chia, 2022. október 31., Information Clearing House


Schiller Mária küldeményeLiz Truss volt brit miniszterelnök közvetlenül az Északi Áramlat támadása után küldött egy szöveges üzenetet az amerikai külügyminiszternek, Antony Blinkennek, amelyben azt írta, hogy "vége" – állítja egy ellentmondásos online kommentátor.


Kim Dotcom, az önjelölt "internetes szabadságharcos" szerint az sms az oka annak, hogy Oroszország úgy véli, az Egyesült Királyságnak köze volt a gázvezeték felrobbantásához.


"Liz Truss az iPhone-ját használta, hogy üzenetet küldjön Blinken miniszter úrnak, amelyben azt írta: 'kész', egy perccel a vezeték felrobbantása után, és mielőtt bárki más megtudta volna" – közölte közel egymillió Twitter-követőjével.


Dotcom, aki Kim Schmitz néven született Nyugat-Németországban, azt sugallta, hogy az adatokhoz egy iCloud feltörés révén jutottak hozzá.


"Nem csak az Öt Szemnek van hátsó ajtós adminisztrátori hozzáférése az összes Big Tech-adatbázishoz" – mondta. – "Oroszországnak és Kínának is vannak kifinomult kiberegységek. A vicces az, hogy a legmagasabb biztonsági besorolású kormányzati tisztviselők még mindig inkább iPhone-t használnak, mint az NSA és a GCHQ által kiadott titkosított szaros telefonokat."


Liz Truss szövege: Tény vagy kitaláció?


Fontos megjegyezni, hogy a jelenleg Új-Zélandon élő Kim Dotcom semmilyen formában nem szolgáltatott tényszerű bizonyítékot állítása alátámasztására.


Valóban vannak olyan hírek, amelyek szerint Liz Truss telefonját feltörték, ez azonban még abból az időből származik, amikor még brit külügyminiszter volt.


A brit Mail on Sunday arról számolt be, hogy Truss és más nemzetközi külügyminiszterek közötti magánüzenetek, köztük Ukrajnával kapcsolatosak is, idegen kezekbe kerültek.


 

Kapcsolódó cikkek:

 

(fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)

638 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page