top of page

Miért hagyta el a nyugati világ az igazságosságot? Julian Assange „bűntette” (Paul Craig Roberts)
Eredeti cikk

Schiller Mária küldeménye

Julian Assange-t több mint egy évtizede hamis vádakkal zaklatják, és egy évtizede tartják börtönben vagy házi őrizetben Ecuador londoni nagykövetségén.


Assange bajai akkor kezdődtek, amikor két svéd nő egy-egy ágyba vitte haza, és később panaszkodtak, hogy nem használt óvszert. Egyikük vagy mindkettő azt akarta, hogy végeztessen el vele egy AIDS-tesztet. Bolond módon visszautasította, és az egyik vagy mindkét nő elment a rendőrségre, hogy megkérdezze, kötelezhető-e a teszt elvégzésére.


A korrupt vagy ostoba rendőrség a nők panaszából nemi erőszak vádját koholta ki. Egy svéd ügyésznő nemi erőszak miatt nyomozott Assange ellen, és mivel nem talált nemi erőszakot, az állítólagos nemi erőszak miatt kiadott elfogatóparancsot a kiadását követő napon visszavonta. "Amennyire én tudom, már nem áll fenn a gyanúja annak, hogy ő (Assange) nemi erőszakot követett el" – mondta Eva Finne főügyész 2010. augusztus 21-én.

A kurva nyugati média persze egy évtizeden át folytatta a hamis nemi erőszak sztorit.

Assange szabadon távozhatott, és elment az Egyesült Királyságba. Egy második svéd ügyész, Eva-Marie Persson főügyészhelyettes, akit egyesek azzal gyanúsítanak, hogy megvesztegették, hogy segítsen Washingtonnak rátenni a piszkos, korrupt kezét Assange-ra, hamis ürüggyel újraindította az Assange elleni eljárást. Ki akarta adni őt Svédországnak kihallgatásra, de kihallgatásra nem adják ki. Bíróság által elismert vádakra van szükség. A második svéd ügyésznek nem volt vádja. Assange és támogatói úgy gondolták, hogy ha Svédországba viszi, akkor átadja őt az amerikaiaknak. Assange azt mondta, hogy az Egyesült Királyságban is kikérdezheti őt. Ebből az lett, hogy a britek engedelmeskedtek washingtoni uruknak, és a kiadatási kérelmet arra használták fel, hogy Assange-ot házi őrizetben tartsák. Miután a britek 2019-ben Assange-ot kézre kerítették, Persson "nyomozása" betöltötte a célját, és ő ejtette a "nyomozást".


Assange rájött, hogy a korrupt brit "igazságszolgáltatás" keresi a módját, hogy megkerülje a brit törvényeket, hogy a brit kormány átadhassa őt Washingtonnak. Washington azon dolgozott, hogy kitaláljon egy történetet, miszerint Assange összeesküdött hackerekkel, hogy ellopják az amerikai nemzetbiztonsági titkokat, és hogy eladja ezt a hamis elbeszélést egy ostoba nagyesküdtszéknek.

Assange mindössze annyit tett, hogy nyilvánosságra hozta a neki kiszivárgott dokumentumokat, amit az újságírók mindig is tettek.

Rafael Correa, Ecuador elnöke politikai menedékjogot adott Assange-nak, és Assange Ecuador londoni nagykövetségére menekült.

A britek azonban nem voltak hajlandók elismerni a menedékjogát, ahogyan a szovjetek sem voltak hajlandók elismerni azt a menedékjogot, amelyet az Egyesült Államok nyújtott Mindszenty magyar bíborosnak, akinek 15 évig kellett az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén élnie.

Ecuador következő elnöke, a sokak által mocsoknak tartott Lenin Moreno a gyanú szerint kenőpénzt fogadott el Washingtontól, hogy 2019-ben visszavonja Assange menedékjogát és ecuadori állampolgárságát.

A britek kirángatták Assange-ot a nagykövetségről, és négy évig magánzárkában tartották, miközben a korrupt brit igazságszolgáltatás a törvényt kijátszva dolgozott, hogy átadhassák Assange-ot Washingtonnak.
Ez azt mondja nekünk, hogy sem az Egyesült Államoknak, sem az Egyesült Királyságnak nincs többé jogrendszere. Fegyverré tették a jogot.

A britek ezt úgy csinálták, hogy úgy tettek, mintha törvényesek lennének, miközben mindig megtalálták a törvények kijátszásának módját. Az USA nem foglalkozott ezzel, és egyszerűen kijelentette, hogy azok az újságírók, akik nemzetbiztonsági kiszivárogtatásokat tettek közzé, kémek. Ez az állítás az 1970-es években megbukott, amikor Daniel Ellsberg ellen alkalmazták, aki a Pentagon-iratokat átadta a New York Timesnak.

Ötven évvel ezelőtt, a maiakkal ellentétben, még tiszteletben tartották az amerikai alkotmányt.
El kell csodálkozni azon, hogy az Assange ellen hamis ügyet építő korrupt amerikai ügyészeket hogyan tisztelheti bárki is, vagy hogyan folytathatják bármilyen karrierjüket.

Ugyanez a kérdés a korrupt brit bírókkal kapcsolatban is felmerül. Ki állna egyáltalán szóba egy ilyen szeméttel? Mark Warner és Lindsey Graham amerikai szenátorok úgy tekintenek Assange-ra, egy becsületes újságíróra, mint "az amerikai biztonság aláásására irányuló erőfeszítések elkötelezett cinkosára".

Ez a fajta ostobaság és az első alkotmánymódosítási jogok iránti gyűlölet uralja most az amerikai politikát.

Hogyan várhatja el egy olyan szemétláda, mint Lenin Moreno, hogy bárhol is udvariasan fogadják a politikában és a társadalomban?


Az amerikai és a brit kurvamédia természetesen eldobta a saját első alkotmánymódosítási jogait, amikor Assange-ra ugrott, mert áruló és elkényeztetett kölyök. A kurvamédia eltussolta a kormányok Assange ellen elkövetett bűntetteit azzal, hogy csak a hivatalosan összeállított hamis történetet szolgáltatta.


Amikor a nyugati média lemondott Assange-ról, a teljes bolondok lemondtak saját függetlenségükről és a tudósításhoz való jogukról.

Ma a nyugati média csak az uralkodó elit propagandaminisztériumaként működhet.

313 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page