top of page

Miért indítja el az amerikai titkos cionista elit a harmadik világháborút?

Vajda Miklós cikkismertetője

Forrás:


Amerika kazár uralkodó osztálya újabb világháborút indíthat, hogy a globális vagyon az Egyesült Államokba áramoljon. Egy amerikai politikai elemző és háborúellenes aktivista szerint az amerikai titkos cionista uralkodó osztály elindíthatja a harmadik világháborút, hogy megtartsa a globális vagyon beáramlását az Egyesült Államokban.


„A Wall Street oligarchái kétségbeesetten igyekeznek a világ gazdagságát a kasszájukba folyatni. Arról álmodoznak, hogy a második világháború után visszaszerezzék a világgazdaságban elfoglalt pozíciójukat” – mondta Bill Dores szombaton a Press TV-nek adott interjújában.


Felszólította az amerikai népet, hogy sürgősen cselekedjenek annak érdekében, hogy megakadályozzák a washingtoni döntéshozókat abban, hogy belerángassák az Egyesült Államokat egy olyan globális konfliktusba, amely nukleáris háborúvá fajulhat.


„A teljes harmadik világháború veszélye, még egy atomháború is nagyon is valós, ennek veszélye percről percre nő. Ez nem Oroszországból, Kínából vagy Iránból származik. Ez az Egyesült Államok vállalati uralkodó osztályának pénzügyi elkeseredettségéből fakad, amelynek mindkét politikai párt, a Fehér Ház, a Kongresszus, a Pentagon és a CIA tulajdonosa” – tette hozzá.


Az elemző szerint „a 20. századi világháborúk több mint 100 millió embert öltek meg”.


„A háborúk a világ nagy részét romokba döntötték, százmilliók maradtak, árván és hajléktalanná váltak. Látták az első és eddig egyetlen atomfegyvert a háborúban – az Egyesült Államok részéről Hirosima és Nagaszaki polgári lakossága ellen” – szögezte le.


"De a Corporate America bankárjai és vezérigazgatói számára, akik közül sokan támogatták Hitlert az 1930-as években, a világháború volt a legjobb dolog, ami valaha történt" – tette hozzá.


„Problémát jelent számukra, hogy nem tudtak újabb ilyen léptékű háborút vívni” – folytatta Dores.Hogyan váltotta fel NYC Londont a globális pénzügyi központként


„Az első világháború az Afrika, Ázsia és a Karib-térség kifosztásából meggazdagodott nyugat-európai gyarmatbirodalmak eladósodtak az amerikai bankok felé. New York City váltotta Londont a világ pénzügyi központjaként” – árulta el a háborúellenes aktivista.


„A második világháború hatalmas pusztítása megerősítette a Wall Street pozícióját a világgazdaság középpontjában. 1945-ben az Egyesült Államok termelte a világ GDP-jének 50 százalékát, és birtokolta a világ keményvaluta tartalékának 80 százalékát. A háború a dollárt a világ tartalékvalutájává tette” – mondta.


Dores elmondta, hogy ezt az időszakot amerikai történészek „a kapitalizmus aranykorának” nevezik.


„Ez egy olyan kor volt, amelyet csak háború és pusztítás hozhatott létre. A washingtoni katonai-pénzügyi állam azóta is igyekszik ezt így megőrizni” – magyarázta.


„Ez volt a tárgya annak a 45 évig tartó tömeggyilkosságnak, amelyet 'hidegháborúnak' neveztek. Két évvel a második világháború befejezése után Truman elnök aláírta az 1947-es nemzetbiztonsági törvényt, amely létrehozta a Védelmi Minisztériumot, a Nemzetbiztonsági Tanácsot, az Egyesült Államok légierejét és a CIA-t. Megszületett az állandó amerikai hadigazdaság. Nyolc évtizede háborúban tartja a világot” – jegyezte meg.


„A hidegháború nem volt hideg. Miközben nukleáris fegyverek tízezreit építettek a Szovjetunió fenyegetésére, a Pentagon és a CIA és annak meghatalmazottjai több tízmillió embert gyilkoltak meg Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában. Valójában ez egy háború volt a kontinensek népének szabadsághoz és gazdasági fejlődéshez való joga ellen, egy háború a gazdasági élet minden olyan útjának elpusztításáért ezen a bolygón, amelyek nem futnak át a Wall Streeten. Arra is használták, hogy Nyugat-Európát és Japánt Washington hüvelykujja alatt tartsák” – mondta Dores.


A Press TV honlapján van egy cikk a The Jakarta Method című könyvről, Vincent Bevinstől, amely e bűncselekmények egy részét dokumentálja. Az új könyv a CIA lemészárlását mutatja be Indonéziában és Latin-Amerikában a hidegháború idején.Vincent Bevins amerikai újságíró írja új könyvében


„A hidegháború állítólag a Szovjetunió megdöntésével ért véget. Az Egyesült Államok viszont 30 éves háborút indított, hogy visszaszerezze a monopóliumot a Corporate Americat, amely valaha a világ energiaellátásában vezető szerepben volt” – mondta az elemző.


„Oroszország elkerülhetetlenül célpont volt.”


„Washington megszállta, bombázta vagy szankcionálta azokat az energiatermelő országokat, amelyek nem adóztak a Wall Streetnek. Ezek közül Oroszország volt a legnagyobb. Ezért elkerülhetetlenül célpont lett.” – mondta Dores.


„A világgazdaság ellenőrzésére törekvő amerikai bankár dinasztiák még a kapitalista Oroszországot sem tudták elviselni. A NATO keleti törekvése alig egy évtizeddel a Szovjetunió bukása után, Putyin elnök megválasztása előtt kezdődött” – szögezte le.


Dmitrij Medvegyev szerint az Egyesült Államok Oroszország elleni háborús előkészületei nagyon közel sodorták a világot a harmadik világháborúhoz.


„Az Egyesült Államokban az embereknek nincs szükségük Wall Street-i bankokra, hogy irányítsák a világgazdaságot. Nincs szükségünk véget nem érő háborúkra a vállalati hatalomért, különösen azért nem, mert ezek a vállalatok ellenünk használják fel hatalmukat. Sürgősen cselekednünk kell, hogy megakadályozzuk, hogy a washingtoni vállalati alkalmazottak belerángassanak minket a harmadik világháborúba” – fejezte be Dores.
1 202 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page