top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:44) 09.23.
Itt a járványszezon, de nagy a tájékozatlanság

Továbbra is számos hit és tévhit terjed a tömegmédiában az mRNS vakcinákról és a pandémiáról, amiket fontos ellensúlyozni, különösen a média által beharangozott járványszezon idején, ezért dr. Szilák László biokémikus, molekuláris biológus szakértővel beszélgettünk az “Új Percek” podcast 71. kiadásában. Ez alkalommal segítségemre érkezett a podcast visszatérő vendége, Dr. Kovács János Ferenc szakgyógyszerész is. Rendkívül frusztrálónak tartom, hogy még mindig a C-19 vakcinákról és a tudomány politizálódásáról és elüzletiesedéséről kell beszélnünk, mintha légbőlkapott elméleteket osztanánk meg, miközben 3 éve itt ez a temérdek bizonyíték arra, hogy súlyos problémák vannak a hivatalos (WHO) narratívával.


Gyermekeink kötelező rutin immunizálása az iskolákban 2023-24 (WHO- Kormány-ajánlás és jogszabály)


Lampedusán és az olasz-francia határnál létesítik az első zárt táborokat az illegális bevándorlók visszatartására

Az olaszországi tartományokban a prefektusok feladata lesz egy hónapon belül kijelölni az illegális bevándorlók visszatartására szánt zárt táborok helyszínét – jelentette be Matteo Piantedosi belügyminiszter Bolognában pénteken, megerősítve, hogy a tervezett táborokat a nagyvárosoktól távol alakítják ki. Matteo Piantedosi az ellenzéki vezetésű Emilia-Romagna tartomány polgármestereivel egyeztetett a migrációs helyzetről. Az északi Lombardia és Veneto régió mögött Emilia-Romagna a harmadik, mely év eleje óta a legtöbb embert átvette azok közül, akik a dél-olaszországi partokon kötöttek ki. A belügyminiszter azoknak a táboroknak a megépítéséről beszélt, melyekről a római kormány hétfőn határozott: tartományonként egy-egy úgynevezett kiutasítási központot hoznak létre az illegális bevándorlók visszatartására, amíg, kiutasításukat követően, el nem szállítják őket az országból.


Elege lett az Európa Tanácsnak: „felszólítják” Magyarországot

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldése miatt a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására – tájékoztatott a strasbourgi székhelyű, 46 tagot számláló Európa Tanács pénteken.


Kennedy indulása miatt szenvedhet katasztrofális vereséget Biden?

A Rasmussen Reports felmérése szerint nagyon sok múlik az ifjabb Robert F. Kennedy döntésén.


Kiszivárgott: hamarosan erősebb lehet Kína tengeri flottája, mint az Egyesült Államoké

Az amerikai haditengerészettől kiszivárgott hírszerzési adatokból kiderült, hogy Kína hajóépítési kapacitása meghaladja a 23,2 millió tonnát, ami 232-szer több, mint az Egyesült Államoké.


Ébresztő Uncle Sam: Vajon készen áll az amerikai hadsereg, hogy felvegye a harcot Oroszországgal és Kínával? – ELEMZÉS

Írta: Ilja Kramnyik, katonai elemző, az Orosz Nemzetközi Ügyek Tanácsának szakértője és a Világgazdasági és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének kutatója. A teljes cikkét és elemzését lefordítottam számotokra! (VilagHelyzete)


Ursula szerint Oroszország “ismét” atomfegyvert vethet be (videó)

Tegnap az Atlanti Tanács díjátadóján az Európai Biztosság vezetője Von der Leyen, anélkül, hogy megemlítette volna, hogy az Egyesült Államokat, arról beszélt, hogy az atombomba “a földdel tette egyenlővé Horosimát”. Aztán azt mondta: “Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik”.


Zaharova: undorító és veszélyes, ahogyan Ursula von der Leyen hazudik

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője hazudott, amikor Oroszországot hibáztatta a hirosimai tragédiáért – közölte Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő a Telegram-csatornáján.


„Soha többé ne sértegesse a lengyeleket” – üzente Morawiecki Zelenszkijnek

„Lengyelország jó hírnevének védelme nemcsak az én kötelességem és becsületem, hanem kormányunk legfontosabb feladata is” – fogalmazott a kormányfő.


Lengyelország szerint az ukrán gabona 35%-a káros anyagokat tartalmaz

Amiket találtak a vizsgálatok során: szalmonella, növényvédő szer, GMO, miotoxin, higany, kadmiumt, ólom és vas.


Bulgária nekiment az oroszoknak, egyre nagyobb a feszültség

Lépésről lépésre fokozódik a konfliktus az EU- és NATO-tag Bulgária, valamint annak régi történelmi pártfogója, Oroszország között.


Frank Drebin, az Amerikai Egyesült Államok elnöke épp most erősítette meg, hogy a háborút bizony folytatni kell, nem hagyhatjuk abba

Úgy tűnik, a lét mégsem határozza meg a tudatot – legalábbis a baloldalon biztosan nem.


Rakétatámadás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállását

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal fenyegetőzött, hogy megsemmisíti a Fekete-tengeri Flotta összes hajóját, és országa számára prioritássá nyilvánította annak kiűzését a több évszázada birtokolt bázisáról. Az ukrán erők rendszeresen támadásokat indítanak a Szevasztopol, valamint a Krím különböző pontjain állomásozó orosz hadihajók ellen.


Sky News: brit cirkálórakétát használtak az ukránok a szevasztopoli támaszpont elleni csapáshoz

A Nagy-Britannia és Franciaország által közösen kifejlesztett, levegőből indítható cirkálórakétákat London és Párizs az év elején szállította Ukrajnának. A Franciaországban SCALP-EG néven ismert lőszer több mint 240 kilométert képes megtenni.


Washington várhatóan “kis számú” nagy hatótávolságú ATACMS rakétákat ad Kijevnek

Az ígéretet állítólag Joe Biden amerikai elnök tette ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel előző nap folytatott megbeszélésén. Az NBC Newsnak névtelenségük megőrzése mellett nyilatkozó tisztségviselők nem árulták el, hogy az ATACMS-csomagról mikor lesz bejelentés, és azt sem, hogy a rakéták ténylegesen mikor jutnak el Ukrajnába, csupán a szállítandó lőszerek számát jellemezték “csekélynek”.


ROBERT C. CASTEL: A kudarcot vallott ellentámadásba befektetett pénz, paripa, fegyver kulcsfontosságú a Nyugat túlélése szempontjából

A háború első hónapjait végigkísérő infantilis kardcsörtetés egy olyan generáció paintballos csapatépítője volt aminek a tagjai sohasem szagoltak puskaport.


Fagyos fogadtatásban részesült az ukrán elnök Washingtonban

Zelenszkij amerikai útja nem egészen úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte.


CNN: Washingtonban közölték Zelenszkijjel, hogy meredeken csökkenhet a támogatás

A csatorna megjegyezte, hogy az ukrán elnök korábbi, az amerikai fővárosban tett látogatásai során meghajoltak, kibontották a kék-sárga zászlót, és Winston Churchillhez hasonlították.


Lukasenko: a Nyugat ki fogja dobni Zelenszkijt

Washington zöld utat adott partnereinek, hogy “dobják ki” Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, mivel az kellemetlenné vált számukra – állította Alekszandr Lukasenko belorusz államfő a pénteki kormányülésen.


BENDARZSEVSZKIJ ANTON: Látszik, hogy Ukrajna egyre több képességgel rendelkezik az orosz kontroll alatt lévő célpontok elleni mélységi csapásokhoz

Moszkva esetében most már nem telik el hét, hogy ne érne el ukrán katonai drón az orosz fővárost vagy környékét.


Ezzel már biztosan nyernek az ukránok: úgy döntöttek, hogy Oroszország és Moszkva kisbetűvel írása már nem számít nyelvtani hibának

Sok ukrán, különösen a közösségi médiában, már azóta kisbetűkkel írja a fentieket, mióta a Kreml 2022 februárjában megkezdte az inváziót.


Több száz diák tüntetett a transznemű tanulók szabad mosdóhasználata ellen

Több száz pennsylvaniai diák hagyta el tiltakozásuk jeléül az iskola épületét, miután a vezetőség kimondta, hogy a transznemű diákoknak lehetővé kell tenni, hogy szabadon válasszanak mosdót. A tanulók jogainak kompromittálásával, illetve a diáklányok veszélyeztetésével vádolták az iskola vezetőit a döntés miatt, ugyanis több diáklány kellemetlenül érezte magát, amikor 18-19 éves férfiakkal találkoztak a mellékhelyiségben.


Meleg párokat áldottak meg katolikus papok a kölni dóm előtt

Az AP News szerint az esemény a progresszív hívek lázadásának legújabb jele volt Németország legnépesebb egyházmegyéjében.


Nem csak Pressman, Pankotai Lili is ott lesz a pécsi Pride-on, sőt, fel is szólal

A szervezők azt is elárulták, hogy melyik nyugat-európai nagykövet mond még beszédet az eseményen.


Így zajlottak a mindennapok Árpád-kori falvainkban – régész a Mandinernek

Exportra is termelő, önellátó, magas életszínvonalú falusi életről tanúskodnak az új kutatások – mondja Simonyi Erika régész, akivel kincsekről, játékokról és korabeli babonákról is beszélgettünk.
Kapcsolódó írásunk:

Kapcsolódó film:

A Hun TV műsorában Dr. Tamasi József és Novák Előd.

803 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page