top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:03) 2022.03.07.

Magyarország megengedi, hogy NATO-csapatok települjenek a Dunántúlra „Halálos erő célba juttatására tervezett katonai felszereléseket és platformokat” továbbra sem szállíthatnak hazánkból közvetlenül Ukrajnába.

Amerikai bombázók jelentek meg a magyar légtérben A B-52-esek nagy hatótávolságú, nehéz bombázók, amelyek akár atomfegyver hordozására is alkalmasak.


Az orosz kormány hétfőn hagyta jóvá az Oroszországgal szemben barátságtalan országok és területek listáját.


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) agyonlőtte az első ukrán delegáció egyik tagját, miután hazaárulással gyanúsították meg. Denyisz Kirejev politikus – aki a háború előtt több fontos pénzügyi tisztséget töltött be – ellenállt a letartóztatásnak, így kivégezték a nemzetbiztonságiak – írta a pravda.com.ua. Az SZBU szerint bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy Kirejev információkat szivárogtatott ki az oroszoknak. Források azonban tudni vélik, a kivégzett politikus hajlott volna a béketárgyalásokra, míg Zelenszkij és csapata egyértelműen a nemzetközi hangulatot manipulálva nem akar béketárgyalásokat.


Ukrajnában összesen 200 ezer ember kérvényezhet izraeli állampolgárságot, ebben a számban benne vannak a nem zsidók házastársai, és azok akiknek legalább egy nagyszülője zsidó.


Eliezer Sherbatov, izraeli jégkorongozó még mindig nem tudja elhinni, hogy életben maradt. „Képzeljék el, mit éreztem abban a 24 órában. Halálvonatnak neveztem” – mondta – „mert arra számítasz, hogy bármelyik pillanatban lelőhetnek. A katonaság mindenütt ott volt, de soha nem tudtad, hogy kinek a katonáival találkozol”.


A13-as csatorna Bennetthez közel álló forrásra hivatkozva úgy tudja, hogy a miniszterelnök szerint Putyin „nem hirdet összeesküvés-elméletet és nem irracionális."


Ukrajna több korrupciós indexen még Oroszországnál is rosszabb helyet foglal el, sem intézményrendszere, sem gazdasága nincs megfelelő állapotban.


Médiavadász. Kitört a háború. Nyugat egy személyként Ukrajna mellé állt, de akadnak, akik az oroszok pártját fogják. Valószínű azonban, hogy a felszínen valósnak tűnő ellentét hátterében ugyanaz a globális színjáték és technokrata agenda húzódik, mint a bevándorlás, a járvány vagy a klímaváltozás esetében.


A kormány felvette a kapcsolatot a helyi gyógyszergyártókkal a jódtabletták sürgősségi eljárással való előállítása érdekében – jelentette ki vasárnap Nicolae Ciucă.


"Mindannyian tudjuk, mi történik Ukrajnában, és én úgy gondolom, hogy amit Vlagyimir Putyin jelenleg tesz, amire buzdítja az orosz népet, az elfogadhatatlan 2022-ben" – fogalmazott Marcel Ciolacu. A pártelnök hozzátette, Romániának jelenleg nincs oka arra, hogy fegyveres konfliktusba keveredjen Oroszországgal, és szerinte ez nem is fog megtörténni.


Tovább gyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggel, az euróval, a frankkal és a dollárral szemben is új történelmi mélyponton állt. Kilenc óra előtt az euró 393,42 forintos, a frank 392,92 forintos, a dollár pedig 361,84 forintos új csúcson állt. Fél tízre azonban elérte a 400-as szintet az euróval szemben.


Fordulat: a német kancellár bejelentette, mégis kell az orosz gáz Olaf Scholz szerint "az EU energiaszükséglete nem biztosítható Oroszország és annak importja nélkül. Németország nem tervezi ezek felfüggesztését."


Az energiaköltségek több mint 67%-kal megugrottak az Oroszországból érkező stabil szállítások ellenére - írja az Rt.com. (Mivel Európában letiltották az RT oldalát, ezért VPN használatával tudod olvasni, mondjuk, ha Brazíliát választod,- a szerk.)


792 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page