top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:52) 05.21.


A nemzetközi közösség nem fog elfogadni olyan szabályokat, amelyek az Egyesült Államok és az országok egy kis csoportjának öncélú céljait szolgálják – áll a kínai külügyminisztérium hivatalos honlapján szombaton közzétett nyilatkozatban.


„Ha már a demokráciáról és a tárgyalásokról beszélünk, a német kancellár nem titkolja, hogy »felelősséget« akar vállalni az unióért. A német vitában ez egy eufemizmus, amely a »vezetés« szót helyettesíti. Scholz tehát egyáltalán nem titkolja, hogy mi a célja, és hogy ennek eszköze az egyhangúsági szabály eltörlése. Fel kell tennünk magunknak egy teljesen racionális kérdést: akarjuk-e, hogy egy olyan ország kormányozzon minket, amely közismerten katasztrofális hibákat követ el – az Oroszországgal szembeni politika, a migráció, a pénzügyi politika jó példák erre – , és képtelen az önreflexióra?”


Lengyelország külügyminiszter-helyettese pénteken közölte Li Hui kínai különmegbízottal, hogy Varsó helyteleníti a Peking és Moszkva közötti növekvő kapcsolatot.


Éppen egy nappal korábban az USA szankciókat vezetett be a Radioavtomatika orosz vállalat számára alkatrészeket vásárló kínai vállalatok ellen, amelyek ellen már 2022. március 3-án szankciókat hoztak.


Politikusok és újságírók sora kritizálja az Eurovíziós Dalfesztiválon harmadik helyezést elérő Noa Kirelt. Noa Kirel, aki Izraelt képviselte az idei Eurovíziós versenyen, a maximális, 12 pontot kapta Lengyelországtól a döntőben. Kirel utólag úgy nyilatkozott, hogy az ő szemszögéből nézve „12 pontot kapni Lengyelországtól, miután majdnem az egész Kirel családot meggyilkolták a holokausztban – ez győzelem”. Kirel kijelentéseit a Lengyelországban népszerű Do Rzeczy című lap így kommentálta: „Az izraeli művésznő megemlékezett a holokausztról, és a lengyeleket hibáztatta a zsidók meggyilkolásáért”. Anna Maria Żukowska lengyel parlamenti képviselő pedig a következőket tweetelte: „Ez a kijelentés tükrözi a holokausztról való oktatás szintjét Izraelben? Az izraeli fiatalok úgy gondolják, hogy a holokausztot Lengyelország okozta, ami felett egy fiatal izraeli állampolgár sok év után erkölcsi győzelmet arathat, vagy mi?”.Ferenc pápa megbízta Matteo Zuppi bíborost, az olasz püspöki kar elnökét, hogy vezesse azt a békemissziót, amellyel a katolikus egyházfő megpróbálná elősegíteni az ukrajnai konfliktus lezárását – jelentette be a Vatikán szombaton.


Az Európai Parlament még több halálos fegyvert küldene a hadszíntérre: tankokat, vadászgépeket és rakétarendszereket, akár kényszerítve is erre a tagországokat, engedve és félve a náci hadvezér, Zelenszkij zsarolásától, aki nemrég terrorakciókkal fenyegette meg az EU-t, ha nem teljesíti a kívánságait. Ez EU legújabb módszere, hogy megkerüli az egyhangú döntéseket, a Tanács úgy döntött, a külpolitikai és biztonságpolitikai kérdésekben ezentúl egyszerű döntésekkel lehet határozni. Mert így „demokratikus”! Ilyen körülmények között nagy jelentősége van annak, hogy az Országgyűlés milyen határozatban rögzítette Magyarország békepárti álláspontját. A kormány által is támogatott határozat legfontosabb pontjai az alábbiak (...).


“Szerintem nem. mára már csak a szívünkben maradt meg” – mondta a G7-csúcson, amikor arról kérdezték, hogy bahmut továbbra is ukrán ellenőrzés alatt áll-e.


Putyin gratulált a Wagner-csoportnak Bahmut teljes bevételéhez Vlagyimir Putyin orosz elnök gratulált a Wagner katonai magáncég tagjainak és a reguláris katonáknak ahhoz, hogy felszabadították a Bahmut néven is ismert Artyomovszk városát a Donbasszban – közölte a Kreml vasárnap kora hajnalban.


A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) közgyűlése szerint Oroszország megfélemlítette a bíróság bíráit és ügyészét azzal, hogy körözést adott ki ellenük – olvasható a szervezet weboldalán. (nu, ki kardot ránt... az ne csodálkozzék)

Durham ebben a végső jelentésben az egyetlen átfogó áttekintést nyújtja arról, amit „Russiagate”-nek neveztek el, és megmutatja, milyen közel került az amerikai demokrácia ahhoz, hogy a Mély Állam keze által elbukjon. (...) Arra tervezték, hogy egy hivatalban lévő elnököt megbuktasson – vádemelés vagy vádemelés útján –, és ha ez is kudarcot vallott, akkor a hivatali idejének nagy részére megfosztja a hatalmától. A szerző szerint, ha ezt valaki puha puccskísérletnek akarja nevezni, nem jár messze az igazságtól. Ami az FBI-t illeti, a Durham-jelentés kíméletlenül megmondja, hogy „nem tudták teljesíteni fontos küldetésüket, a törvényekhez való szigorú hűséget”. Hogy „a legjobb esetben is könnyelműen viszonyultak a pontossághoz és a teljességhez”. Hogy az Iroda „figyelmen kívül hagyott olyan jelentős felmentő információkat, amelyeknek nyomozati visszafogottságra és újbóli vizsgálatra kellett volna késztetniük… egyértelmű lehetőségek voltak arra, hogy elkerüljék a hibákat és megelőzzék a károkat, amelyek abból adódtak, hogy olyan súlyosan hibás információkat fogadtak el, amelyeket nem elemeztek és nem értékeltek megfelelően”.


Járványhoz hasonlította a fehér létet egy Damon Young nevű néger, s bár a New York Timesban is publikáló szerző kiirtandó közegészségügyi kockázatnak is nevezte a fehér létet, a gyűlöletkeltő írás nem keltett nagyobb hullámokat az amerikai közéletben – írja a Harcunk.info.


A muszlimokra és a befogadásukra való tekintettel az iszlám ramadán hónapot lezáró muszlim ünnep, az íd al-fitr legyen hivatalos ünnepnap Svédországban – javasolta a svéd baloldali C-tidningen című újság. A javaslat továbbá tartalmazza azt is, hogy a svédek számos hagyományos és keresztény ünnepnaptól, például a mennybemenetel napjától váljanak meg, mert azokat már egyre kevesebben ünneplik. A baloldali média egy másik ötlettel is előrukkolt, miszerint az állam törölje el az összes hagyományos ünnepet, és az extra szabadnapokat ezek után úgy ossza, hogy bármilyen vallási ünnepet megünnepelhessenek az emberek – számolt be a Magyar Nemzet.


Világszínvonalú hadieszközzel bővülhet a Magyar Honvédség arzenálja. Mutatjuk a részleteket.


Kína 2023 első negyedévében a világ legnagyobb autóexportőrévé vált – jelentette a héten a Nikkei hírügynökség a Kínai Autógyártók Szövetségének adataira hivatkozva. A jelentés szerint a kínai autóexport január-márciusban 58%-kal, 1,07 millió darabra ugrott meg 2022 azonos időszakához képest.


Két hetet sem állhatott a Béke Királynője szobra a Bács-Kiskun vármegyei Dunavecse körforgalmában, 19-én reggelre vandalizmus áldozata lett – írta meg a PestiSrácok. Látható, hogy a felismerhetetlenségig szétverték az alkotás felső részét. A szobor átadóünnepségén hangsúlyozták, hogy mekkora jelentősége van az útbaigazító szimbólumoknak.


A bűne, hogy egy szabadtéri jégpályán korcsolyázott, miközben nem viselt maszkot. Nekem úgy tűnik, hogy ez a két pszichopata egy kicsit túlságosan is élvezi a hatalmát. Tegyünk róla, hogy bűneik és személyazonosságuk idővel ne merüljön feledésbe. Ön legyen a bíró, hatalommal való visszaélés vagy jogos? Ha én odasétálnék ehhez a két őrült bunkóhoz, akik ezt csinálják a gyerekemmel, a reakcióm kétségtelenül azt eredményezné, hogy letartóztatnának vagy lelőnének. Ön hogyan reagálna és mit tenne ebben a helyzetben, ha az ön gyermekéről lenne szó?


856 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK